12. srpna 2012

Knihy, které překonají i leteckou katastrofu

Říká se, že lidská blbost je nesmrtelná...a stejně tak jsou nesmrtelné i některé knihy. Ať už s nimi děláte cokoliv přežijí to a vy je můžete číst opakovaně a opakovaně a opakovaně. Sestavte seznam 5 knih, které přežijí snad úplně všechno, i tu leteckou katastrofu, a napište proč jste si vybrali právě je. 
---------------------------------------------------------- 

Tenhle příspěvek budu pro mě trochu neobvyklí. Objeví se v něm totiž i knížky, které jsem četla jako povinnou četbu. 

1. Harry Potter a Ohnivý pohár
J. K. Rowlingová

Tento díl mám z celé série nejradši a sem ho dávám hned z několika důvodů. Za prvé je můj oblíbený a četla jsem ho hned několikrát a za druhé s tahle knížka toho zažila opravdu hodně - jinak řečeno, když jsem ji já a taťka četli tak jsem nebyli dostatečně opatrní. Naštěstí všechno vydržela :) 

2. Brisingr 
Christopher Paolini

Třetí díl série Odkazu dračích jezdců jsem četla jako poslední a moc se mi líbil. Myslím, že na celou tuto sérii bude těžké zapomenout, protože jsem si ji oblíbila a těším se na to až si přečtu i poslední díl. Brisingr je druhá knížka, která u nás doma zažila nepříznivé období, proto si také myslím, že by přežila i tu leteckou katastrofu.

3. Romeo, Julie a tma
Jan Otčenášek

Rozhodla jsem se sem napsat i jedinou českou knížku z povinné četby, která se mi opravdu líbila. Příběh Pavla a Ester je smutný, ale o to víc skutečný. Je to jedna z těch knížek u kterých jsem si řekla, ještě že jsem v té době nemusela žít.

4. Farma zvířat
George Orwell

Tuhle knížku jsem také měla v povinné četbě. Původně jsem si ji vybrala jen proto, že měla málo stránek, ale natolik se mi líbila, že bych si přála, aby těch stránek měla víc. 

5. Božská komedie
Dante Alighieri

Tak tohle je moje srdcovka. Knížku naprosto zbožňuji. A musím se přiznat, že tohle je taky jediná veršovaná kniha, která se mi dostala pod kůži.

2 komentáře:

  1. Farmu zvířat jsem četla a taky si jí nemůžu vynachválit..:-)

    OdpovědětVymazat
  2. S Harry souhlasím, Farmu jsem taky četla a docela se mi líbila.

    OdpovědětVymazat