1. listopadu 2012

Vyjde v listopadu 2012

V listopadu, stejně jako v předešlých měsících vyjde pěkná hromádka knih, které bych nejraději měla doma. Já se ale zařekla, že kupovaní knih omezím na minimum, když jich mám doma alespoň 15 nepřečtených. Kdybych si ale měla vybírat, tak v listopadu by to byli knihy Zapomenutá, Delirium a Prozření Mary Dyerové.
Těšíte se na listopadové knížky?

Vyjde: 7. 11. 2012
Název: Divoké kosti
Autor: Kathy Reichs
Nakladatelství: BB/art
Při rekonstrukci starého domu objeví jeden z řemeslníků sklep, o jehož existenci neměl nikdo ani ponětí. Pod zemí se skrývá děsivá sbírka – kuře bez hlavy, zvířecí kosti a kotle plné korálů, pírek a dalších rituálních předmětů. Doprostřed tajné svatyně kdosi umístil lebku dospívající dívky.
Ve stejnou dobu si jiný muž vyjde k jezeru na procházku se psem. Na břehu nachází bezhlavé tělo dospívajícího chlapce.
Kdy ty děti zemřely? A kde? Našlo to děvče smrt v tmavém sklepě, anebo tam někdo jen přinesl jeho lebku? Jak to, že je chlapcovo tělo tak dobře zachovalé? Pod vedením známého kazatele a politika začínají občané města Charlotte obviňovat uctívače ďábla a stoupence kultu wicca. Všichni volají po pomstě a hon na čarodějnice začíná. U vyšetřování případu samozřejmě nemůže chybět ani soudní antropoložka Temperance Brennanová.


Vyjde: 7. 11. 2012
Název: Zlatá lilie
Autor: Richelle Mead 
Nakladatelství: Domino
Alchymistka Sydney Sagenová slouží jako jakýsi most mezi světem vampýrů a lidí: chrání tajemství prvních a životy druhých. Moc ráda by studovala univerzitu, ale místo toho byla vyslána na snobskou střední školu v Palm Springs. Má tam za úkol střežit morojskou princeznu Jill Dragomirovou před zabijáky, kteří chtějí ve světě Morojů rozpoutat válku.
Všichni ji považují za skvělou alchymistku, dokonce i ti, kteří o ní dříve pochybovali. Nyní však začíná pochybovat ona sama: opravdu jsou všichni vampýři zvrácené stvůry, anebo je to všechno jinak?
Všechno se ještě víc zkomplikuje,l když bývalí Strigojové Soňa a Dimitrij zjistí, že právě Sydney by mohla být klíčem k objevení zázračného léku k proměně na Strigoje. A pak Sydney naváže milostný vztah s Braydenm...Má s ním mnoho společného, ale přesto jako by ji stále silněji přitahoval někdo jiný, na koho by kvůli jeho původu neměla ani pomyslet! Co teď? Má se řídit zákony alchymistů, anebo naslouchat hlasu svého srdce?

Vyjde: 7. 11. 2012
Název: Unesena stínem
Autor: Karen Chance
Nakladatelství: Baronet
Jasnovidka Cassie Palmerová zdědila nové magické schopnosti — včetně možnosti cestování časem. Přináší to s sebou ale velkou odpovědnost, kterou by raději neměla. Najednou je z ní nejžádanější dívka ve městě, jak se ji celá řada upírů, duchů a mágů snaží přesvědčit, přinutit nebo svést, aby se přidala na jejich stranu — a s ní i její magie. Jeden z upírských mistrů se však předtím, než na ni vznese svůj nárok, ani nezeptá, co Cassie chce. Nechal vytvořit kouzlo, které ji k němu váže, ona ale neví, jestli to, co k němu cítí, je skutečné – nebo zda si to jen představuje...

