1. srpna 2012

Vyjde v srpnu 2012

Tento měsíc mě zaujaly téměř všechny knihy, což asi nebude žádné překvapení, protože v srpnu vychází spousta skvělých knih. Kdybych si ale měla vybrat pouze tři tak by to asi byly Loď mezi hvězdami, Děsivé splynutí a Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti.
Které knihy vás zaujali nejvíce?

Vyjde: 1. 8. 2012
Název: Třináct relikvií
Autor: Michael Scott a Colette Freedmanová
Nakladatelství: Knižní klub
Třináct prastarých relikvií, tajuplných, nesmírně mocných předmětů, které dokážou vykonat zázraky, ať už v dobrém, či ve zlém bylo naposledy pohromadě za časů krále Artuše. Tehdy byly používány k vyhnání pokolení démonů z tohoto světa a k uzavření průchodu, který svět lidí a svět démonů spojuje. Boj s démony stál krále Artuše život. Čas statečných rytířů pominul a relikvie byly rozděleny mezi Strážce, potomky původních držitelů relikvií. Jejich rodiny střežily posvátné předměty přes dva tisíce let. Nyní však potomky těchto rodin kdosi začal bez milosti vraždit a snaží se relikvie opět shromáždit. Jedna ze Strážkyň před smrtí svěří tajemství Sarah, mladé bankovní úřednici, a pověří ji, aby zprávu předala Owenovi, který se má stát příštím Strážcem. Nepodaří-li se Sarah a Owenovi Strážce shromáždit a zachránit relikvie, nastane konec světa a démoni se vrátí na tento svět. Ten, kdo je držitelem relikvií, má tak ve svých rukou příští osud světa.

Vyjde: 1. 8. 2012
Název: Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
Autor: Randsom Riggs
Nakladatelství: Jota
Tajemný ostrov. Opuštěný sirotčinec. Zvláštní sbírka velice podivných fotografií.
To vše čeká na odhalení v knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, nezapomenutelném románu, kde děj a děsivé fotografie přináší jedinečný čtenářský zážitek. Náš příběh začíná strašnou rodinnou tragédií, která přivede šestnáctiletého Jacoba k cestě na vzdálený ostrov u břehu Walesu, kde objevuje rozpadající se trosky sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti. Kdy Jacob bloumá jeho opuštěnými ložnicemi a chodbami, ukazuje se postupně, že děti slečny Peregrinové byly víc než podivné. Byly možná nebezpečné. Možná byly na opuštěném ostrově drženy v jakési karanténě z velmi dobrých důvodů. A nějak - i když to zní jako něco nemožného - jsou stále naživu.

Vyjde: 2. 8. 2012
Název: Předurčená
Autor: P. C. Castová a Kirstin Castová
Nakladatelství: Knižní klub
Zoey s kamarády už zase chodí na tulskou Školu noci, ale nic není jako dřív, na všechno vrhají stín nedávné tragédie. Neferetiny intriky navíc rozsévají neklid mezi studenty i profesory, a zdá se, že dokonce ani ta nejpevnější přátelství před nimi neobstojí. Naštěstí se objeví také nečekaní noví spojenci. Zoey si uvědomuje, že jestli má konečně odhalit světu Neferetinu prohnilost a narýsovat jasnou čáru mezi Světlem a Temnotou, bude k tomu potřebovat i nepřátele svých nepřátel.

Vyjde: 8. 8. 2012
Název: Válka hluku
Autor: Patrick Ness
Nakladatelství: Jota
Ve strhujícím závěru Nessovy napínavé trilogie se do Nového Prentissotwnu stahují rovnou tři armády a schyluje se k ničivé válce. Starosta Prentiss a paní Coylová, bezohlední vůdci dvou znepřátelených frakcí, se chystají za každou cenu bránit své zájmy a představy o pořádku, který chtějí v Novém světě nastolit. A do toho se planetu Nový svět blíží kosmické lodě nových osadníků. V prostředí Hluku, jenž obnažuje všechny myšlenky, jsou následky každého činu a každého slova obrovské. Todd s Violou dospívají uprostřed válečných krutostí a hrůz. Život je nutí zpochybňovat vše, čemu dosud věřili, a v překotném tempu před ně klade přetěžká rozhodnutí a závažné etické otázky. Je možno kvůli jedné milované bytosti obětovat tisíce jiných? A je vůbec naděje, že z takového chaosu může vzejít lepší svět? Lze ještě věřit ve vykoupení, nebo je vše předem ztraceno? 


Vyjde: 13. 8. 2012
Název: Modrá jako safír
Autor: Kerstin Gierová
Nakladatelství: CooBoo
Být čerstvě zamilovaná v minulosti vážně není dobrý nápad. To si přinejmenším myslí šestnáctiletá Gwendolyn, novopečená cestovatelka časem. Koneckonců mají oba s Gideonem docela jiné starosti. Napřiklad jak zachránit svět. Nebo se naučit tančit menuet (a ani jedno není vůbec snadné). Gwen má sice po svém boku několik dobrých rádců, ale když se Gideon začne chovat tajuplně, je jí jasné, že musí své hormony co nejdříve dostat pod kontrolu. Jinak z toho, že láska nezná čas, nezbude vůbec nic?

Vyjde: 13. 8. 2012
Název: Drakie 
Autor: Sophie Jordanová
Nakladatelství: CooBoo
Jacinda od malička žije s cejchem výjimečnosti a ví, že každý její krok je sledován. Touží ale po svobodě rozhodovat se sama za sebe. Když poruší nejposvátnější zásadu svého druhu, skoro za to zaplatí životem. Zachrání jí krásný cizinec, který byl poslán, aby lovil takové, jako je ona, potomky draků, kteří na sebe dokážou vzít lidskou podobu.
Jacindina rodina je nucena uchýlit se do světa smrtelníků, kterému není lehké se přizpůsobovat. Jediným světlem je pro Jacindu Will, který v ní rozdmýchává její dračí podstatu. Cítí k němu neodolatelnou přitažlivost, ale přitom zná jeho temné tajemství. On a jeho rodina jsou lovci. Za každou cenu by se mu měla vyhýbat. Tak málo stačí, aby se z ní navždy stal člověk!

Vyjde: 15. 8. 2012
Název: Znovuzrozený milenec
Autor: J. R. Ward
Nakladatelství: Baronet
Od smrti jeho shellan už by v Tohrmentovi nikdo nepoznal toho upířího vůdce, jímž kdysi býval. Fyzicky sešlého a beznadějně zoufalého, se zlomeným srdcem ho přivádí zpět k Bratrstvu padlý anděl, který chce prospět především sám sobě. Teď znovu bojuje, nelítostní a pomstychtivý, nepřepravený čelit nové, jiné tragédii. Když Tohr začne ve snu vídat svou milovanou - uvězněnou ve studené, izolovan zemi-nezemi daleko od klidu a míru Stínu - obrací se k andělovi s nadějí na záchranu té, kterou ztratil. Protože mu ale Lassiter říká, že se musí naučit milovat jinou, chce-li osvobodit svou dřívější družku, Tohr ví, že už jsou všichni předem odsouzeni...Jenomže pak se mu začne dostávat pod kůži žena s temnou minulostí. Na pozadí běsnící války s bezduchými a s novým klanem upírů, který usiluje o trůn Slepého krále, potýká se Tohr se svou pohřbenou minulostí a velmi žhavou budoucností plnou vášně...ale dokáže popustit uzdu svému srdci a všechny osvobodit?

Vyjde: 20. 8. 2012
Název: Loď mezi hvězdami
Autor: Beth Revisová
Nakladatelství: CooBoo
Sedmnáctiletá Amy se přidala ke svým rodičům coby "zmražený pasažér" na vesmírné lodi Universum a čekala, že se probere na nové planetě o tři sta let později. Nemohla tušit, že její spánek skončí o padesát let dříve a ona se octne ve zcela novém světě mezi hvězdami, ve světě, který si žije podle vlastních pravidel.
Amy si brzy uvědomí, že její probuzení nezpůsobilo, jen selhání počítače. Někdo z pár tisíců obyvatel vesmírné lodi se ji pokusil zabít. A pokud rychle něco nepodnikne, její rodiče budou další na řadě. Proto teď musí co nejrychleji rozlušti skrytá tajemství Universa. Ale na jejím seznamu podezřelých figuruje i jediný člověk, na kterém ji záleží: Syn, budoucí vůdce lodi a láska, které přišla znenadání.

Vyjde: 20. 8. 2012
Název: Děsivé splynutí: Vidím to, co vrah
Autor: Jill Hathaway
Nakladatelství: Fragment
Středoškolačka Vee je normální dívka, která řeší problémy jako každý teenager. Kromě toho však trpí poruchou spánku, která způsobuje dočasné bezvědomí. Během tohoto stavu se Vee ocitá v těle jiných lidí a vidí jejich očima. Jednoho dne se ocitne v těle vraha, který má na svědomí smrt její nejlepší kamarádky. Tento čin zamaskoval jako sebevraždu. Brzy poté zemře další dívka a Vee se začne strachovat o svou mladší sestru.
Stojí před rozhodnutím, zda pátrání ponechat na policii, nebo se do něj pustit na vlastní pěst. Dokáže vrahovi jeho vinu?

Vyjde: 21. 8. 2012
Název: Mayské proroctví - zápas o osud lidstva
Autor: Christy Readeke
Nakladatelství: Fragment
Šestnáctiletá Caity odhalí význam podivných znaků vyřezaných v obložení svého pokoje. Jde o dávné mayské proroctví, které jí přisuzuje důležitou roli v osudu lidstva. Bude mít dostatek sil a především odvahy vzít na sebe nelehký a nebezpečný úkol?



