31. prosince 2012

Vyjde v lednu 2013

Knihy v měsíci lednu vydají všechny slibně a podle mě je to skvělý start do nového roku! Já sama už si brousím zuby na Annu krví oděnou, BZRK a Trnového prince.
Po které z knížek pokukujete vy?

Vyjde: 1. 1. 2013
Název: Mapa času
Autor: Félix J. Palma
Nakladatelství: Host
Londýn roku 1896. Nesčetné vynálezy dovolují člověku znalému vědy uvěřit, že je možné dosáhnout nemožného. To ostatně dokazuje i vznik společnosti Cesty časem Murray, která otevírá své dveře zákazníkům, aby jim uskutečnila sen, po kterém lidstvo bažilo odnepaměti - cestovat časem.


Vyjde: 10. 1. 2013
Název: Ravennina perla
Autor: Meredhith Ann Piersová
Nakladatelství: CooBoo
Vojska proti čarodějnici z Mrtvého jezera byla shromážděna, ale kde je Aeriel? Co se s ní stalo? Podaří se rozluštit tajemství zbývající věštby včas, aby byla planeta zachráněna?
Mezitím Aeriel zoufale bloudí podzemním labyrintem, bez jediné vzpomínky, ztracená a vyčerpaná. Jediným světlem v temnotách jí je bledá perla na hrudi. Dokáže najít pomoc dřív, než ji vyčmuchají čarodějnické lasičky?
A jak se nakonec rozhodne Irrylath? Bude jeho srdce patřit Aeriel, nebo ji zradí? Pronásledován nočními můrami od vodní víly se utápí v pochybách o vlastní statečnosti.
Má Aerielin svět vůbec naději na přežití?

Vyjde: 5. 12. 2012
Název: Příšerná parta je zpět
Autor: Lisa Harrisonová
Nakladatelství: CooBoo
SOVáci jsou volní a Drakulaura s pýchou cení svoje tesáky. Ale její táta, slovutný pan D., ji poctí návštěvou a pak jde všechno z kopce. Ale Lala se nehodlá vzdát, a tak když se dozví o fantastické soutěži, ve které vítězná škola získá špičákovou šanci v mezinárodní kampani, rozhodne se do toho pořádně zakousnout. Z obyčejné šarvátky otec versus dcera se vyvine bitva o Salem a všechny studenty. SOVáky i normáky. A jak to dopadne? Přečtěte si to!

Vyjde: 16. 1. 2013
Název: BZRK
Autor: Michael Grant
Nakladatelství: CooBoo
Nano. Svět uvnitř lidského těla, svět v mase, svět mezi nervovými zakončeními. A v něm se odehrává bitva mezi těmi, kdo chtějí ovládnout lidskou mysl, a těmi, kdo jim v tom chtějí zabránit. Mezi nimi jsou i Noah a Sadie, jejichž blízké zničil boj o moc, který vedou bratři Armstrongovi, podivná Dvojčata, která touží ovládnout svět a vytvořit utopickou společnost bez konfliktů a válek, bez hladu a strádání. Jenže jak vést válku v nanosvětě, kde stačí šikovně „předrátovat“ pár nervových spojení a z člověka je rázem jen loutka? Strhující thriller, který balancuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím.
Vyjde: 22. 1. 2013
Název: Anna krví oděná
Autor: Kendare Blake
Nakladatelství: Baronet
Cas Lowood zdědil vzácné poslání: zabíjí mrtvé.
Před ním to dělal jeho otec, dokud nebyl hrůzně zavražděn duchem, kterého měl zabít. Vyzbrojen otcovým tajemným a smrtícím athame, Cas cestuje po zemi se svou čarodějnickou matkou a kocourem, který větří duchy. Společně se vydávají po stopách legend a místního folklóru a snaží se držet krok s mrtvými zabijáky. Otravné věci jako budoucnost neřeší a přátele si drží od těla
Když přijedou do nového města, aby našli ducha, jemuž místní říkají Anna krví oděná, nečeká Cas nic než obvyklou rutinu: nastěhovat se, vypátrat a zabít. Místo toho ale najde běsnící prokletou dívku, přízrak, s jakým se dosud nesetkal. Stále nosí šaty, které měla na sobě v den své brutální vraždy roku 1958. Tehdy byly bílé, ale teď jsou rudě potřísněné a kape z nich krev. Od své smrti Anna zabíjí každého, kdo se opováží vstoupit do jejího opuštěného viktoriánského domu, kterému kdysi říkala domov.
Avšak z nějakého důvodu Casův život ušetří.

