8. října 2012

Vyjde v říjnu 2012

Stejně jako v září i v říjnu vyjde spousta úžasných knih. Já jsem si opět řekla, že se jejich kupování budu snažit omezit, ale sama jsem zvědavá jak dlouho to vydržím. Nejvíce asi pokukuji po Espressoligii, Střípky duší a Nebezpečně krásný. 
Po které z těchto knížek pokukujete vy?

Vyjde: 1. 10. 2012
Název: Espressologie
Autor: Kristina Springerová
Nakladatelství: CooBoo
Sedmnáctiletá studentka Jane si přivydělává v malé kavárně jako baristka a časem vytvoří teorii, podle níž se charakter lidí pozná dle jejich oblíbené kávy. I jí samotné to přijde jako trochu bláznivý nápad, ale jen do doby, než dá dohromady několik párů, kterým to pak úžasně klape. V tu chvíli se z ní stává espressologická hvězda, k níž si chodí pro radu a rande lidé z celého města. Ale dokáže Jane najít životní lásku i pro sebe, nebo bude jediná, komu se štěstí vyhne?

Vyjde: 2. 10. 2012
Název: Trýzeň
Autor: Cat Clarke
Nakladatelství: Nava
Napínavý příběh o krutém činu a vině, o problémovém přátelství i o začínající nové lásce. Dal by se rovněž stručně charakterizovat jako čtyři dívky, jedna mrtvá, jejíž tělo se nenajde, a obrovská tíha viny. Alice Kingová neočekává nic úžasného, když vyráží se spolužačkami na outdoorový pobyt do Skotska. Není však ani připravená na to, že tam zažije něco, co předčí i ty nejděsivější sny. Spolu s ní je v chatce ubytována její kamarádka Cass, věčně odstrkovaná a přehlížená Polly, náladová a labilní Rae, a pak je k nim proti své vůli přidělená Tara – královna, jež je vlastně ztělesněním podlosti. Je krásná, ale krutá. Manipuluje s lidmi a se škodolibou radostí je ponižuje. Cass se rozhodne, že už je nejvyšší čas dát královně tak za vyučenou, že na to nikdy nezapomene. Vzápětí se začíná odvíjet série šokujících událostí, které absolutně změní život dívek navždy.

Vyjde: 2. 10. 2012
Název: Rozdělená srdce
Autor: Bettina Belitz
Nakladatelství: Fragment
Po přestěhování je sedmnáctiletá Elisabeth naštvaná snad na celý svět - přišla o všechny kamarády, na venkově není moc příležitostí k zábavě a navíc rodičům to tam naprosto vyhovuje. Všechno změní setkání s Colinem. Proč ji tento kluk od začátku neuvěřitelně přitahuje, to nedokáže vysvětlit. Chová se divně, odtažitě a dává Elisabeth jednu hádanku za druhou. Jaké je jeho tajemství? Co skrývá? Svým pátráním odhalí Elisabeth pravdu - její rodině, Colinovi i jí hrozí velké nebezpečí.

Vyjde: 2. 10. 2012
Název: Temné vize - Vášeň
Autor: L. J. Smith
Nakladatelství: Fragment
Kaitlyn a jejím přátelům se podařilo získat úlomek čistého křišťálu od Bratrstva. Ten může zničit zrůdný krystal pana Zetese, který páchá zlo. Nejprve však musí najít místo, kde je krystal schovaný. Kaitlyn se proto rozhodne pro návrat do institutu, protože jako tajný špeh má šanci úkryt najít. Podaří se skupině nadaných studentů porazit pana Zetese? Jaké nebezpečí hrozí Kaitlyn? 


