12. června 2013

Vyjde v červnu 2013

Už je to pěkně dlouho, co jsem na blog přidala nějaký příspěvek a tak tady konečně něco máte. V červnu toho moc nevyje, tedy alespoň oproti minulým měsícům. Přesto se tu najdou knížky, které si nemohu nechat ujít!  Například Inkubovy sny, Rekviem (ještě musím, ale přečíst ty dva předchozí) a Léto bez tebe není léto.
Co byste si chtěli přečíst Vy?

Vyjde: 5. 6. 2013
Název: Inkubovy sny
Autor: Laurell K. Hamilton
Nakladatelství: Epocha
Anitin život ještě nikdy nebyl komplikovanější než teď, kdy má závazky vůči živým i vůči mrtvým. Na svobodě pobíhá upírský sériový vrah, jenž si za své oběti vybírá striptérky. Anita je k tomuto případu zavolána, ale obává se, že by byl její posudek považován za konflikt zájmů. Koneckonců, je družkou Jean-Clauda, okouzlujícího vládce města. 
Obklopená podezřeními, unavená pokusy ovládnout svou tužbu, jež ji pomalu ničí, učiní Anita něco dosud nepředstavitelného: požádá o pomoc.


Vyjde: 5. 6. 2013
Název: Skrytá
Autor: Marianne Curley
Nakladatelství: Jota
Ebony vždycky věděla, že je jiná. Odlišovala se svýma fialovýma očima a její úzkostliví rodiče ji po celé dětství drželi na farmě v odlehlém údolí, kde ji i sami vzdělávali, chránili ji před každým nebezpečím – skoro jako by ji skrývali. Jenže teď se v Ebony něco mění. Něco, co se skrýt nedá. Dívka září, každým dnem je o něco krásnější a silnější. Když jedné osudové noci potká zvláštního, citlivého Jordana, něco uvnitř ní vybuchne – něco, co je vidět z nebes, něco, co od základů promění její dosavadní život. Ebony zatím neví, že je uloupený anděl, ukrytý na zemi. Jenže teď, když ji nebesa našla, budou ji chtít zpátky.

Vyjde: 10. 6. 2013
Název: Rekviem
Autor: Lauren Oliver
Nakladatelství: CooBoo
Lena je v srdci revoluce. Bojuje proti společnosti, která prohlásila lásku za nemoc. Ale Divočina dávno není tím bezpečným přístavem, co bývala, protože vláda se rozhodla rebely zlikvidovat. K tomu má Lena hlavu a srdce vzhůru nohama, protože se vrátil někdo, o kom si myslela, že jej navždy ztratila…

Vyjde: 10. 6. 2013
Název: S tebou už nikdy
Autor: Alexandra Potter
Nakladatelství: Knižní klub
Představte si, že byste našla toho pravého... a pak zjistila, že se ho nemůžete zbavit?Když Lucy v osmnácti potká Nata, je to láska na první pohled. Lucy má jasno: on je ten pravý. V opojení první lásky se ti dva při západu slunce políbí pod benátským Mostem vzdechů a - jak praví legenda - jsou navždy nerozlučně spjati.Avšak o deset let později už jeden o druhém skoro neví. Tedy až do té doby, než je osud znovu svede dohromady. Znovu. A znovu. A zase. Už se to nezdá být tak báječné jako tenkrát v Benátkách, ale pokud Nate není ten pravý, proč je tak zatraceně těžké se s ním rozejít?