Vyjde: 24. 1. 2013
Název: Robokapypsa
Autor: Daniel H. Wilson
Nakladatelství: Knižní klub
V ne příliš vzdálené budoucnosti se vyspělé technologie řídící svět lidí obrátí proti svým stvořitelům. Za pomoci superinteligentního stroje zvaného Archos se jim podaří téměř kompletně vyhladit lidstvo; ti, co přežili, však ukryti chystají odvetu…



Vyjde: 28. 1. 2013
Název:Padesát odstínů temnoty
Autor: E. L. James
Nakladatelství: XYZ
Poté co Anastasia Steeleová na vlastní kůži pocítí, jak temná jsou tajemství Christiana Greye, opouští ho. Přese vše, co se mezi nimi stalo, na něj stále nemůže zapomenout. Když jí tedy Christian předloží novou smlouvu, nemůže odolat a vrací se k muži, kterého miluje. Postupně odhaluje všechna tajemství a zjišťuje, že jeho padesát odstínů šedi je temnějších, než si kdy dovedla představit. 
A zatímco Christian bojuje se svými démony, Ana musí učinit nejdůležitější rozhodnutí ve svém životě…

Vyjde: 29. 1. 2013
Název: Dokonalý sen
Autor: Ally Condieová
Nakladatelství: Knižní klub
V DOKONALÉM SVĚTĚ O VŠEM ROZHODUJÍ SPRÁVCE - ZA HRANICEMI SPOLEČNOSTI VŠAK JEJICH PRAVIDLA NEPLATÍ
Kdesi v nejisté budoucnosti pátrá Cassia ve vnějších provinciích po Kyovi, jehož sem Společnost odvedla spolu s dalšími nepřizpůsobivými na jistou smrt. Když zjišťuje, že se Kyeovi podařilo uprchnout do velkolepých, ale divokých a nebezpečných kaňonů, neváhá i ona sama riskovat život - po vysilujícím útěku z pracovního tábora se vydává po Kyových stopách do Príčného řezu, tajemného místa, v němž prý lze nalézt poslední záblesky svobodného života a možná i Vzpoury, k níž se Cassia touží přidat.
Jenomže přeji si to samé i Ky, jenž toho o sobě zamlčuje mnohem víc, než se původně Cassie zdálo? A jaké tajemství skrývá Xander?

Vyjde: 30. 1. 2013
Název: Roztomilá malá tajemství
Autor: Sara Shepardová
Nakladatelství: BB/art
Vrah Alison DiLaurentisové je za mřížemi a s tajemnou A je také konec. Holky si mohou po dlouhé době vydechnout, protože netuší, že se chystám navázat, kde A skončila. Plán mám připravený. Co myslíte, na koho si posvítím ze všech nejdřív? Na Hannu, Emily, Arii a Spencer. 
Vsadím se, že nebude dlouho trvat, než se děvčata zase do něčeho namočí – hlavně teď, když si myslí, že je A nehlídá. Uhodnete, do čeho se spadnou tentokrát? Nebojte se, já se pěkně přikrčím… a budu je pozorovat. S očima na stopkách přijdu na to, jaké mrchy v nich skutečně dřímou. Odhalím všechno, spolehněte se.

Vyjde: leden 2013
Název: Trnový princ
Autor: Mark Lawrence
Nakladatelství: Talpress
Mějte se na pozoru před Trnovým princem...
Když mu bylo devět, sledoval, jak mu přímo před očima zavraždili matku a bratra. Když mu bylo třináct, byl vůdcem bandy krvelačných banditů. Do patnácti má v plánu být králem...
Nastal čas, aby se princ Honorous Jorg Ankrath vrátil na hrad, který kdysi opustil a přihlásil se o děditství, které mu právem náleží. Svět se pro něj změnil v den, kdy visel na trnech ostronvníkového keře a sledoval, jak muži hraběte Renara vraždí jeho matku a mladšího bratra. Od té chvíle prahne Jorg po pomstě. Život a smrt pro něj představují jen obyčejnou hru - hru, ve které nemá co zrati, ale ve které může vyhrát úplně všechno. Jenže v otcově hradě na něj nečeká nic, než zrada. Zrada a temná magie. Je možné, aby osamělý chlapec, byť nade vší představu divoký a zvrhlý, porazil nepřátele, jejichž moc přesahuje i ty nejbujnější představy?