Vyjde: 2. 10. 2012
Název: Krásní mrtví - Phoenix
Autor: Eden Maquire
Nakladatelství: Fragment
Nejsou živí. Nejsou mrtví. Něco mezi tím.
Darina již pomohla objasnit tajemství smrti Jonase, Arizony a Summer. Nyní ji čeká to nejtěžší... Odhalit okolnosti záhadné smrti Phoenixe.
Krásný mrtvý Phoenix, Darinin kluk, její největší láska. Už je to skoro rok, co zemřel, a oficiální verze vypovídá o rvačce na benzínce, při které byl ubodán. Kdo je zodpovědný za jeho smrt? Darina ví, že to musí zjistit, a že pak Phoenixe ztratí navždy... Opouštějí ji síly, nenachází u nikoho pomoc. Dokonce samotný Phoenix jako by pravdu znát nechtěl. Neviditelná křídla tlučou a Krásní mrtví nenaleznou klid, dokud pravda nevyjde najevo. Čas běží...


Vyjde: 2. 10. 2012
Název: Lovkyně snů - Osudové rozhodnutí
Autor: Lisa McMann
Nakladatelství: Fragment
Myslíte si, že vidět, o čem ostatní sní, je skvělé? Naopak, je to děsivé, nebezpečné a může vás to stát i život.
Jmenuju se Janie a věřila jsem, že vím, co mě v budoucnosti čeká. Myslela jsem si, že jsem s tím smířená. Nesnesu však pomyšlení na to, že stahuju Cabela s sebou. On je skvělý a já na pokraji sil. Musím navždy zmizet, aby mohl žít naplno. 
Může můj osud zvrátit cizinec, který mi vstoupil do života? A opravdu mě čeká jen zlověstná budoucnost a ani plamínek naděje na lepší dny? Musím si zvolit, čas běží a jde o život...


Vyjde: 2. 10. 2012
Název: Příliš velké sousto
Autor: Lisa McMann
Nakladatelství: Meg Cabot
Mína Harperová si tentokrát ukousla skutečně příliš velké sousto. Její schopnosti předpovídat lidem, kdy a jakým způsobem zemřou, si povšimla Palatinská garda – vatikánský 
oddíl specializovaný na hon démonů – a zaměstnala ji ve své nové pobočce. Míniným přítelem byl až donedávna Lucien Antonescu, syn nechvalně známého Draculy. Nyní se 
snaží svého nového obdivovatele, lovce upírů Alarika Wulfa, přesvědčit, že upíry lze spasit, ale není to jednoduché, zejména když vyvstane strašlivá nová hrozba v podobě, 
která se vznáší nejen nad Palatinskou gardou, ale i nad Míninou rodinou a přáteli. Mína postupně odhaluje pravdu a přitom je podrobována zkouškám její oddanost přátelům 
a obnažovány její nejniternější pocity. Objevují se i nečekané nástrahy, kterým se téměř nedá odolat...

Vyjde: 3. 10. 2012
Název: Dexter v hlavní roli 
Autor: Jeff Lindsay
Nakladatelství: BB/art
Dexter je sériový vrah a díky jednomu ze svých pravidel je neodolatelně sympatický: zabíjí totiž jen zlé lidi. Spokojeně ženatý se vrací ze svatební cesty z Paříže zpět do Miami a ke své práci. Při vyšetřování série mrtvol s trupy vycpanými různými předměty je těžce pobodána jeho sestra Debora a pachatel, kterého Dexter dopadne, je kvůli chybám při zatýkání opět propuštěn. Dexter proti svému výcviku i intuici, která ho varuje, muže zlikviduje. Jenže vše je jinak a po šokovaném Dexterovi a jeho rodině začne jít opravdový pachatel, který se pokládá za umělce.

Vyjde: 3. 10. 2012
Název: Prokletí krve
Autor: Gwen Hayes
Nakladatelství: Baronet
Když se Theia Andersonová ve svých snech, které mnohdy připomínaly spíše noční můry, zamilovala do polovičního démona Hadena Blacka, netušila, že nakonec skončí v podsvětí jako jeho nevěsta, odsouzena strávit zbytek života ve společnosti bytostí, jež už jen svým vzhledem dokáží dohnat člověka k šílenství. Díky přátelům se oběma podaří z říše zla uniknout, ale pozemský svět se ukáže být stejně nebezpečným jako ten obývaný démony. A Theia bude muset brzy začít řešit otázku, zda dát přednost lásce, nebo rodině a přátelům.

Vyjde: 8. 10. 2012
Název: Tygrova stezka
Autor: Colleen Houck
Nakladatelství: CooBoo
Víra. Důvěra. Touha.
Jak daleko byste zašli, abyste zachránili svou jedinou lásku?
Kelseyino poslední léto bylo šílené. Tak šílené, že by tomu nikdo nevěřil. Vedle toho, že musela bojovat s hordou zákeřných opic a putovat indickou džunglí, se zamilovala do Rena, tři sta let starého prince. 
Nové nebezpečí teď Kelsey přinutí, aby se vydala za dalším indickým dobrodružstvím s Renovým bratrem, záporákem Kishanem a nepravděpodobná dvojice si začne klást otázky ohledně svého skutečného osudu. A Renův život visí na vlásku stejně jako pravda v Kelseyině srdci.


Vyjde: 8. 10. 2012
Název: Lovec Duchů
Autor: Derek Meister
Nakladatelství: Fragment
Existují.
Ian Boroughs to ví.
Vidí je.
Slyší je.
Cítí je.
Objeví se z ničeho nic.
Čeho se dotknou, shoří. 
DUCHOVÉ.
Můžou tyto bytosti za smrt jeho otce? Jsou příčinou, proč je Ianův děda více než třicet let nezvěstný? Společně se svým nejlepším kamarádem se 17letý Ian rozhodne, že je vypátrá, aniž by měl nejmenší tušení, jak nebezpeční duchové jsou…


Vyjde: 10. 10. 2012
Název: Krvavá horečka
Autor: Karen Marie Moning
Nakladatelství: Jota
MacKayle Laneové zabíjí sestru a ona se rozhodne vypátrat jejího vraha. Netuší ale, že se tím současně vydává na dlouhou cestu plnou záhad, nebezpečí a také nelehkého sebepoznání. Seznamuje se s dvěma tajemnými muži, bohatým a nepřístupným knihkupcem Jerichem Barronsem a pro pozemské ženy neodolatelným dananským princem V’lanem, jenž jí nabízí pomoc. Chce-li přežít a dobrat se pravdy o sestřině smrti, musí dovedně využívat oba průvodce, jimž sama nedokáže věřit, a především najít Sinsar Dubh – milion let starou knihu černé magie ovládající svět nesmrtelných i smrtelných bytostí. Stínová říše Dananů dlouhá tisíciletí nerušeně existovala vedle světa lidí. Nyní ale zeď, která je dělila, mizí a Mac zůstává osamoceným bojovníkem za záchranu svého druhu.

Vyjde: 10. 10. 2012
Název: Až se tě život zeptá
Autor: Cecelia Ahernová
Nakladatelství: BB/art
Lucy Silchesterová přijde jednoho dne domů z práce a na koberci najde zlatou obálku s pozvánkou na schůzku se Životem. S vlastním životem. Termín si má stanovit sama. Připadá jí to neuvěřitelné, ale potom si vybaví, že o něčem podobném už četla v jakémsi časopisu. Stále se však nemůže odhodlat k rozhodujícímu kroku a určit čas a místo setkání. Nevede totiž nijak příkladný život – práce ji neláká a vyhýbá se rodině i přátelům. Po setkání s mužem, který se jí představí jako její Život, se ale všechno mění. Lucy poznává, že život je dar, jemuž by člověk měl věnovat pozornost, jakou si zaslouží.

Vyjde: 15. 10. 2012
Název: Padesát odstínů šedi
Autor: EL James
Nakladatelství: XYZ
Padesát odstínů šedé (Fifty Shades of Grey) je první díl erotické trilogie, kterou napsala E. L. James a zaujala tak čtenáře po celém světě. Studentka literatury Anastasia Steel má za úkol zpracovat rozhovor s úspěšným a bohatým podnikatelem Christianem Greyem (Grey = angl. šedý, odtud název knihy 50 odstínů šedé). Na domluvenou schůzku přijde muž, který Anastasii neuvěřitelně přitahuje. Je okouzlující, krásný, neuvěřitelně chytrý, svůdný a hrozivý. Nezkušená a nevinná dívka poprvé zažívá pocit, že nějakého muže chce. Z jedné strany ji odrazuje jeho záhadná rezervovaná osobnost a z druhé strany se mu strašně touží přiblížit. Starší a zkušený Christian není schopen odolat klidné kráse, důvtipu a nezávislému duchu mladé dívky. Ať chce nebo ne, musí si přiznat - touží po ní, chce ji...ale za svých vlastních podmínek. Anastasia je šokovaná i vzrušená Christianovými nezvyklými erotickými chutěmi. Váhá, ale není schopná mu odolat. Vášnivý živočišný vztah odkrývá jejich tajemství i temné sexuální touhy.