Vyjde: 12. 6. 2013
Název: Nikdy v životě
Autor: Sara Shepard
Nakladatelství: BB/art
Ještě nedávno jsem měla všechno, co si jen dívka může přát: báječné přátele, úžasného kluka, skvělou rodinu. Nikdo z nich ovšem netuší, že jsem odešla – že jsem mrtvá. Moje místo totiž zaujala má znovunalezená sestra-dvojče Emma, která se pokouší vypátrat mého vraha. Spí v mém pokoji, nosí moje oblečení a mé rodiče oslovuje mami a tati. 
A můj vrah ji sleduje na každém kroku. 
Ze svého života si toho moc nepamatuju, jen záblesky a krátké okamžiky, takže jediné, co můžu dělat, je pozorovat Emmu, jak se snaží vyřešit záhadu mého zmizení. Ale čím hlouběji proniká, tím víc podezřelých objevuje. Ukazuje se, že jsem se svými přáteli hrála spoustu her – her, které mnoha lidem zničily život. Kdokoli z nich by se mohl chtít pomstít... kdokoli by mohl zatoužit po mé – a teď už i Emmině – smrti. 

Vyjde: 18. 6. 2013
Název: Zaslíbení
Autor: Alexandra Adornettová
Nakladatelství: Knižní klub
Láska smrtelníka Xaviera a andělské Bethany je vystavena ještě větší zkoušce, protože oba mladí lidé se vzepřou zákonům nebes a vezmou se. Krutý trest na sebe nenechá dlouho čekat: přichází sedm zločinných andělů, kteří se snaží vztah Beth a Xaviera zničit, zahubit Gabriela a Ivy a nastolit v nebi vládu temnoty. Jediný způsob, jak jim můžou uniknout, je odchod mezi smrtelníky jejich věku. Bude Bethany nucena navždy opustit svou životní lásku?


Vyjde: 19. 6. 2013
Název: Jak dokázat lásku
Autor: Meg Cabot
Nakladatelství: BB/art
Výtvarnice Jane Harrisová skáče radostí až do stropu, když se dozví, že má jet poprvé v životě do Evropy, a navíc na velmi vzrušující cestu: bude svědčit na kamarádčině svatbě, která se má konat ve slunné Itálii. Jenže ouha, ukáže se, že má ten týden strávit ve společnosti druhého svědka, Cala Langdona, jinak slavného novináře. Nikoho snad ani nepřekvapí, když se ukáže, že se k sobě oba svědci mají asi jako pes a kočka, což přípravy na svatbu jen a jen komplikuje. Podaří se zvládnout všechna úskalí a vychutnat si svatební hostinu? 

Vyjde: 20. 6. 2013
Název: Skrytá
Autor: P.C.Cast, Kristin Cast
Nakladatelství: Knižní klub
Neferet konečně ztratila důvěru upíří rady a byla sesazena z pozice velekněžky tulské Školy noci. Její moc to však téměř neoslabilo, a svými kouzly a krásou navíc dokáže snadno oklamat lidské obyvatele města a strhnout je na svou stranu. Zoey a její přátelé proti tomu bojují všemi možnými prostředky, ale v jejich vlastních řadách se objeví trhliny a kruh moci, na nějž spoléhají, není úplný. Další Neferetiny intriky, které ohrožují Zoeyinu nejbližší rodinu, by mohl překazit záhadný býčí chlapec Aurox, velekněžčin zdánlivě poslušný nástroj – pokud dokáže odolat Temnotě, která ho proti jeho vůli stále ovládá. Dostane šanci zvolit si správnou stranu?

Vyjde: 21. 6. 2013
Název: Mise
Autor: Allen Zadoff
Nakladatelství: Fortuna Libri
Na jedinci nezáleží, záleží je na misi.
Potřebují perfektního vojáka.
Někoho, kdo si dokáže zachovat chladnou hlavu. 
Někoho, kdo jedná bez soucitu, beze strachu a bez emocí.
A proto vycvičili teenagera bez minulosti a beze jména.
Je nenápadný, málokdo si ho všimne. Střídá města, školy, kamarády, na novém místě zůstane vždy jen krátce, ale pokaždé někdo zemře. Mise je splněna a on má před sebou nový úkol.
Všechno je najednou jinak, když má zneškodnit starostu New Yorku. S jehou dcerou toho má mnoho společného a starosta mu připomíná otce. Hluboko uvnitř totiž sní o normálním životě, o lásce, o domově a o rodičích, o které přišel. Touží po obyčejném životě natolik, aby misi sabotoval?

