10. prosince 2012

Vyjde v Prosinci 2012

V prosinci překvapivě vychází mnohem méně knih než v předchozích měsících. Alespoň si od nich budeme moci trochu oddechnout a konečně si koupit ty co jsme je chtěli už nějakou dobu. Z kníže, které tu dnes mám bych si asi vybrala Léto, kdy jsem zkrásněla.
Co byste si vybrali vy?

Vyjde: 5. 12. 2012
Název: Zrádce
Autor: Becca Fitzpatrick
Nakladatelství: Egmont
Nora si je svou láskou k Patchovi jistá víc než kdy předtím. I když z nich jejich rozdílný původ a osud může udělat nepřátele, Nora se k Patchovi nikdy nedokáže otočit zády. Nyní však musejí čelit dosud nejvážnější hrozbě. Překoná jejich láska širokou propast, která je dělí? Bude ještě možné znovu vybudovat to, co bylo zničeno? Nepřátelské strany jsou dané – ale na které z nich stojí Nora a na které Patch? 


Vyjde: 5. 12. 2012
Název: Zabít nebo milovat
Autor: Kresly Cole
Nakladatelství: Baronet
Valkýru Kaderin Odměřenou pronásleduje tragická událost: přišla o dvě sestry. Je odhodlaná, že se zlu postaví tváří v tvář a sestry pomstí. Shodou okolností dostane za úkol zabít upíra. Jenže nemůže. Osud si totiž pro ně připravil nelehký úkol: upíra Sebastiana. Právě on v ní poprvé od smrti sester probudí plamínek v srdci a navíc tvrdí, že Kaderin je jeho nevěsta. Udělá cokoli, aby jí to dokázal. Kaderin je z toho dost nešťastná, protože na tohle zrovna nemá náladu. Každý rok se totiž účastní soutěže a letos jde skutečně o hodně. Sebastiana Wrotha nechal v upíra proměnit jeho bratr. Stalo se to už před stovkami let, přesto mu nikdy neodpustil. Nedočkavě se chystá na smrt… tedy do okamžiku, než pozná Kaderin. Nechápe, jak by taková dračice a kráska v jedné osobě mohla být jeho nevěstou. Ale co, na tom nesejde, hlavně aby pochopila, že byla stvořená pouze pro něj. Zatím s ním nechce jít dobrovolně a on moc neví jak na ni. Neví si s ní rady. Ještěže je trpělivý a má pro strach uděláno. Ale stejně by neškodilo, kdyby mu byl osud nakloněný a trochu mu pomohl… Druhá kniha série „V říši Lorů“, navazuje na Hlad jako žádný jiný.


Vyjde: 5. 12. 2012
Název: Zrádce
Autor: Lili St. Crow
Nakladatelství: BB/art
Dru Andersonová: Loví v noci. Vrhá nože. Láme srdce. 
Temná, nebezpečná a sexy! 
Dru Andersonová je drsná nová hrdinka, jejíž příběh nedokážete odložit. 
Dru Andersonová se nebojí temnoty. Ale měla by se bát. 
Táta? Zombie. Máma? Dávno mrtvá. Já? To je právě to děsivý. 
Skutečný svět je plný hrůz. Jen se zeptejte šestnáctileté osiřelé holky Dru Andersonové, drsňačky, která sama sejmula slušnou porci padouchů. Je ozbrojená, nebezpečná a připravená nejdřív zabíjet a teprve pak se ptát. Takže jí chvíli potrvá, než přijde na to, komu může důvěřovat…
Dru Andersonová je „divná“, kam až její paměť sahá. Cestuje s otcem od města k městu a loví strašidelné noční potvory. Je to zvláštní život, ale dobrý – dokud všechno nevybouchne v ledovém, zchátralém městě v Dakotě, když se jí kuchyňskými dveřmi vláme do domu hladový zombie. Osamocená a k smrti vyděšená Dru se ocitne v pasti a bude potřebovat veškerý svůj důvtip a zkušenosti získané při tréninku, aby vyvázla živá. Příšery se rozhodly všechno svým pronásledovatelům oplatit a tentokrát je na řadě Dru. Šance na přežití? Mizivá až žádná. 

Pokud nevydrží do svítání, je po všem…


Vyjde: 5. 12. 2012
Název: Nástroje temnoty
Autor: Imogen Robertson
Nakladatelství: Jota
Thornleigh Hall, sídlo sussexského hraběte, dominuje svému okolí. Jeho dědic je nezvěstný a rodina, kdysi plná života, nyní sestává z ochrnutého starce, přivdané bývalé tanečnice a alkoholem nasáklého druhorozeného syna. Moc rodu ovšem přetrvává.
Impulsivní Harriet Westermanová, majitelka sousedního sídla, najde na okraji svého pozemku tělo zavražděného muže, který má u sebe prsten s pečetí Thornleighů. Zločin volá po spravedlnosti. Harriet přiměje ke spolupráci samotářského a podivínského anatoma Gabriela Crowthera.
Ve stejný den je ve svém londýnském obchodě s hudebninami zavražděn Alexander Adams, vdovec a otec dvou malých dětí. Po jeho smrti se příběh vrací zpátky do Sussexu a odhaluje hluboké tajemství, které už jednu rodinu zničilo a nyní ohrožuje i mnohé další.