Vyjde: 15. 10. 2012
Název: Upíří deníky - Druhá šance
Autor: L. J. Smith
Nakladatelství: Fragment
Elena a její přátelé zachránili své město Fell's Church před zlými silami. Zaplatili za to ale vysokou cenu: Damon je mrtvý. Jeho smrt všechno změnila, Elena a Stefan mohou být totiž konečně spolu. Bude však Elena schopná na Damona zapomenout? V jejích snech k ní Damon promlouvá a varuje ji, že se blíží další nebezpečí. Temné síly, které napadají přímo lidská srdce. Dokáže se jim Elena a její blízcí ubránit?
Vyjde: 16. 10. 2012
Název: Krvavá romance - Věčná touha
Autor: Alice Moon
Nakladatelství: Fragment
Sára nyní zná Dustinovo temné tajemství. Je nesmrtelný a touha po lidské krvi ho postupně mění v monstrum. Zachránit ho může pouze pravá láska. Po smrti spolužačky Anny však Dustin zmizí a Sára, přesvědčená o tom, že jen ona ho může zachránit, se vydává do lesa za ním. Zde se ale skrývá krásná Emilia, kterou Dustin zradil a ona přísahala pomstu. Jaké nebezpečí Sáře hrozí? Převáží v Dustinovi jeho stále ubývající dobrá stránka, aby Sáru zachránil?
Vyjde: 16. 10. 2012
Název: Mrazivé léto
Autor: Alice Moon
Nakladatelství: Fragment
V jihošpanělském městečku Marbella si patnáctiletá Lyra připadá jako v ráji. Až do chvíle, kdy zmizí její spolužačka Pia. Lyra se rozhodne přijít tomuto záhadnému zmizení na kloub. Nedlouho poté je Pia nalezena mrtvá a z letní idylky se stává zlý sen. Lyře se zdá, že se její matka chová divně. Navíc je přesvědčená, že zahlédla svou sestru, která zahynula již před deseti lety. Co jí matka tají? Jaká děsivá tajemství měla zůstat navždy skryta? 
Vyjde: 16. 10. 2012
Název: Motýlí křídla
Autor: Alice Moon
Nakladatelství: Fragment
Elena se snaží zapomenout na nešťastnou smrt své sestry Laury. Jak přesně zemřela, to nikdo neví. Na stejném místě je o rok později nalezena další mrtvá dívka. Je to opravdu jen náhoda? Co způsobilo dopravní nehodu, při které zahynula Laura? Jaké tajemství v sobě nosí matka, která Elenu nechce spustit z očí? Náhlý zájem staršího pohledného Tristana, přicházející anonymní dopisy a potloukající se zakuklené postavy přimějí Elenu jednat. Bude hledat pravdu na vlastní pěst...

Vyjde: 16. 10. 2012
Název: Stephanovi deníky - Stopy minulosti
Autor: L. J. Smith
Nakladatelství: Fragment
Propadli jste zcela Upířím deníkům? Zajímá vás, jaké události předcházely jejich ději? Stefanovy deníky odhalují temnou minulost dvou znepřátelených bratrů, kteří se marně snaží utéct děsivému osudu. 
Uběhlo dvacet let a Stefan se přestěhoval do Anglie. Jeho poklidný život na statku na venkově přeruší zprávy o vraždách v Londýně. Pachatelem je podle novinářů Jack Rozparovač, ale Stefan si je jistý, že jde o dílo upírů. Rozhodne se vraha vypátrat a zabránit dalším zločinům. Stefanovi i Damonovi hrozí nebezpečí, znovu je dostihla minulost...



