29. ledna 2013

Vyjde v únoru 2013

V únoru vychází velká spousta úžasných knih. Těším se na velkou řádku z nich, ale jako vždy vyberu jen tři, který už se prostě nemůžu dočkat a čekání na ně mě přímo drásá! A těmi třemi jsou - Zrození zabijáka, Tma a prázdnota, Nepřítel mého nepřítele.
Na které z nich se těšíte vy?

Vyjde: 4. 2. 2013
Název: Zamilovaní andělé
Autor: Lauren Kate
Nakladatelství: Knižní klub
Nečekaná. Neopětovaná. Zakázaná. Věčná. Každý má vlastní příběh lásky.
A díky hře osudu se čtyři pozoruhodné milostné příběhy propojí během jednoho romantického dne svatého Valentina ve středověké Anglii. Miles a Shelby najdou lásku tam, kde by ji čekali nejméně. Roland dostane bolestnou lekci o hledání a ztrátě lásky. Arianne zaplatí za lásku palčivou cenu. A poprvé a naposledy spolu Daniel a Luce stráví noc, která je ve všech ohledech výjimečná. ZAMILOVANÍ ANDĚLÉ jsou plní milostných příběhů... těch, na které všichni čekali. Pravá láska nikdy neříká sbohem... 


Vyjde: 4. 2. 2013
Název: Zasvěcená
Autor: Cynthia Handová
Nakladatelství: CooBoo
Celé měsíce se Clara připravovala, aby naplnila své poslání. Ale nic ji nedokázalo připravit na volbu, kterou musela učinit ten osudový den. A zjistila, že být částečně anděl není tak jednoduché, jak si myslela.
Nyní, rozpolcená mezi láskou k Tuckerovi a komplikovaným vztahem k osudem předurčenému Christianovi, se Clara musí vypořádat s šokujícím odhalením: Někdo, koho miluje, zemře během několika měsíců. Budoucnost je nejistá a komplikovaná a jedinou věcí, kterou ví jistě, je, že vše spalující oheň byl jen začátek.


Největší obrázek výrobku Nepřítel mého nepříteleVyjde: 6. 2. 2013
Název: Nepřítel mého nepřítele
Autor: Kateřina Petrousová
Nakladatelství: Fragment
Dluhy se musí platit. To ví i bývalá policistka Joan, která má závazek vůči samotnému králi drogového podsvětí. Ten se nyní hlásí o splacení dluhu a jako pojistku unese Joaninu malou dceru Amy. Zvládne Joan zabít Roberta Bavettu, jednoho z vůdců italské mafie, a dostat svou dceru zpět? Co když existuje ještě jiný způsob, jak Amy zachránit?


Největší obrázek výrobku Deklarace smrtiVyjde: 6. 2. 2013
Název: Deklarace smrti
Autor: G. R. Malley
Nakladatelství: Fragment
Velká Británie, rok 2140.
Život na Zemi se změnil od základů. Lidská civilizace už není ohrožena smrtelnými nemocemi, na které věda objevila léky. Nesmrtelnost však přináší i možná rizika - největším z nich je přelidnění. Proto byla přijata Deklarace - každý obyvatel může mít jen jedno dítě... Kdo zákony poruší, bude potrestán.
Patnáctiletá Anna se narodila rodičům, kteří měli dvě děti. Nyní je označována za "Přebytečnou". Jaký život ji čeká? Dokáže se vyrovnat se svým osudem vyděděnce?


http://www.cooboo.cz/storage/images/800x600/2741.jpgVyjde: 6. 2. 2013
Název: Alchymie Věčnosti
Autor: Avery Williamsová
Nakladatelství: CooBoo
Serafina už zažila leccos. Na zemi strávila celých šest set let. Věčný život a bohatství mají ovšem vysokou cenu - životy nevinných lidí. Její přítel Cyrus před stoletími objevil alchymistickou metodu, která umožňuje duším střídat těla. A Seraphina teď už není schopna nést vinu za to, co provádí… Rozhodne se Cyruse opustit, utéct od něj a zemřít. Do cesty se jí však připlete šestnáctiletá Kailey a Sera je zničehonic v životě dívky, o které nic neví, a musí předstírat pravý opak. A její touha zemřít je najednou mnohem menší… 