Vyjde: 9. 11. 2012
Název: Okřídlená duše
Autor: Amanda Stevensová
Nakladatelství: Knižní klub
Amelia Grayová od dětství vídá duchy. Aby se před nimi chránila, dodržuje určitá pravidla. Jedno z nich nyní bere za své – detektiv John Devlin, jemuž Amelie pomáhá při vyšetřování série krutých vražd, ji abnormálně přitahuje, ačkoliv ho doprovázejí dva duchové. Mrtvola na hřbitově, který má Amelia restaurovat, je jen prvním článkem v řetězci matoucích stop. Vodítka obsažená v náhrobní symbolice, jež Amelii zanechává vrah, ji sice dovedou blíž k pravdě, ale také k zjištění děsivé úlohy, kterou má v celém případu sehrát ona sama. Žal a zoufalství dokáže k člověku připoutat melancholickou duši, ale i bytost naplněnou děsivou nenávistí… a ta může sahat až za hrob.

Vyjde: 13. 11. 2012
Název: Černé slunce
Autor: Graham Brown
Nakladatelství: Knižní klub
Napínavé pokračování dobrodružného thrilleru Černý déšť: Artefakt, který Danielle Laidlawová z amerického Národního výzkumného institutu, organizace sdružené se CIA, a profesor McCarter, odborník na mayskou civilizaci, přivezli s nasazením života z amazonské džungle, cosi neúprosně odpočítává, přičemž nuly má dosáhnout 21. prosince 2012. Zároveň neznámo odkud čerpá a shromažďuje obrovské množství energie. Z objevených hieroglyfů navíc profesor usuzuje, že někde existují tři další, podobné kameny. Přinášejí tyto předměty lidstvu záchranu, nebo zkázu? A podaří se je objevit dřív, než padnou do nepovolaných rukou?

Vyjde: 14. 11. 2012
Název: Fantom
Autor: L.J. Smith
Nakladatelství: Fragment
Damon není mrtev. Sage, který ho na Temném měsíci najde, mu pomůže si na vše vzpomenout. Mystický výtah ho přemístí zpět do Fell's Church, aby mohl vysvětlit Eleně, co mu zachránilo život. 
Mezitím Elenu a její přátele ohrožuje fantom, který se krmí negativními pocity. Společně fantoma zajmou do kruhu zaříkání a chtějí ho zničit. Fantom je ale silný, daří se mu našeptávat a vzbuzovat žárlivost. Damon a Stefan se jeho vlivem znovu obracejí proti sobě. Podaří se Eleně zabránit dalšímu konfliktu bratrů? Naleznou v sobě dost síly, aby přemohli fantoma?

Vyjde: 14. 11. 2012
Název: Ostrov
Autor: Robert Muchamore
Nakladatelství: BB/art
Dvanácté a poslední pokračování úspěšné série napínavých příběhů o dětských hrdinech z CHERUB – jednotky pod MI5, která cvičí děti pro role špičkových špionů, kteří mají tu výhodu, že dospělí je z podobné činnosti nepodezírají. Po skončení mise soustředěné na likvidaci motorkářského gangu se sedmnáctiletý James i jeho sestra Lauren vracejí do tábora, kde Kyle, bývalý agent a nyní už vysokoškolák, nabídne Jamesovi účast nikoliv na misi, ale na akci, kterou připravil on sám. Kyle Jamesovi vypráví, jak se během výcviku v CHERUB dostal na tropický ostrov v Malajsii, kde se seznámil s místním chlapcem Aizatem. Od něho se dozvěděl, že člen vlády Tan Abdullah zneužil zkázu po vlně tsunami, aby zdemoloval původní domorodé vesnice, vyhnal obyvatele a místo jejich domovů budoval luxusní hotely. James je rozhořčený, odmítne jinou, oficiální misi, a jde s Kylem do akce. Postupně se k nim přidá ještě Jamesova sestra Lauren, Bruce a další Cherubové.
James si uvědomuje, že jeho život v kampusu CHERUB pomalu končí, protože ho čeká odchod na vysokou školu a dospělé starosti. Teď ale usiluje o potrestání zla a vítězství dobra…

Vyjde: 19. 11. 2012
Název: Milion sluncí
Autor: Beth Revis
Nakladatelství: CooBoo
Jsou to už tři měsíce, co Amy odpojili. Kam se podívá, všude stěny, už tři měsíce. Syn se ujal velení lodi a rozhodl se skoncovat s Phydusem a přestat svým lidem lhát. Jenže ani on nezná celou pravdu, a když spolu s Amy začínají zjišťovat, co všechno jim zatím zůstalo utajeno, je jasné, že před sebou mají dlouhou cestu, na níž si každý krok musí tvrdě vybojovat. 