Vyjde: 5. 12. 2012
Název: Léto, kdy jsem zkrásněla
Autor: Jenny Hanová
Nakladatelství: Jota
Belly měří svůj život v létech, a tím nemyslíme roky, ale roční období. Všechno zajímavé a báječné se v jejím případě odehrává výhradně od června do srpna. Zimy jsou dobré pouze na to, aby počítala týdny do dalšího léta, kdy konečně s mámou a bratrem Stevenem odjede jako každý rok k moři. Tedy přesněji řečeno do prázdninového domu přímo na pláži, který patří Suzanně, mámině nejlepší přítelkyni. A k Suzanně a jejímu domu zase neodmyslitelně patří její dva synové, Konrád a Jeremiáš. Tuhle dvojičku zná Belly odmala a co si pamatuje, jenom netrpělivě čeká, až si jí kluci začnou konečně všímat a vezmou ji mezi sebe. A toto léto se to konečně stane. A navíc se z nevýrazného káčátka vyloupne krásná labuť. Belly je k údivu všech najednou krásná mladá dívka. Jenže v toto báječné a zároveň hrozné léto se změní i všechno ostatní. Vlastně se promění Bellin celý život. K lepšímu i k tomu horšímu…



Vyjde: 7. 12. 2012
Název: Kněžka
Autor: Michael Scott
Nakladatelství: Knižní klub
Dvojčata Josh a Sofie se po krátkém odloučení znovu vracejí na ostrov Danu Talis. Tam se ukáže, že božstva Isis a Osiris jsou pány doktora Dee a rodiči dvojčat. Flamelovi, Niten a Prométheus se mezitím setkají se svými přáteli na Alcatrazu, ale o některé z nich přijdou. Nicholas s Perenellou se marně pokoušejí proniknout do kokonu, v němž spí Areop-Enap, která jediná dokáže čelit obřímu krabovi. Vrací se i Tsagaglalal coby mladá nesmrtelná bohyně. Boj zuří na všech stranách, hrdinové propadají zoufalství. Zvítězí síly dobra, nebo svět propadne zkáze? Vyústění šestidílné napínavé série je naprosto originální a čtenáře rozhodně nezklame.


Vyjde: 11. 12. 2012
Název: Nikdy nevíš
Autor: MChevy Stevensová
Nakladatelství: Knižní klub
Sára Gallagherová touží celý život po jediném – dozvědět se něco o svých biologických rodičích. Po letech se jí konečně podaří dostat se jim na stopu, to, co zjistí, však nečekala ani v nejhorších snech. Matka jako jediná oběť sériového vraha, která mu dokázala uniknout. A otec? Co když v Sářiných žilách koluje krev zločince? Zločince, který o existenci své dcery, potažmo vnučky, dosud neměl ani tušení? Od toho okamžiku už Sara nepátrá, ale utíká – před minulostí, zvědavostí veřejnosti i senzacechtivými novináři…


Vyjde: prosinec 2012
Název: Traviči ze zem Caux
Autor: Susannah Appelbaumová
Nakladatelství: Knižní Klub
Jedenáctiletá Břečťanka Manxová žije v království Caux, jemuž vládne krutý král Rulík Zlomocný. Obyvatelstvo země se v podstatě dělí na dvě části – na traviče a na jejich oběti. Pokud nemáte po svém boku zkušeného ochutnavače, každé jídlo se může stát vaším posledním. Ke všemu ještě záhadně zmizel Břečťančin strýček – poslední léčitel a apoteopat v Caux. Předtím neteř svěřil do péče Klejotoka – prohnaného, zlodějského ochutnavače. Břečťanka se vydává hledat svého strýčka. Překrásná a starobylá země Caux je však velmi nebezpečná a děti záhy zjistí, že mají v patách pronásledovatele. Co jim chtějí vzít? Břečťančinu betli, vzácný drahý kámen, který je navíc na rozdíl od všech ostatních dutý? Nebo lektvar oplývající tajuplnou léčivou silou, který uvařila? Nebo snad Břečťanku samotnou?


Vyjde: prosinec 2012
Název: Lenobiin slib
Autor: P.C. Cast
Nakladatelství: Knižní klub
Druhá novela ze světa Školy noci přibližuje pohnutý osud Zoeyiny oblíbené učitelky, instruktorky jezdectví, která také kdysi dávno byla jen obyčejnou lidskou dívkou… Francie, únor 1788. Lenobia Whitehallová je sice dcerou barona, ale jako nemanželské dítě má doma stěží vyhlídky na lepší život. Proto ji její matka pošle do Nového světa. Lenobia odplouvá smutná, na lodi však nachází rozptýlení – koně a mladého muže, který se o ně stará. Snad by její budoucnost přece jen mohla být naplněna štěstím a láskou – nebýt zla z její minulosti, se kterým se bude muset utkat.


Vyjde: prosinec 2012
Název: Útěk
Autor: Sophie Jordan
Nakladatelství: CooBoo
Jacinda vyzradila tajemství svého drakijského kmene, aby zachránila chlapce, kterého miluje. Převtělila se kvůli němu před lidmi, a tak porušila jedno z nejpřísněji dodržovaných pravidel. Teď se ale musí ke kmeni vrátit, s vědomím, že Willa možná už nikdy neuvidí. Will má zastřenou paměť a jeho vzpomínky na onu osudnou noc a slib, který Jacindě dal, jsou zřejmě ty tam. Za své prohřešky a za to, že z drakijského města utekla, ale hlavně proto, že se zamilovala do lovce draků, Jacinda přichází o výsadní postavení i o nejlepší kamarádku Azurku. Cítí se strašně osamělá a začíná pochybovat o tom, jestli přece jen nedělá chybu, když se vzpírá kmenovým pravidlům, a jestli by se jim neměla nakonec podrobit. Přesto se upíná k naději, že na ni Will úplně nezapomněl, najde ji a zase budou spolu. Může se její přání splnit a bude schopná případně s Willem odejít a všeho se vzdát?

1 komentář: