1. září 2012

Vyjde v září 2012

Září je přímo nabyté skvělými knížkami. Nevím na kterou se mám dívat a těšit dřív. Bohužel pro je nemůžu mít všechny, protože musím šetřit a tak jsem se zaměřila "pouze" na tři knížky, které prostě v knihovničce mít musím - Blankytné hříchy, Rezistence a Věk magie.
Na jaký knížky si šetříte vy?

Vyjde:1. 9. 2012
Název: Jméno hvězdy
Autor: Maureen Johnsonová 
Nakladatelství: Levné knihy
Tato kniha má pouze krátkou anotaci, ale zato docela výstižnou.
Jack Rozparovač se vrátil! Pro ni...





Vyjde: 5. 9. 2012
Název: Hra lží
Autor: Sara Shepradová 
Nakladatelství: BB/art
Když se Emmin nevlastní bratr vytasí s videem, které objevil na internetu, Emma je v šoku. že někdo natáčí na video vraždu mladé dívky, to by ještě skoula - nejspíš se jedná o nějakou stupidní hru. Jenomže ta dívka vypadá úplně stejně jako ona! Kdo to může být? Že by Emma měla dvojče a nevěděla o tom? Vzhledem k tomu, že strávila skoro celý svůj dosavadní život v pěstounské péči, je to docela možné. Po krátkém pátrání Emma zjistí, že má opravdu sestru jménem Sutton, a rozjede se za ní. Než se však dívky stačí sejít, Sutton záhadně zmizí a Emma začíná mít neblahé tušení, že vražda na videu nebyla jen hra...

Vyjde: 5. 9. 2012
Název: Žár
Autor: Richelle Mead
Nakladatelství: Domino
Nadpřirozená svůdkyně Georgina nese rozchod se spisovatelem Sethem jen velmi těžce. Propadá starým zlozvykům a nesmrtelní kamarádi už nemůžou její věčné nářky vystát. A pak provede Georgina něco tak hrozného, že ji její šéf, arcidémon Jerome, vykáže za trest z města. Provinilá sukuba se ocitá ve Vancouveru, kde má pomáhat tamnímu démonovi s problematickou skupinou satanistů. Její vyhnanství skončí stejně náhle, jako k němu došlo: mezi nesmrtelnými v Seattlu se děje cosi podivného a vše nasvědčuje tomu, že Jeroma někdo unesl a uvěznil.
Jeho nesmrtelní podřízení rázem ztrácejí své nadpřirozené schopnosti. Všichni se společnými silami pouštějí do pátrání po Jeromovi, aby všechno bylo jako dřív. Jediná Georgina v daném stavu nachází i kladnou stránku: když teď při sexu nebere mužům životní energii, mohla by se zase dát dohromady s milovaným Sethem. Jenže jak to udělat, když je zadaný?

Vyjde: 5. 9. 2012
Název: Spící spravedlnost
Autor: Martin Vopěnka
Nakladatelství: Fragment
Většina rodičů se již probudila ze záhadného spánku, vyhráno ale zdaleka není. Ti, jejich děti zůstavají ztracené, totiž dál spí. Svět se od základů změnil. Děti prožily něco, co jejich rodiče jen těžko pochopí. Zdá se, že jim teď rodiče vůbec nerozumí. Najdou u nich děti zastání?
Mnoho únosů a vražd zůstalo nepostrestáno, ale dospělí to nehodlají řešit. Policie, soudy, vláda ani probuzení rodiče se k tomu, co se dělo, nechtějí vracet. S tím se děti odmítají smířit a pouštějí se na vlastní pěst do nebezpečného pátrání po zločincích i dalších unesených. Sourozencům Kryštofovi, Kristýně, Emě a Samuelovi jde znovu o život. Podaří se jim odhalit i to, co stojí za záhadným spánkem rodičů? Anebo na svou zvídavost sami doplatí?