Vyjde: 21. 11. 2012
Název: Závist
Autor: Anna Godbersenová 
Nakladatelství: BB/art
Na první pohled se zdá, že nejbohatší obyvatelé Manhattanu mají všechno, po čem člověk touží: bohatství, krásu i štěstí. Ale někdy jejich nacvičené úsměvy skrývají šokující tajemství…
Dva měsíce po dramatickém příjezdu Elizabeth Hollandové domů Manhattan dychtivě očekává její návrat do společnosti. Když však Elizabeth odmítne doprovázet svou sestru Dianu a téměř nevychází ven, začnou se šířit fámy, že za majestátními dveřmi domu číslo 17 v Gramercy Parku není všechno tak, jak se zdá. 
Pravá láska. Falešní přátelé. Skandální pomluvy. Vítejte zpátky na Manhattanu na přelomu 19. a 20. století.

Vyjde: 26. 11. 2012
Název: Železná dcera
Autor: Julie Kagawa
Nakladatelství: Knižní klub
Meghan Chaseová, napůl smrtelnice a napůl letní elfka, nikdy nikam pořádně nezapadala. Aby zachránila bratra, uzavřela dohodu se Zimním princem. Ten ji však opustil a odvrhl a ona zůstane se zlomeným srdcem uvězněná na chladném, nepřátelském dvoře Zimní královny. A když začne hrozit válka mezi zimními a letními fériji, Meghan si uvědomuje, že pravé nebezpečí představují železní férijové, ty podivné bytosti, které kromě ní a prince Ashe nikdo nespatřil. Jenže jí nikdo nevěří. A co hůř, Meghan přišla o vlastní magické schopnosti a ve zrádném světě, který ji obklopuje, si musí poradit jen pomocí vlastní chytrosti. Neví, komu může důvěřovat, netuší, kam se obrátit o pomoc. A přestože si Meghan vypěstuje železnou sílu vůle a odhodlání, nedokáže odolávat toužebnému šepotu svého až příliš lidského srdce.

Vyjde: 28. 11. 2012
Název: Proměněna za soumraku
Autor: C. C. Hunter
Nakladatelství: Baronet
Kylie stále touží dopátrat se pravdy, kde je její místo ve společnosti. Kam patří? Jakým zvláštním nadáním oplývá? Kdo je její skutečná rodina? Otázky, které se jí honí hlavou, jí nedávají spát. Ví však, že když poodhalí tato tajemství, její život se od základů změní...a nebude to vždy jen příjemná proměna. 
Lucas nebo Derek? Který z nich je ten pravý? Kyliino srdce tluče pro oba, ale vybrat si musí jen jednoho! To však není jediná zapeklitá situace, kterou musí vyřešit. Duch ženy, který trpí amnézií, jí přináší zneklidňující zprávy...Kdo je tentokrát v ohrožení života? Hrozí někomu nebezpečí? Jak se Kylie snaží rozluštit tuto záhadu a ochránit ty, které miluje, najednou zná odpovědi na všechny své otázky. Konečně ví, kým vlastně je! Zjištění je však překvapivější, než si vůbec tahle šestnáctiletá teenagerka dovede představit.

Vyjde: 28. 11. 2012
Název: Prodám duši zn. rychle
Autor: Kathleen O'Reilly
Nakladatelství: Baronet
Znáte ji jako tu nejúžasnější sloupkařku v tom nejmódnějším časopise v městě. Já jí říkám Lucy. A máme následující dohodu: čím víc jí najdu klientů, tím větší získám odměnu. Ale jenom mezi námi, v poslední době jsem několikrát škobrtla a totálně se zbláznila a začala provádět, věřte mi nebo ne...dobré skutky. Nejdřív ta záchrana dítěte v parku. Potom rande s pohledným, slušným chlapíkem, který ani nebyl známou celebritou. Co dál? Budu se věnovat charitě, nebo co? Vím jen jedno – Lucy se to rozhodně nezamlouvá, ani trošičku. A až to zjistí, pak mi nepomůže ani samo peklo...

