6. srpna 2012

Filmová podoba týdne #8


Jedná se o meme, které pořádá Niklaus.
Cílem tohoto meme je každé pondělí představit čtenářům i filmové a seriálové zpracování knih.

Název filmu: Jak vycvičit draka
Hrají: Jay Baruchel, Gerard Butler, Craig Ferguson, America Ferrera, Jonah Hill, T. J. Miller, Kirsten Wiig
Podle knihy: How to Train Your Dragon by Cressida Cowell
O čem film je: Vikingové jsou velice drsní až na jednoho. Jediný, kdo není drsný ani trochu, je hlavní hrdina Škyták. Mezi ostatní vůbec nezapadá, protože narozdíl od nich spíš než svaly, používá hlavu. To by se dalo přejít, kdyby Škyták nebyl synem náčelníka vesnice. Taťka má syna rád, ale bohužel si uvědomuje jeho "nedostatečnost". Zvlášť když se blíží Škyťákovo iniciační uvedení mezi dospělé Vikingy, které absolvuje jen, když zabije draka. Draci jsou totiž jediným problémem. Útočí na vesnici, kradou zvířata a spalují úrodu. Každý Viking se snaží draky zabít i Škyták by rád nějakého skolil, jenže matička příroda ho na to opravdu vybavila nevalně. Škyták má ale štěstí a jednoho chytí do své pasti. Když se vydá zraněného draka dorazit, cosi se v něm při pohledu do jasných dračích očí zlomí. A ten zlom bude začátkem jednoho krásného přátelství. Teď už jen zbývá přesvědčit ostatní Vikingy, že skutečný nepřítel číhá jinde.

Můj názor: Já mám hrozně ráda animované filmy a tento patří mezi mé nejoblíbenější. Když jsem zjistila, že je natočený podle knížky, tak jsem si řekla, že tu knížku musím mít. Ale změnila jsem názor, když jsem zjistila, že tato série už má devět dílů :D

Tak a teď k samotnému filmu. Je to film plný úžasných scén, vtipných momentů i napětí a hlavně je v něm hodně draků. Já jsem si zamilovala draka se skvělým jménem Bezzubka. No, není pro draka ideální? :D 
Tento film rozhodně doporučuji a to úplně všem. Dokonce i na csfd je tento film velice dobře hodnocen a to 87%. Upřímně? Já bych mu dala i víc :)

3 komentáře:

  1. Videla som a je to naozaj podarený, milý film, Bezzubko(a) je zlatý.:D Inak, knihy sú tiež dobré oddychové čítanie (a hlavne vtipné), nečítala som ich všetky, ale na niektoré som narazila v knižnici.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na knihovnu jsme vůbec nepomyslela :D už jsem se podívala a jsou tam, jupí :D

      Vymazat