1. ledna 2013

Nejlepší přečtená kniha za rok 2012

Tento projekt vymyslela !

Dlouho jsem přemýšlela, jakým způsobem tento seznam udělám. Za rok 2012 jsem totiž nepřečetla moc knížek, rozhodně ne tolik kolik bych sama chtěla. Nakonec jsem se rozhodla, že vám ukážu moji top 3. Vím, není toho zrovna moc, ale zase to jsou knížky, které nemůžu vymazat z paměti ještě teď.

Tak tady jsou:

NEJSEM SÉRIOVÝ VRAH - Dan Wells

Tahle knížka se mi vryla hluboko do paměti a stala se tak nejlepší knihou, co jsem v roce 2012 četla.
Z hlavní postavy mi doslova běhal mráz po zádech. Líbilo se mi, že John je hodně rozporuplná postava - je posedlý sériovými vrahy a chtěl by se s nějakým setkat, ale nechce se stát jedním z nich. Bohužel chtít někdy nestačí.
Knížka byla neuvěřitelně napínavá, záhadná a hlavně vám vezme dech!

TAK PADNE NÁŠ SVĚT - Megan Crewe

Tohle byla moje první knížka o "vraždícím" viru. A hned na začátek musím říct, že autorka má velice zvláštní styl psaní, který mi naprosto sedl.
Je to dystopie, jejíž příběh je i docela uvěřitelný a dokáže působit na lidi. Tím myslím, že hlavní příznaky nakažení byl kašel a svědění - já jsem to s postavami v knize prožívala. 

MODRÝ MĚSÍC - Laurell K. Hamilton

Knihy o Anitě Blakeové mám všeobecně velmi ráda a Modrý měsíc rozhodně nebyl vyjímkou. Mám totiž moc ráda Richarda, vlkodlačího profesora, a ten byl v tomto díle jednou z hlavních postav. 
K tomu můžu jen dodat jeď Richarde :D






Když se na ten můj seznam zpětně podívám, tak to vypadá, jako bych četla jen knížky, ve kterých někdo umře. Není to pravda, jen jak jsem zmínila na začátku, těch knížek jsem nepřečetla zase tolik, ale to hodlám v roce 2013 napravit.

6 komentářů:

  1. TAK PADNE NÁŠ SVĚT - si plánujem prečítať, vyzerá to zaujímavo 8)

    OdpovědětVymazat
  2. Já plánuji přešíst Nejsem sériový vrah a taky Tak padne náš svět :) protože na to byly opravdu zajímavé recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na obě knížky se určitě podívej a myslím, že nebudeš litovat :D (snad) :D

      Vymazat