Vyjde: 22. 8. 2012
Název: Hororland - Procitnutí
Autor: Petr Kopl
Nakladatelství: Fragment
Trpíte nočními můrami, stracem ze tmy, nebo nespavostí? Tento komiks není nic pro vás!
Martin Lafetka dodenávna patřil k těm nebohým náctiletým, kteří se chtějí za každou cenu odlišovat od okolí. Snad by raději zemřel, jen aby byl zajímavý. Ale pozor na přání...! Když se probudíte v márnici se znamením věčnosti na hrudi a duchové začnou vstávat z hrobů, tajemné síly světa živých i mrtvých se budou přetahovat o vaši duši, dali byste cokoli za to, abyste alespoň chvíli byli zase normální. To je však jen začátek...Martinovy pravé schopnosti se brzy projeví.

Vyjde: 28. 8. 2012
Název: Na útěku
Autor: Meg Cabotová
Nakladatelství: Knižní klub
Třetí a závěrečný svazek série o Em Wattsové, která zažila nedobrovolnou proměnu v americkou topmodelku Nikki Howardovou, zastihuje hrdinku na útěku ze školy, z práce i od svých milovaných. Vždyť co jiného ji zbývá, když jsou na ni naštvaní všichni, které měla ráda, když se nemůže nikomu svěřit a když tím jediným, nač se může těšit, je pochybná přehlídka spodního prádla Stark Angels o silvestrovském galavečeru? Když totiž Em s přispěním doktora Fonga vypátrá, proč ze světa zmizela její předchůdkyně, jejíž slavné tělo teď nosí, pochopí, že jí může pomoct jediná osoba. Její láska Christopher však musí nejdřív zapomenout na hádky a zacílit pomstu správným směrem. A bude muset riskovat úplně všechno, poněvadž dívku je třeba vyrvat ze spárů nevyzpytatelného Brandona Starka a nabourat se do centrálního serveru firmy jeho pohádkově bohatého otce. Při pátrání po smyslu Projektu Phoenix je ale dost pravděpodobné, že tato pomsta skončí smrtí, tentokrát nezvratnou...

Vyjde: 29. 8. 2012
Název: Rebelky
Autor: Sarah Mlynwska
Nakladatelství: Jota
2 holky + 3 kluci + 1 dům - rodiče = 10 věcí, které April a její kamarádka Vi provedly a (rozhodně, možná nejspíš) neměly.
Kdo by se v šestnácti nadšeně nenastěhoval ke kamarádce a nebydlel si pěkně bez rodičů, když se k tomu naskytne příležitost? I když slovo "příležitost" možná není docela přesné. April totiž musela svému otci malinko zalhat, aby to vyšlo (č. 1:"Lhaly jsme rodičům"). Jinak jsou ovšem ona i její spolubydlící Vi naprosto zodpovědné a schopné postarat se o sebe! Jak se jim vlastně povedlo "Vykašlat se na školu" (č. 3), "Uspořádat šílenou pařbu" (č. 8), "Koupit vířivku" (č. 4) nebo "Ubytovat uprchlíka" (č. 7), to pro ně zůstává jednou velkou záhadou.

Vyjde: srpen 2012
Název: Jednou nohou v hrobě
Autor: Jeaniene Frost
Nakladatelství: Fantom Print
Poloviční upírka Cat Crawfieldová je nyní zvláštní agentkou pracující pro vládu s cílem zbavit svět nebezpečných nemrtvých. Stále využívá vše, co ji Bones, její přitažlivý a nebezpečný bývalý přítel, naučil. Když se ale Cat stane cílem nájemného vraha, jediný, kdo jí dokáže pomoci, je upír, jehož opustil. Jeho blízkost v ní probouzí všechny dřívější pocity, od adrenalinu z boje bok po boku proti upírům, až po spalující vášeň. Avšak odměna vypsaná na její hlavu - hledaná: mrtvá či nemrtvá - znamená jediné. její přežití závisí na spolupráci s Bonesem. A jakkoli se Cat snaží udrže jejich vztah na profesionální úrovni, pomalu jí dochází, že touha přetrvává. A že ji Bones tentokrát už odejít nenechá.

7 komentářů:

  1. Já se teď pustím do Rudé jako rubín, takže se těším, že vyjde i druhý díl. Jinak mě hodně zaujalo Mayské proroctví a Sirotčinec. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se těším až vyjde Modrá jako safír, do prvního dílu se totiž chci pustit až ten druhý budu mít doma :)
      A Mayské proroctví taky vypadá zajímavě :)

      Vymazat
  2. Skoro všechno vypadá moc zajímavě! :)
    Mimochodem Siročinec slečny Peregrinové jsm už četla a bylo to zajímavé, hlavně ty fotky ... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak :) tenhle měsíc je zajímavými knížkami úplně nabytý :D

      Vymazat
  3. Na Sirotčinec se moc těším, ale mám doma už asi metrovou kopici knih k přečtení a netuším, kdy na ně všechny dojde čas... Občas si říkám proč neumím číst rychleji :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu hromadu mám doma taky, ale pořád mi ty knížky nějak přibývají :D měla bych se asi krotit :)
      Přesně tohle si taky říkám :D

      Vymazat
  4. 5 knížek chci!!! :D
    hned si píšu do kalendáře data, kdy vyjdou :)

    OdpovědětVymazat