Vyjde: 28. 11. 2012
Název: Čarodějka stínů
Autor: Kalayna Price
Nakladatelství: Baronet
Skutečnost, že stínová čarodějka Alex Craftová dokáže mluvit s mrtvými, neznamená, že se jí vždy zamlouvá, co se jí mrtví snaží říct… Coby soukromá vyšetřovatelka a policejní konzultantka viděla Alex Craftová už hodně důsledků černé magie. Ačkoli má dobré vztahy s Deathem, Smrtí samotnou, nic ji zatím nepřipravilo na její poslední případ. Alex vyšetřuje případ sériového vraha, když na ni zaútočí duch oběti, kterého povolala – a to by mělo být nemožné. Pokus o atentát na její osobu je neúspěšný jen proto, že na poslední chvíli zasáhne Death. A když vám i Smrt zachrání život, víte, že váš čeká špatný den… Alex se musí spojit s drsným detektivem z oddělení vražd Falinem Andrewsem, aby spolu případ vyřešili. Andrews ovšem něco ukrývá a jeho nechuť k Alex je víc než zřejmá. Andrewsovu pomoc bude ale Alex potřebovat, aby rozpletla zapletenou síť politiky reálného i nadpřirozeného světa a dostala vraha, jenž v rukou třímá moc tak zlověstnou, že to může nakonec stát Alex nejen její život, ale i duši…

Vyjde: listopad 2012
Název: Jednou pro vždy
Autor: Kiersten Whitová
Nakladatelství: Fortuna Libri
UPÍŘI
Říkáš, že chceš, abychom tě ochránili.
VLKODLACI
Myslíš si, že na nás závisí tvá budoucnost.
VÍLY
… ale my nedokážeme odpovědět na všechny tvé otázky.
VODOUŠI
A špatná volba by nás mohla všechny zničit.
Evina paranormální minulost se neustále vrací a děsí ji. Nová ředitelka Mezinárodní agentury pro zadržování paranormálů ji chce přemluvit k nové spolupráci se střediskem. Temná královna týrá lidi ve své děsuplné říši. A paranormálové neustále tvrdí, že Evie je jediná bytost, která je dokáže zachránit před jejich záhadným, nebezpečným osudem.
Celému paranormálnímu světu běží čas. A osud tohoto světa nemá v rukou nikdo jiný než Evie…

Vyjde: listopad 2012
Název: Zapomenutá
Autor: Cathrine McKenzieová
Nakladatelství: Fortuna Libri
Emma Tupperová má slibně rozběhnutou kariéru, spoustu přátel, skvělého milence… Všechno se však náhle sesype jako domeček z karet. Její umírající matka projeví přání, aby navštívila Afriku. Emma do Afriky skutečně odjede a stráví tam proti své vůli více času, než původně plánovala. Přežije zemětřesení, ale doma ji zatím prohlásí za mrtvou. Po návratu s hrůzou zjistí, že přišla o byt, o prestižní práci i o přítele.
Lze v takové situaci začít nový život? Emma pomalu otvírá mysl i srdce novým možnostem. Jednu z nich představuje přitažlivý muž, kterého po návratu našla ve svém bytě. Emma obnovuje svou zhroucenou existenci a postupně s překvapením zjišťuje, proč ji vlastně matka poslala do Afriky.

Vyjde: listopad 2012
Název: Dědička
Autor: Amanda Hocking
Nakladatelství: Fortuna Libiri
Když bylo Wendy pouhých šest let, matka se ji pokusila zabít. Tvrdila jí, že je monstrum. O jedenáct let později se Wendy začíná obávat, že matka měla tehdy možná pravdu. Dochází jí, že asi není tím, kým si po celý život myslela, že je. Toto poznání jí pomáhá odhalit Finn Holmes.

Vyjde: listopad 2012
Název: Delirium
Autor: Lauren Oliver
Nakladatelství: CooBoo
Dříve si lidé mysleli, že je láska dobrá věc. To bylo předtím, než na ni vědci objevili lék. Lidé nechápali, že když vám jednou láska oblaží mysl a rozproudí krev, není úniku. Teď je všechno jinak, vědci ji dovedou vymýtit a vláda požaduje, aby se všichni občané v den svých osmnáctých narozenin podrobili speciálnímu lékařskému zákroku, díky němuž by měli být vůči lásce imunní. Lena Halowayová se na ten den vždy těšila. Život bez lásky přece znamená život bez bolesti, bezpečný a předvídatelný. A šťastný. Schází devadesát pět dní, jenže Leně se stane něco nemyslitelného: Zamiluje se.

Vyjde: listopad 2012
Název: Rozkol 
Autor: L.J. Smith
Nakladatelství: CooBoo
Poprvé od té doby, co se Cassie Blakeová přistěhovala do New Salemu, se cítí normálně. Chodí s Adamem, svou spřízněnou duší, a má ve městě kamarády. Ale tajný klan čarodějek, do kterého patří, a moc, kterou díky němu nabyla, jí však normální život nedopřejí. Když Tajný kruh stihne tragédie, Cassie si uvědomí, že být výjimečná může být i prokletí.
Na Tajný kruh útočí neznámý nepřítel – a příští obětí může být kdokoli. Všichni se snaží ochránit hlavně sami sebe, vytvářejí se spojenectví a nikdo neví, komu lze věřit. Bude Cassie schopná zachránit sebe i Tajný kruh…? Nebo ho její rozhodnutí navždy zničí?

Vyjde: listopad 2012
Název: Prozření Mary Dyerové
Autor: Michelle Hodkin
Nakladatelství: Brio
Když se Mara Dyerová probudí jednoho dne v nemocnici a vůbec netuší, jak se tam dostala, má pocit, že život už nemůže být podivnější. Může. Věří, že za nehodou, při které zemřeli její přátelé, musí být něco víc. Nemýlí se. A po tom všem, čím si prošla, nevěří, že by se mohla ještě někdy zamilovat. Plete se.



Vyjde: listopad 2012
Název: Proklatý
Autor: Kevin Hearne
Nakladatelství: Laser Press
Atticus O’Sullivan, poslední z druidů, o čarodějnice příliš nedbá, pokud se mu samy nepřipomenou velmi nepříjemným způsobem. Daří se mu udržovat křehké příměří s moderním konventem čarodějek v Tempe založené na vzájemném respektu. Rovnováhu naruší rozšíření společenství čarodějek o čtyři dívenky z Německa. Hodnotit nové čarodějky jako zlé by bylo nehorázné podceňování, nová čtveřice v sobě koncentruje více temnoty a zloby než historie jejich vlasti za druhé světové války. Od první chvíle se snaží zmocnit vlády nad konventem a proklít druida, který jim stojí v cestě. Skutečné problémy nechodí samy a na Attica se jich valí čím dál víc. Na duších místních středoškoláků hoduje padlý anděl, z Las Vegas k jeho domovu míří horda Bakchantek odhodlaná zde provozovat všechny své dekadentní a smrtící hrátky, dvě vzrušující keltské bohyně soupeří o jeho přízeň. Není to tak lichotivé, jak by se na první pohled zdálo, jen velmi, velmi nebezpečné. Naštěstí je poslední druid vybaven prastarým magickým mečem a podporou svého právníka, který je shodou okolností upír. Nezanedbatelnou pomoc mu může poskytnout i granátomet s raketovým pohonem ve vlastnictví jeho nového souseda. Je připraven ukázat čarodějkám, že si pro své kletby vybraly špatného druida a neváhá rozpoutat svůj soukromý hon na čarodějnice.

Vyjde: listopad 2012
Název: Ples mrtvých dívek
Autor: Rachel Caine
Nakladatelství: Brokilon
Nad Morganville znovu přichází noc... Brzy se ulice města budou hemžit zlem, žíznícím po čerstvé krvi...
Sedmnáctiletá Claire si čím dál lépe dokáže poradit s životem v Morganville - městě, kterému vládnou upíři. Se svými spolubydlícími také vychází velmi dobře, přestože nejsou tak úplně živí. A začíná se i bavit - dokonce dostane pozvánku na studentský ples. Když ale zjistí, proč byla pozvána, začne se k smrti bát...

2 komentáře:

  1. Závist vyzerá skvele 8)
    a Endlessly - poď ku mne bejby 8P

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasný článek!! Nejvíc se těším na Černé slunce :)

    OdpovědětVymazat