10. srpna 2012

U mě vede CooBoo

V dnešní době se na trhu objevují nová i starší nakladatelství. Některá známe snad všichni (Knižní klub, Fragment) a některá nejsou zas tak známá (Host, Krigl). Jedno mají, ale společné a to vydávání knížek, které tak rádi čteme.
Trochu jsem přemýšlela, od kterého nakladatelství poslední dobou kupuji nejvíce knížek a od kterým z nich je nejvíce naplněná moje knihovnička. 
Druhý bod byl jednoduší, protože na mou knihovnu se stačí jen podívat a vidíte, že je to Egmont a BB/art. Jejich knížky jsem nejvíc nakupovala, když jsem byla mladší, ale k těmto knížkám se už moc nevracím a tak čekají až moje sestřenka doroste do věku, kdy tyto knížky bude chtít číst.

Ale teď už je to trošku jinak. Jak už napovídá název článku poslední dobou nejvíce nakupuji/dostávám knížky od nakladatelství CooBoo. Toto nakladatelství vzniklo v roce 2009, ale já jsem ho poprvé zaregistrovala až na vánoce 2011, kdy jsem dostala první knížku od CooBoo a byli to Padlí andělé a Leviatan. Jak už jsem říkala, než jsem tuhle knížku dostala, tak jsem o tomto nakladatelství ani nevěděla. Knížku jsem přečetla jedním dechem a hned bych kupovala druhý díl, kdyby už vyšel. Pak jsem ale měla hodně učení na maturitu a s kupováním a čtením knih (celý čtyři měsíce jsem neměla v rukách nic jiného než učebnice) jsem si musela dát pauzu.

Jakmile jsem měla v rukách maturitní vysvědčení, musela jsem to oslavit koupí nějaké knihy a tou byla Divergence, kterou mi poradily holky na našem srazu v Brně. Knížku jsem přečetla za jediný den a už napjatě očekávám druhý díl.
Za dva měsíce jsem od CooBoo nastřádala dohromady osm knížek. Některé jsem už přečetla a jiné na přečtení teprve čekají. Já se ale na všechny hrozně moc těším. Bohužel pro moji peněženku vydávají stále další a další knihy, které si chci přečíst. A to rozhodně nemyslím jen ty co mají vyjít tento rok, ale i ty co jsou naplánované na rok 2013.

A tady jsou knížky, které si chci minimálně přečíst. Ideální by totiž bylo, kdybych je měla doma :D Vybrala jsem vždy jen šest knížek, protože kdybych sem měla dát všechny byly bychom tu hooodně dlouho :)

Knihy, které už vyšly (Rudou jako rubín a Tygrovo prokletí už mám doma, ale stále čekají na přečtení)


Vycházejí od srpna 2012

Knihy, které by měli vyjít v roce 2013

4 komentáře:

  1. Cooboo je super nakladatelství, maji dobrý vkus :D :D STRAŠNĚ se těším na Insurgent, Shatter me a Nadpozemskou! Loď mezi hvězdami, Legend a Delirium mám doma už v angličtině, takže ty si kupovat nebudu, ale o těch prvních dvou budu přemýšlet. Taky jsem hrozně zvědavá na překlad Blood Red Road :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se těším na všechny :D na Blood Red Road obzvlášť, moc se mi líbí ten námět :)

      Vymazat
  2. CooBoo je fakt snad to nejlepší nakladatelství. Miluju ho!! Vydává prostě DOKONALÝ knížky!!

    OdpovědětVymazat