20. srpna 2012

Filmová podoba týdne #10

Jedná se o meme, které pořádá Niklaus.
Cílem tohoto meme je každé pondělí představit čtenářům i filmové a seriálové zpracování knih.

Název filmu: Ďábel nosí Pradu
Hrají: Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt, Stanley Tucci, Simon Baker, Adrian Grenier, Tracie Thomps, Daniel Sunjata
Podle knihy: Ďábel nosí Pradu od Lauren Weisbergové
O čem film je: V závratném světě módy, kde nepovedený účes může zabít celou vaši kariéru, je časopis Runway vysněným Olympem všech, kdo se jen zajímají o svůj vzhled. Pod vedením nejmocnější ženy módního průmyslu Mirandy Priestly, která mu vládne tvrdou rukou. Nepřipustí aby jí cokoli stálo v cestě...včetně dlouhé řady asistentek, které nesplnily její očekávání. Místo Mirandiny asistenky by mohlo být bránou do velkého světa módy pro čerstvou absolventku Andy Sachs. Už během první návštěvy jí začíná být jasné, že úspěch v tomto průmyslu vyžaduje víc než jen nadšení a odhodlání. Miranda má sice celý modní svět obtočený kolem prstu, ale má potíže najít a udržet si dobrou asistentku. Andy se pro tuhle práci naprosto nehodí. Aby se stala perfektní asitentkou, musí se změnit podle Mirandiných představ. Brzy umí - k nevelkému nadšení svého přítele - mluvit jako prvotřídní znalec módních trendů. Čím více však vidí očima Mirandy, tím více si uvědomuje, že její nový svět je úžasné, avšak nelítostné místo.

Můj názor: Na film Ďábel nosí Pradu se vždy ráda podívám. Hraje tam moje oblíbená herečka Anne Hathaway a ta se své role zhostila se ctí stejně jako Meryl Streep. 
No řekněte, která z nás se jednou nechtěla podívat do zákulisí modního světa. Já jsem tedy chtěla a tenhle film nám to tak trochu umožní. Je to perfektní film pro ženy každého věku. A ještě navíc tam hrají výborní herci.

4 komentáře:

  1. film sa mi páčil, malo to grády 8D

    OdpovědětVymazat
  2. Film jsem viděla a moc se mi líbil, knížce jsem neměla tušení :) Díky za info!

    OdpovědětVymazat
  3. Na film mě přivedla má sestřenice a nebyla to ztráta času, je to skvělý vtipný film, takže knížka musí být také úžasná! :))

    OdpovědětVymazat