25. června 2012

Filmová podoba týdne #2

Jedná se o meme, které pořádá Niklaus.
Cílem tohoto meme je každé pondělí představit čtenářům i filmové a seriálové zpracování knih.


Název filmu: Jsem číslo čtyři
Režisér filmu: D. J. Caruso
Hrají: Alex Pettyfer, Timothy Olyphant, Teresa Palmer, Dianna Agron, Callan McAuliffe, Kevin Durand
Podle knihy: I am number four
O čem film je: Jsem číslo čtyři je napínavý thriller o pozoruhodném mladém muži Johnovi Smithovi, který je na útěku před nemilosrdnými nepřáteli, usilujícími o jeho život. Neustálé změny identity a stěhování z města do města ve společnosti svého ochránce Henryho jsou příčinou toho, že je John neustále všude nováčkem, který nemá nikde žádné kořeny. Malé městečko v Ohiu, kde nyní žije, je svědkem nečekaných a převratných událostí, které změní Johnův život - seznámení s jeho první láskou, objevení nových schopností a nalezení spojení s ostatními, kteří sdílejí jeho neuvěřitelný osud.


Můj názor: Hlavní postavou je mimozemšťan s nadpřirozenými schopnostmi. Co na to říct? Miluju fantasy a tady jsem se určitě nespletla. Hlavní hrdina má mnoho jmen, ale tady ho poznáme jako Johna Smitha, který se snaží být pro všechny ostatní neviditelný. Ne protože by chtěl, ale proto že musí. Hledají ho ti, co zničili jeho planetu, ze které uniklo jen devět dětí, z toho jsou už tři mrtví a John je na řadě. Tento film určitě doporučuji všem, kteří mají rádi nadpřirozeno, dobrodružství a akci. Proč? Protože toho je tady spousta a nechybí ani romantika. 
Film jsem si maximálně užila už jen proto, že Alexe Pettyfera mám ráda. Podle mě je to herec, který má slibnou budoucnost a budeme ho vídat často. Celý film je navíc doplněn o skvělou hudbu, která se k němu naprosto hodí.



2 komentáře:

  1. ten film je bohovský 8D
    a ešte keď hrá hl. hrdinu môj milovaný Alex!!! 8P och 8D tiež ale zbožňujem fantasy a v dohľadnej dobe si už túto knihu chcem prečítať 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že bude i pokračování!! :D
      Na knížku už si taky dělám zálusk, ale je škoda že v ČR ještě nevyšla.

      Vymazat