Vyjde: 10. 9. 2012
Název: Věk magie
Autor: Bern Perplies
Nakladatelství: Fragment
Svět se mění. V troskách bájné Atlantidy, hluboko pod hladinou moře, rozlomila skupina kouzelníků prastarou pečeť, aby vyhlásila počátek nového věku magie. Dochází ke znepokojivým změnám, které mohou mít za následek ničivý chaos. Podaří se mladému reportérovi Jonathanovi odhalit tajemství starého Londýna, za jehož zdmi se ukrývají bájné bytosti, duchové a lidé s nadpřirozenými schopnostmi? Jak s tím souvisí smrt jednoho z největších kouzelníků? A je ještě šance na zvrácení osudu a záchranu světa tak, jak ho známe?

Vyjde: 10. 9. 2012
Název: Nadpozemská
Autor: Cynthia Hand
Nakladatelství: CooBoo
Zjistit, že jste částečně anděl, není zrovna běžná rutina ani procházka růžovým sadem, zvlášť když víte, že máte naplnit na Zemi poslání, že máte úkol, který byl svěřen jedině a právě vám, ale nikdo vám neřekne, jaký ten úkol přesně je. Nicméně Clara, hlavní hrdinka trilogie Nadpozemská, se s tím statečně popere. Dokonce se snaží zjistit, kdo je ten pohledný kluk, kterého vídá ve svých snech a který zjevně patří k jejímu poslání. Má ho zachránit? Je tohle smyslem jejího života?

Vyjde: 12. 9. 2012
Název: Dotkni se temnoty
Autor: Karen Chance
Nakladatelství: Baronet
Cassandra Palmerová dokáže vidět budoucnost a komunikovat s duchy - což je vlastnost díky níž po ní touží mrtví i nemrtví. Duchové mrtvých obvykle nebezpeční nejsou, ti si jenom rádi povídají...pořád. Zato nemrtví, to je jiná kapitola. Stejně jako každá jiná rozumná dívka se i Cassie snaží upírům vyhýbat. Když však krvežíznivý mafioso, od něhož před třemi lety utekla, Cassi  znovu našel a jde mu jen o pomstu, musí o pomoc požádat Senát upírů.
Nemrtví senátoři jí však nechtějí pomoci zadarmo - a tak Cassie musí spolupracovat s jedním z jejich nejmocnějších členů, nebezpečně svůdným upírským mistrem - a cena, kterou požaduje může být vyšší, než jakou je Cassie ochotna zaplatit.

Vyjde: 12. 9. 2012
Název: Mrtvý bod
Autor: Charlaine Harris
Nakladatelství: Baronet
Sookie Stackhouseová je nadaná telepatickými schopnostmi, které jí od dětství komplikovali život. A jako dospělá si stále častěji uvědomuje, že jisté věci by nejraději vůbec nevěděla - například svého přítele Erica ve společnosti jiné ženy. Mladší. Musí však mlčet, protože do Lousiany přijíždí upíří král Felipe de Castro, který vládne i Arkansasu a Nevadě. A právě v tuto nejméně vhodnou dobu se na Ericově pozemku objeví lidské tělo, které navíc patří ženě, jejíž krev předním pil. Řešení vraždy spočívá v rukou Sookie a jejího bývalého přítele Billa, oficiálního vyšetřovatele upířího pátého okrsku. Sookie brzy zjistí, že proti ní stojí mnohem nebezpečnější nepřítel, než očekávala - nepřítel, který si umínil, že jí zničí celý život.

Vyjde: 17. 9. 2012
Název: Temná Akademie - Spoutání
Autor: Gabriella Poole
Nakladatelství: Fragment
Před začátkem nového semestru se Darkova akademie stěhuje do New Yorku, Cassie už není nováčkem, který jen tápe. Stala se silnou osobností, odhodlanou skrýt svá tajemství. Poté, co byla přijata mezi Vyvolené, se musí vyrovnat se svým neuvěřitelným schopnostmi. Její láska ji přivádí do nebezpečí a zlovolný duch v jejím nitru získává stále větší moc. Zvládne se Cassie postavit mocným silám a nenávistí? Zachrání své přátel od strašlivého osudu, anebo je zahubí, aby spasila sama sebe? Kdekoli se objeví Darkova akademie tam je smrt nablízku.