Vyjde: 25. 6. 2013
Název: Jiskra
Autor: Amy Kathleen Ryan
Nakladatelství: Knižní klub
Druhá část sci-fi trilogie o cestě dvou vesmírných lodí za osídlením Nové země, jediné naděje na přežití lidstva. Po zoufalém úniku z nepřátelské lodi se Waverly dostala zpět na domovské Empyreum... jenže domov už není takový, jaký býval. Musela na Novém obzoru nechat zajaté rodiče a z Kierana, kterého milovala, se mezitím stal přísný velitel, jenž obrátil celou posádku proti rebelu Sethovi. Je jasné, že se situace bude jen zhoršovat, dokud se jim nepodaří osvobodit rodiče – jenže jak? Než stihnou vymyslet plán, otřese Empyreem exploze a Seth s Waverly jsou označeni jako hlavní podezřelí. Dokážou najít skutečného pachatele, než je Kieran uvězní... nebo i hůř? Bude Waverly následovat své srdce, i když tím může ohrozit životy druhých? Každý krok je může přiblížit novému začátku – nebo náhlému konci.

Vyjde: 26. 6. 2013
Název: Bez tebe to není léto
Autor: Jenny Hanová
Nakladatelství: Jota
Belly strávila dosud každé léto svého života v domě na pláži v městečku Cousins. Jenomže teď se všechno změnilo. Když už to téměř vypadalo, že s Konrádem, svou osudovou láskou, přece jen začne chodit, nakonec skončila jen se zlomeným srdcem. A teď ji čeká vůbec první léto doma, ve městě. Bez pláže, bez oceánu a hlavně bez těch, které má po své rodině nejraději na světě — bez Susanny, bez Jeremiáše a samozřejmě i bez Konráda. Nejlepší Bellyina kamarádka Taylor má spoustu náhradních prázdninových plánů („Vždyť i tady jsou super kluci! A bazén taky, no ne, Belly?“). Jenomže pak jednoho dne zazvoní Belly mobil a Jeremiáš jí oznamuje, že Konrád zmizel. Všechno napovídá tomu, že odjel do Cousins. Proč? Co ho k tomu přimělo? A tak se Belly s Jeremiášem vydávají na záchrannou misi do tolik milovaného letního domu.


Vyjde: červen 2013
Název: Počátek
Autor: Jessica Khoury
Nakladatelství: Egmont
Pia vždy znala svůj osud. Měla počít novou rasu, linii nástupců, kteří porazí smrt. Za tímto účelem se zrodila, byla geneticky upravená k nesmrtelnosti a vychovávaná týmem vědců v tajné skrýši v Amazonském deštném pralese. Nyní ji vědci začínají podrobovat testům, jejichž výsledkem má být dokončení celého nebezpečného projektu.
Co si Pia pamatuje, vždy nejvíc toužila naplnit jejich očekávání. Ale v noci o svých sedmnáctých narozeninách nachází díru ve zdánlivě neproniknutelném plotě, který uzavírá její sterilní domov. Poprvé v životě volná v džungli potkává Eia, chlapce z nedaleké vesnice. Nedokáže odolat a pokračuje v útěcích, aby ho mohla vídat. Zamilují se do sebe a kousek po kousku začínají poznávat pravdu o Piině původu - pravdu se smrtícími následky, která navždy změní jejich životy.

4 komentáře:

  1. Rozhodně půjdu do Jiskry, jsem zvědavá na pokračování. A Mise a Skrytá taky nevypadají špatně :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Podle mě vychází vcelku dost hezkých knih. To bude mít penězenka radost:D

    OdpovědětVymazat
  3. Mise je jasná volba..;) ..Skrytou už jsem četla (jako RC) a líbila se mi..takže doporučuji..:)

    OdpovědětVymazat
  4. Jů, nová kniha od Potterové! :)
    No, minimálně 4 z nich si chci přečíst a nejlépe si je i koupit. Plus knihy z května. Celkem dost mě zaujal Počátek. :)

    OdpovědětVymazat