Vyjde: koncem ledna 2013
Název: Pandemonium
Autor: Lauren Oliver
Nakladatelství: CooBoo
Po útěku se Lena ocitne v Divočině a musí se smířit s faktem, že vše, co doposud prožila, lidi, co znala – to všechno je už jen minulost a neexistuje žádné předtím. Připojuje se ke skupině Nežádoucích, kteří mají v úmyslu proniknout do světa „za plotem“, kde se zúčastní velké demonstrace. Tu uspořádal ABAD – Amerika bez amor deliria – organizace hlásající nevyhnutelnost léčby. Když se však Lena setká s Julianem, synem zakladatele ABADu, klukem, jenž zosobňuje všechny její hodnoty, ani netuší, že se jejich osudy zkříží víc, než by si kdy pomyslela.

Vyjde: leden 2013
Název: Mlhovina
Autor: Amy Kathleen Ryan
Nakladatelství: Knižní klub
Planeta Země má nejlepší léta za sebou a vesmírem plují dva vícegenerační koráby s cílem osídlit Novou Zem. Ačkoli loď Nový obzor vyrazila na svou misi o rok dříve než Empyreum, obě se setkají ještě na cestě. A nepůjde o střet přátelský - osazenstvo Nového obzoru pod vedením despotické kapitánky Anne napadne posádku Empyrea a unese dívčí část posádky, mezi nimi i šestnáctiletou Wawerly. Příčina se brzy ozřejmí - ženy na Novém obzoru jsou neplodné...
První část originální sci-fi trilogie o pouti za nadějí pro lidstvo nepostrádá napětí, milostný příběh, ale také zamyšlení nad tím, jak mohou ideologie ovládnout společnost jako celek i každého z nás.

Vyjde: leden 2013
Název: Ples mrtvých dívek
Autor: Rachel Caine
Nakladatelství: Brokilon
Druhá kniha série Upíři z Morganville.
Nad Morganville znovu přichází noc... Brzy se ulice města budou hemžit zlem, žíznícím po čerstvé krvi...
Šestnáctiletá Claire si čím dál lépe dokáže poradit s životem v Morganville - městě, kterému vládnou upíři. Se svými spolubydlícími také vychází velmi dobře, přestože nejsou tak úplně živí. A začíná se i bavit - dokonce dostane pozvánku na studentský ples. Když ale zjistí, proč byla pozvána, začne se k smrti bát...


Vyjde: leden 2013
Název: Cesta do jabloňového sadu
Autor: Jana Rečková
Nakladatelství: Triton
Jeren, Ier, Ierwgar - tolik jmen mu dali, kolik existovalo světů. Světů, kterým přinášel naději, jejich zkáze však zabránit nedokázal. Zanikaly a hroutily se do sebe působením mocných sil. Během hroucení občas vznikaly Perly uložené hluboko v pomačkané zemi. Bylo však třeba mít se na pozoru, protože dokázaly plnit přání, často tak podivná, a nebo nálezce přenést přes Zhroucení. Někdy.
V každém světě za Zhroucením se Jeren/Ier/Ierwgar stal členem Družiny, která se snažila zabránit zkáze, bojovat proti všemu, co světy ničilo; bez viditelného úspěchu. Už ani nevědí, jak dlouho to dělají, odkud přišli, ani kde se vzaly jejich zvláštní zbraně i schopnosti. Potkáš-li přítele z jiného života podruhé, v jiném světě, je to už zase někdo jiný. A nic nemůže skončit jinak než zkázou... Ale kdo nám potom tohle všechno vypráví?


Vyjde: leden 2013
Název: Ganymédes
Autor: Cherie Priestová
Nakladatelství: Triton
Čtvrtá kniha série Mechanické století.
Na dně jezera Pontchartrain spočívá děs budící ponorka Ganymédes. Válečný stroj, který by dokázal ukončit válku, kdyby se našel někdo, kdo by jej dokázal ovládat. A kdyby v jeho útrobách nenašel smrt každý, kdo do něj kdy vstoupil...
New Orleans není zrovna místem, které by Andan Cly toužil znovu navštívit, ale poté, co dostane telegram s pracovní nabídkou, naskytne se mu možnost spojit dva výnosné obchody. Tomu nelze odolat! Vydává se tedy na cestu, aniž by měl tušení, do čeho se pouští.

12 komentářů:

  1. Anna krví oděná - nemůžu se dočkat!! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se jí nemůžu dočkat, Anna vypadá skvěle!

      Vymazat
  2. Máme se na co těšit!! Mě nejvíc láká Dokonalý sen :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tedy rozhodně máme! A co teprve v těch dalších měsících! :)

      Vymazat
  3. Anna krví oděná a Dokonalý sen sa moc teším! 8)

    OdpovědětVymazat
  4. Ganymédes je už 4. kniha Mechanického století? Mám teď pocit, že mi něco uteklo. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Hodně mě zaujala Anna krví oděná a Robokalypsa :)

    OdpovědětVymazat