Vyjde: 17. 10. 2012
Název: Poklad
Autor: Kathy Reichs
Nakladatelství: BB/art
Tory a její přátelé narazí v Charlestonu na stopu po dávném pirátském pokladu. Viráti se ocitají na nebezpečné cestě plné zákeřných pastí, bezhlavých mrtvol a tunelů zalitých vodou. Poklad ale nehledají jen kvůli dobrodružství… v sázce je osud ostrova Loggerhead. 
Jejich nadpřirozené vlčí schopnosti mohou být jedinou šancí, jak překonat všechny nástrahy. Po pokladu totiž pátrá i někdo další…
Zároveň se nepříjemně blíží i Toryino uvedení do charlestonské společnosti. Napětí mezi Tory a otcovou přítelkyní Whitney stále stoupá a Tory se musí ovládat, aby nevybuchla. 
Ale mnohem důležitější je udržet smečku pohromadě. Tory a její přátelé se musí spojit, aby zachránili svůj ostrov, práci svých rodičů i svou budoucnost.



Vyjde: 17. 10. 2012
Název: Bílý kůň
Autor: Alex Adams
Nakladatelství: Domino
Někdy považujeme život za nudnou samozřejmost. A jindy nechceme nic než přežít.
Třicetiletá Zoe dobrovolně strávila posledních pět let v jakési osobní bublině – po tragické smrti manžela se pohybuje jen mezi svým prázdným bytem a výzkumným ústavem, kde pracuje jako uklízečka. Šeď plynoucích dní ji neubíjí, naopak jí pomáhá nalézt vnitřní klid, aby se mohla rozhodnout, co se svým životem provede dál. A pak se najednou všechno změní. Lidé v jejím okolí začnou umírat na záhadný virus, pojmenovaném Bílý kůň. Smrtící nákaza se lavinovitě šíří po celém světě a během několika měsíců se lidstvo ocitá na pokraji vyhynutí. Přežije jen hrstka imunních jedinců, a někteří z nich jako by pozbyli veškeré lidství. Vypuká válka a apokalypsu dovrší ničivé zvraty počasí. 
Možná Zoe dříve považovala holý život za jedinou jistotu, kterou ještě má. To už teď ale neplatí. Odkázána pouze sama na sebe putuje postapokalyptickým světem a snaží se přežít. Nebezpečí číhá na každém kroku, neboť z lidské podstaty už zbylo jen velmi málo. Zoe dál míří k jedinému místu, které by jí mohlo poskytnout potřebnou ochranu – nejen kvůli sobě, ale i kvůli tajemství, které nese s sebou…


Vyjde: 17. 10. 2012
Název: Černý sníh
Autor: Lotte Kinskofer
Nakladatelství: Fragment
Kdo je ve skutečnosti pachatel a kdo oběť? Nikdy nedej na první dojem, zdání klame...
Lařin bratr Simon zmizel beze stopy. Nikdo netuší proč. Policie nemá pro jeho zmizení žádné vysvětlení. Lara se proto rozhodne pátrat na vlastní pěst... Věci, které postupně vyplouvají na povrch, se k Simonovi vůbec nehodí. Ve městečku se začinají šířit divoké řeči a spekulace o násilí, vydírání a mučení. Je Simon opravdu oběť? Jakou děsivou pravdu odhalí pátrání?



Vyjde: 17. 10. 2012
Název: Ledové oči
Autor: Katrin Stehle
Nakladatelství: Fragment
Pečlivě zvaž, komu věnuješ svou důvěru. Mohl by to být nesprávný člověk...
Noc v Berlíně.
Školní výlet považuje Kira za skvělý nápad až do chvíle, kdy zabloudí. V cizím městě si připadá ztracená a zoufalá. Z ničeho nic se však odněkud vynoří mladý muž, který jí pomůže. Gunnar je pro Kiru záhadou, je jako její spřízněná duše, se kterou se nechce rozloučit. Zůstávájí v kontaktu a píší si e-maily. Každý však skrývá nějaké to tajemství, někdo malé a druhý temné a děsivé... Příběh, který začal tak romanticky, se mění v noční můru. Zvládne se Kira zbavit nebezpečí, které jí hrozí?


Vyjde: 24. 10. 2012
Název: Roztomilé malé lhářky - Neuvěřitelné
Autor: Sara Shepard
Nakladatelství: BB/art
ČTYŘEM ROZTOMILÝM MALÝM LHÁŘKÁM SE ZMĚNIL POHÁDKOVÝ ŽIVOT V NOČNÍ MŮRU.
Emily odletěla do Iowy, kde je odsouzena žít s přespříliš konzervativními příbuznými. Aria svého kluka dostala až za mříže. Spencer se obává, že má podíl na Alisonině smrti. Žádná to nemá snadné, ale kam se hrabou na Hannu: ta v nemocnici bojuje o holý život, protože Věděla už příliš mnoho.
To vám říkám, jestli holky nebudou poslouchat, co říkám, začnou Hanně brzo závidět.
Zatoužili jste někdy po možnosti vrátit čas, abyste odčinili chyby? Stejně jako jinde, i v Rosewoodu sní o nápravě snad každý. Nic na tom nemění ani fakt, že zdejší děvčátka ke třináctým narozeninám dostávají přívěsky od Tiffanyho. Věřte mi, že čtveřice místních dívek by udělala cokoli, jen aby mohla napravit minulost. Jak by to ale vypadalo, kdyby tu možnost skutečně dostala? Dokázala by svou pátou kamarádku zachránit před smrtí… anebo je tragédie součástí jejich osudů?
Minulost někdy nabízí víc otázek než odpovědí. A v Rosewoodu nikdy není nic tak, jak se zdá.


Vyjde: 29. 10. 2012
Název: Originální upíří deníky
Autor: kolektiv autorů
Nakladatelství: Mladá fronta
Tento deník, sepsaný vlastní rukou, je výtahem z minulosti a přítomnosti hraběte Vlada Draculy. Svolil s jeho vydáním v reakci na současné mediální šílenství kolem všeho upírského a nemrtvého. Tyto banální kratochvíle jsou jen mdlými můrami třepotajícími se v polostínu Vladovy temné hvězdy. Toužíte-li po strhující četbě, která jde až na krev, nenechte si ujít Originální upíří deníky.


Vyjde: 29. 10. 2012
Název: Střípky duší
Autor: Mary Lindseyová
Nakladatelství: CooBoo
Lenzi slyší hlasy a má vize – vize o náhrobních kamenech, povodních a chlapci s kovově šedýma očima. Zdá se, že jí nikdo nemůže pomoci – dokonce ani její přítel Zak. Pak však potká Aldena, kluka ze svých snů, jenž jí prozradí, že ona je mluvčí – člověk schopný komunikovat s bloudícími dušemi a pomoci jim – a že on byl po celá staletí jejím strážcem. Nyní čeká Lenzi těžké rozhodnutí: Zak, nebo Alden, život, nebo smrt. Jenže čas se krátí. Zlovolná duše chce Lenzi zničit a zabije ji, jestliže se nerozhodne včas…


Vyjde: 29. 10. 2012
Název: Čistá krev
Autor: Nancy Gideon
Nakladatelství: Fragment
Detektiv Charlotte Caissieová si slíbila, že za každou cenu pomstí smrt svého otce a zničí bosse místního podsvětí. Jako "vstupenka" do zločineckého prostředí jí má posloužit jeho osobní strážce Max. Muž s pověstí nelítostného zabijáka ji ale začne přitahovat víc, než by sama chtěla. Může obstát vztah dvou lidí, kteří stojí na opačných stranách zákona? Jakou oběť bude muset Charlotte přinést?

Vyjde: 31. 10. 2012
Název: Jak neztratit lásku
Autor: Meg Cabot
Nakladatelství: BB/art
Jak poznat toho pravého…
Seznamte se s Kate Mackenzieovou… pracovnicí personálního oddělení New York Journal s hlavou plnou ideálů, která nerada posílá výpovědi zaměstnancům a je světovou přebornicí v chatování s kolegyněmi. Je sladká. Seznamte se s Mitchem Hertzogem… firemním právníkem s úsměvem od ucha k uchu, obhájcem padlých a zničených duší a králem rande s večeří, která se nevyvede. Nedá se mu odolat. Seznamte se s Idou Lopezovou… mistryní ve výrobě koláčků, sušenek a buchtiček, majitelkou vozíku s dezerty a bohyní všech pochoutek, nad kterými se sbíhají sliny. Je skvělá. Společně musí bojovat s tyrany a despoty a vypátrat pravdu, zajistit spravedlnost a dokonalou dvojitou náplň pro to, co se celou knihu peče.



Vyjde: 31. 10. 2012
Název: Živý mrtvý
Autor: Katrin Stehle
Nakladatelství: Baronet
Co všechno se člověku musí přihodit, aby se z něj stala zrůda? Opravdu je v každém z nás nějaké temné já, které jen čeká na to, aby se mohlo projevit? Skoro by se dalo říct, že na Briana Blakea je toho dost. Kráčí po světě jako je ten náš, jenže v tom jeho umí kráčet i mrtví. A jemu teď nejde o nic jiného, než aby přežil. Se dvěma kamarády a bratrem Phillipem s malou dcerou se ze všech sil snaží nalézt klidné místo ve světě, kde civilizace zanikla.
Román ze světa veleúspěšného komiksu Živí mrtví přináší příběh postavy, která zasadí známé skupině přeživších jednu z nejhorších ran. Avšak Guvernér nebyl vždy šíleným despotou. Tvůrce hororových románů Jay Bonansinga spojil síly s autorem původního komiksu Robertem Kirkmanem, aby spolu stvořili první díl trilogie o tom, jak může být lidský vzestup k moci zároveň pádem jeho morálky.



Vyjde: 31. 10. 2012
Název: Nebezpečně krásný
Autor: Melissa Marrová
Nakladatelství: Mladá fronta
Málokdo z obyvatel Huntsdalu tuší, že existuje ještě jiný svět, svět elfů a víl. Svět plný tajemství a nebezpečí, který je smrtelníkům zapovězený. 
Aislinn vidí víly od narození, ale nikdy netušila, že ve světě éterických bytostí, před nimiž celý život utíká, bude muset sehrát zásadní roli. Vše se pro ni změní v okamžiku, kdy se setká s Keenanem, letním králem. Ten v ní spatří svou královnu, kterou marně hledá již tisíc let. S její pomocí má zachránit svět letních elfů i lidí před zlovůlí kruté zimní královny. 
Najde v sobě Aislinn dostatek odvahy, aby podstoupila osudovou zkoušku? Bude ochotná riskovat vlastní život, aby pomohla nebezpečně krásnému elfovi, kterého ani nezná?

Vyjde: v říjnu 2012
Název: Odina kletba
Autor: Maite Cabbanzová
Nakladatelství: CooBoo
Selene své dceři zamlčela dávné Odino proroctví, protože doufala, že se jí tak podaří obelstít osud. Nikdy ji však nenapadlo, že by se Anaid někdy mohla postavit proti ní. Anaid, která má v sobě krev Omar i Odiš, Anaid, která stojí před rozhodnutím, jež ovlivní zásadně nejen její život, ale životy všech čarodějek po celém světě. Podaří se jí ovládnout žezlo moci nebo propadne jeho svodům? A kdo zvítězí v odvěkém boji dobra a zla?

6 komentářů:

  1. Zajímavé tituly. Nejvíce se těším na Rozdělená srdce a Stefanovy deníky! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný seznam. Nejvíc mě zaujala asi kniha Bílý kůň o záhadném viru. Docela rád bych si jí přečetl. A druhou zajímavou knihou je Živí mrtvý. Seriál nesleduji a ani komiks jsem nečetl.

    OdpovědětVymazat
  3. Nová Cecelia Ahern určitě, tu musím mít a pokukuju i po Espressologii :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nebezpečne krásný 8*) chceeem!

    OdpovědětVymazat
  5. Díky moc, teď mám přehled :).

    OdpovědětVymazat
  6. Láká mě Rozdělené srdce, Espressologie a Trýzeň.

    OdpovědětVymazat