Vyjde: 17. 9. 2012
Název: Deník úúúplně obyčejného upíra - Fakt šílenej rok
Autor: Tim Collins
Nakladatelství: Fragment
I nemrtví mají city! Jmenuji se Nigel Mullet. Když mi bylo patnáct, proměnil jsem se v upíra. Už navždy zůstanu v tomhle "skvělým" věku a věčně budu bojovat s akné a přeskakujícím hlasem. Teď nám začal další školní rok a já můžu končeně prohlásit, že jsem mezi spolužáky oblíbený. navíc mám po více než osmdesáti letech holku, svou vysněnou Chloe. Jenže to by nesměl přijít nový spolužák Jason...Chloe mi přebral, dost mi komplikuje život, a to si nenechám líbit. Pomsta bude sladká. Co je vůbec tenhle Jason zač? Za každou cenu chci Chloe získat zpět, ale jak?

Vyjde: 18. 9. 2012
Název: Mezi láskou a smrtí
Autor: Meg Cabot
Nakladatelství: Knižní klub
Sedmnáctiletá Pierce se málem utopila v bazénu na zahradě domu svých rodičů a vyvázla jen zázrakem. Událost byla posledním hřebíčkem do rakve rozkládajícího se manželství jejích rodičů a Pierce se s maminkou přestěhovala do ostrovního městečka jejího mládí, kde žije i babička strýček s pochybnou pověstí. Pod počátečních obtížích nachází ve škole nové přátele a setkává se i s tajuplným, ponurým, lehce agresivním, ale právě proto nesmírně atraktivním Johnem Haydenem, který se objevuje vždy, když to Pierce čeká nejméně, ovšem zaručeně přesně ve chvíli, kdy potřebuje jeho pomoc. Pierce o něm docela jistě ví jen jediné - je temný, půvabný a neodolatelný, ale není to žádný anděl. Kdyby mu propadla, byla by navždy odsouzena k existenci v místech, která ji děsí a kam v žádném případě nechce vrátit...Dá přednost bezpečnému každodennímu životu, nebo omamující lásce v náručí smrti?

Vyjde: 19. 9. 2012
Název: Čarodějky z East Endu
Autor: Melisa de la Cruz
Nakladatelství: BB/art
V North Hamptonu, městečku v nejvýchodnějším výběžku Long Islandu, žijí tři ženy Beauchampovy – matka Joanna s dcerami Freyou a Ingrid. Zdá se, že tohle malebné městečko, věčně zahalené v mlžném oparu, uvízlo v čase, a všechny tři ženy zde žijí zdánlivě poklidným, jednotvárným životem. Všechny tři ale ukrývají velké tajemství. Jsou to mocné čarodějky, které však mají zakázáno své magické schopnosti využívat. Joanna dokáže oživovat mrtvé a léčit i ta nejhorší zranění. Její dcera Ingrid umí předpovídat budoucnost a vázat uzlíky, které dokážou vyléčit vše, počínaje neplodností a nevěrou konče. A Freya, divoká a nespoutaná, dokáže svými kouzly a elixíry vyléčit každé zlomené srdce. Celá staletí byly všechny tři nuceny ukrývat své schopnosti. Pak ale Freya, která má před svatbou s bohatým a tajemným Branem Gardinerem, zjistí, že je pro ni stále obtížnější skrývat své tajemství, a brzy řeší podobné dilema i Ingrid a Joanna. Vytáhnou své hůlky a začnou pomocí čar a zaklínadel pomáhat obyvatelům městečka. Přestože je magie, kterou používají, dobře míněná a neškodná, začnou se v městečku dít nevysvětlitelné, zlé věci. Když pak při oslavách Dne nezávislosti zmizí mladá dívka a záhadné události pokračují, nálada v městečku se obrací a někdejší příznivci se začínají stavět proti nim. Kromě boje s temnými silami a nespravedlivými nařčeními musí všechny tři vyřešit běžné pozemské problémy týkající se osobních vztahů. 

Vyjde: 19. 9. 2012
Název: Neptunův syn
Autor: Rick Riordan
Nakladatelství: Fragment
Ztracený Percy Jackson se vrací zpět! Ztratil však paměť a neví, kdo je, odkud přišel a jaké je jeho poslání. Z hlubokého spánku se probudil u vlčice Lupy, která jej poslala do Tábora Jupiter, římské obdoby Tábora polokrevných. Všichni kolem ho považují za syna boha Neptuna, římského boha moří. Společně se dvěma členy tábora je vyslán na Aljašku. Podaří se jim osvobodit boha smrti Thanata, kterého uvěznili obři? Jaké další nebezpečí čeká Percyho, kterému se během cesty začíná vracet paměť?

Vyjde: 19. 9. 2012
Název: Hněv Bohů
Autor: Rick Riordan
Nakladatelství: Fragment
Život Cartera Kanea a jeho sestry Sadie se převrátil naruby. Odhalili totiž tajemství své rodiny.
Sourozencům Kaneovým koluje v žilách krev pradávných faraonů. Mimo to zdědili talent starých mágů. Paráda? Kdepak! Všechna ta zaklínadla která se teprve učí ovládat, sotva stačí na to, aby se ubránili zákeřným protivníkům, nestvůrám, nebezpečným mágům a rozzlobeným egyptským bohům...Navíc se v kouzelné říši duatu pomalu probírá k životu ten nejhrozivější soupeř: had Apop, který chce nastolit věčnou vládu chaosu. Carter a Sadie musí najít tři části kouzelného svitku, který probudí boha slunce Rea, a objevit, kde se starý bůh vlastně ukrývá. Na záchranu světa zbývá jenom několik dní a čas se už začal odpočítávat...

Vyjde: 20. 9. 2012
Název: Vykoupení
Autor: Lauren Kate
Nakladatelství: Knižní klub
Luce a Danielovi dochází čas. Aby Luciferovi zabránili vymazat minulost musejí  najít místo, kde andělé dopadli na Zemi. V patách mají temné síly a Daniel netuší, zda to ještě dokáže - žít, jen aby Luce znovu a znovu ztrácel. Schyluje se k osudové bitvě, po níž zůstanou na bojišti mrtví lidé...a andělský prach. Kdo přinese největší oběť? A komu se zlomí srdce?


Vyjde: 20. 9. 2012
Název: Tajemství upírů
Autor: L. J. Smith
Nakladatelství: Fragment
Šestnáctileté Poppy zbývá pár týdnů života. Trpí rakovinou slinivky a není šance na vyléčení. Její dlouholetý přítel James jí nabídne řešení. Tím však poruší přísné zákony Říše temnoty a teď ho čeká trest za vyzrazení tajemství a za lásku k člověku. Bude mít Poppy dostatek odvahy, aby se dobrovolně stala upírem? Podaří se jim společně uniknout před nejhorším trestem?


Vyjde: 20. 9. 2012
Název: Prokleté sestry
Autor: L. J. Smith
Nakladatelství: Fragment
Tři sestry už nebaví život upírek a rozhodnou se pro útěk. Chtějí žít stejně jako jejich teta a živit se pouze zvířecí krví. Za porušení přísných zákonů je však čeká trest, který chce vykonat jejich bratr Ash. Ve chvíli, kdy se jedna ze sester zamiluje do obyčejného chlapce a Ash do obyčejné dívky, není pro nikoho cesty zpět. Říše temnot má svá pevná stanovená pravidla, a kdo je nedodrží, bude za to pykat. Proč musela zemřít teta upířích sourozenců? Mají šanci odhalit pravdu a zachránit si tak život?

Vyjde: 21. 9. 2012
Název: Bitva o Hex Hall
Autor: Rachel Hawkins
Nakladatelství: Knižní klub
Na Sophii Mercerovou je toho poslední dobou moc. Jen co si zvykla na to, že je démon, a naučila se své neobyčejné schopnosti ovládat, jí je Rada zase odebrala. Archera a tátu viděla naposledy v hořícím vězení a jedinými spojenci mají být nyní Branickovy. Shodou okolností odvěcí nepřátelé Prodigia. Rodinné překvapení neberou konce a jen tak mimochodem je na spadnutí válka, v níž má hlavní úlohu sehrát právě Sophie. Na tom se shodnou všichni, ne už však na tom, na jaké straně bude Sophie stát. Jenomže bez své magie je Sophie bezbranná. Podaří se jí získat zpět kouzelné schopnosti dříve, než bud pozdě?

Vyjde: 24. 9. 2012
Název: Rezistence
Autor: Veronica Roth
Nakladatelství: CooBoo
Měl to být pro Tris šťasný a slavnostní den, ale všechno dopadlo úplně jinak. Po krvavé tragédii mezi frakcemi vzrůstají konflikty a nad společností se vznáší válka. Tris se musela rozhodnout už jednou - a teď ji čeká další volba. Dřívější rozhodnutí, obavy, zármutek i provinilost, to vše ji teď dostihlo a Tris nezbývá než bez výhrad přijmout svou Divergentní identitu. Dokáže se ale vyrovnat se všemi následky?

Vyjde: 24. 9. 2012
Název: Speciálové
Autor: Scott Westerfeld
Nakladatelství: Triton
Speciální případy - z těchto dvou slov běhá Tally mráz po zádech ještě dnes, kdy už není vzpurnou ošklivou. Speciálové byli vždy jen tajemnou a zlověstnou šeptandou. Krásní, silní a závratně rychlí. Mohli jste prožít celý život, aniž byste je potkali. A teď je Tally jednou z nich: bojovníkem, stvořeným k udržování pořádku v dokonalé a krásné budoucnosti.
Síla, rychlost a jasná ostrost vědomí jsou tím nejlepším, co Tally dosud zažila. Kdesi hluboko v nitru však stále doutná vzpomínka na něco jiného. Je snadné ji potlačit dokud Tally nedostane šanci zlikvidovat vzbouřence z Nového Kouře jednou provždy. Ocitne se před poslední, rozhodující volbou: má naslouchat nejasné vzpomínce, nebo splnit úkol, pro který byla naprogramovaná?

Vyjde: 24. 9. 2012
Název: Kompars
Autor: Scott Westerfeld
Nakladatelství: Triton
Novou hrdinkou příběhu se stává Aya Fuseová. Žije ve městě, které zvolilo reputační ekonomiku. Postavení všech je určováno obličejovým indexem: čím vícekrát se váš obličej nebo jméno objeví v médiích, tím vyšší index získáváte, a tím víc od města dostáváte - od kvality bydlení až po tzv. díru ve zdi, která poskytuje vše, co člověk k životu potřebuje.
Aya Fuseová je mimořádně nadanou práskačkou, což je obdoba investigativního novináře, neustále hledajícího něco mimořádného. Díky své zvědavosti se jí podaří dostat do skupinky dívek, které v tajnosti provádějí šílené triky. Ale Uličnice skrývají něco ještě mnohem většího - výbušný objev, který by mohl navždy změnit tvář nového světa.

Vyjde: 27. 9. 2012
Název: Horečka 
Autor: Lauren DeStefano
Nakladatelství: Fortuna Libry
Raina opět v akci. Reina odhalí kuplířčiny úmysly a začne opět vzdorovat. Strastiplná cesta k Rowanovi. Vaughn je rozhodnutý přivést Reinu zpět do sídla. Tentokrát jde Reině o všechno.




Vyjde: 30. 9. 2012
Název: Mezi zloději
Autor: Douglas Hulick
Nakladatelství: Baronet
Ildrecca je nebezpečné město, pokud si nedáte pozor na to, co děláte. Abyste dokázali vládnout ulicím a přežít, chce to šikovnou ruku a bystré oko. Drothe naštěstí oplývá obojím. Je již léta členem Bratrstva. Zadává si se zloději a vrahy z nejšpinavějších uliček i z těch nejnoblesnějších čtvrtí. Při práci pro vládce podsvětí vyhledává a likviduje potíže uvnitř organizace - a k tomu si bokem vydělává pašováním vzácných předmětů. Když mu však šéf nařídí, aby vypátral, kdo dotírá na členy jeho klanu, objeví daleko větší záhadu - knihu, po niž, jak se zdá, pátrá spousta dalších smrtelně nebezpečných lidí. Knihu, která je možná schopna svrhnout vládce a zničit zločinecké podsvětí. Knihu, která nyní pálí Drothea do rukou...

Vyjde: září 2012
Název: Blankytné hříchy
Autor: Laurell K. Hamilton
Nakladatelství: Epocha
Anita se pokouší vrátit do starých kolejí poté, co se rozešla se svým vlkodlačím milencem. Vytvořila si cosi na způsob rodinného života, v němž její nový partner, leopardí kožoměnec Micah, nemá žádný problém s tím, aby se o ni dělil s Jean-Claudem, upířím vládcem města. Vše se uklidnilo do té míry, jak je to jen možné u někoho, kdo probouzí mrtvé, když k Jean-Claudovi přijíždí neočekávaný a nevítaný návštěvník: Musette, velice atraktivní a velmi pokřivená představitelka Evropské rady upírů. Anita brzy zjistí, že uvízla v pasti uprostřed nebezpečné hry upíří mocenské politiky.
Aby nebyl všem potížím konec, je požádána o konzultaci při sérii brutálních zabití, která podle všeho má na svědomí něco ne úplně lidského.

Vyjde: září 2012
Název: Rusovlasá
Autor: Petra Neomillerová
Nakladatelství: Epocha
Soubor osmi povídek o dvojici čarodějů Moire a Desmondovi. Provázíme je od okamžiku seznámení, přes různé životní peripetie až po dobu, kdy se Moire stane představenou Bratrstva čarodějů.
Přitom jsme svědky proměny lehkomyslné dívky v mocnou ženu, a kromě magických bojů, intrik a dobrodružství v hořkém a často nelítostném světě se v příbězích rozvíjí také milostný vztah hlavních hrdinů. rozverné laškování "u každého dubu", nevěry a hádky se nevyhýbají ani čarodějným milencům a Moire i její druh jsou v tomto ohledu více než lidští.

7 komentářů:

  1. Páni. Těch knih je nějak moc. :D
    Ale z těch knížek co tu jsou si chci pořídit další díl Sukuby (i když to asi nechám až na Vánoce ^^), rozhodně si chci koupit Mezi láskou a smrtí a Rezistenci (ale tu si možná budu muset koupit až v říjnu, fňuk). Jinak se tenhle měsíc spíš chystám na knížky, které už vyšly, ale já je ještě nemám doma. Z těhle novinek si asi ještě něco koupím, jen né teď v září. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je jich opravdu hodně :)
      Taky to vidím tak, že tento měsíc budu spíš dokupovat, ale Rezistenci si asi nenechám ujít :D

      Vymazat
  2. Čtyři knížky, které musím mít. ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Ta první kniha je teda podle anotace dost hustá!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tedy je!! Jsem zvědavá jak bude vypadat ve skutečnosti, protože originální obálka se mi líbí.

      Vymazat
  4. Najmenej polovicu z tých kníh chcem aj ja! A som fakt zvedavá na tú Hru lží. Pozerám seriál a ten ma hlavne pri posledných dieloch začal poriadne baviť. Ktovie, aká by bola kniha.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem ten seriál viděla (nebo alespoň pár dílů) a docela se mi líbil. Ale netuším co čekat od knižní verze.

      Vymazat