Největší obrázek výrobku Upíří deníky – Stefanovy deníky: ÚkrytVyjde: 6. 2. 2013
Název: Deklarace smrti
Autor: G. R. Malley
Nakladatelství: Fragment
Toto je pátý díl v edici Stefanovy deníky. 
Po Londýně se šíří zprávy o surových vraždách mladých dívek. Podezření padá na Damona. Společně se Stefanem brzy zjistí, že pomluvy jsou součástí pomsty starého upíra. Jde o trest za smrt mladé upírky Katherine, dávné lásky obou bratrů. Damon a Stefan stojí před sílou a krutostí, na které nestačí. Jejich úkryt už není bezpečný…

http://www.cooboo.cz/storage/images/800x600/2751.jpgVyjde: 11. 2. 2013
Název: Prožila jsem něco neuvěřitelného
Autor: Věra Řeháčková
Nakladatelství: CooBoo
Do čtrnácti let byla Lenka zamindrákovaná – mizerný školní prospěch, špatné rodinné podmínky, lupénka. Změna v jejím životě nastala, když její kožní nemoc příbuzná Nina vyléčila pomocí kamene šungitu. Lenka se s Ninou a její rodinou rozjede do daleké Karélie vzácný kámen hledat. V drsné přírodě nedaleko severního polárního kruhu Lenka zažívá nebezpečná dobrodružství i poznání svých nejen léčitelských schopností. Kromě nevšedních zážitků se v nehostinné chladné krajině setká s něčím, co naprosto nečekala: s první láskou. 

Anne Rice: Dar vlka Vyjde: 13. 2. 2013
Název: Dar vlka
Autor: Anne Rice
Nakladatelství: Baronet
ový svět - moderní, přitažlivý, plný špičkových technologií - a uprostřed něj příběh tak starý a přesvědčivý, jako samotná historie: stvoření vlkodlaka, přepracované a znovu sepsané Annou Riceovou, vypravěčkou fascinujících příběhů a čarodějkou, která dokáže vytvořit neobyčejné světy.
Mladý reportér nedávno zaměstnaný u San Francisco Observer. Starší žena, vítající jej v majestátním rodinném domě. On tam přijel psát článek. Ona chce urychleně prodat onen dům. Náhodné setkání mezi dvěma naprosto odlišnými lidmi. Idylická noc - přerušená tragickou událostí - mladý muž je bezdůvodně napaden, pokousán šelmou, ze které díky tmě spatří pouze obrys. Brutální epizoda děsivým způsobem změní Reubenovi celý život. Mladý muž je lapen v extázi a v hrůze, snaží se přijmout, čím se stal, a obává se budoucnosti. Zároveň ho ale vlčí dar nesmírně vzrušuje.
Odolává potěšení a vlčí divokosti... zároveň získal silný smysl pro dobro. Na stopě mu jsou vládní složky, média a vědci (důkazy plynoucí z DNA ohrožují jeho dvojí život). Potkává opravdovou lásku a přemýšlí nad stále se vynořujícími otázkami týkající se jeho nové existence: Proč a jak tenhle dar získal? Jaký doopravdy je? Co znamená ona tajemná posedlost dobrem? A jsou tu další takoví jako on - strážci, kteří jako oko v hlavě střeží prastará tajemství a znalosti z alchymie? Během hledání cesty, jež by spasila jeho duši, prožíváním situací, ve kterých musí čelit pokušení, si začíná uvědomovat, že se stává obojím - člověkem i vlkem. 


http://www.cooboo.cz/storage/images/800x600/2746.jpgVyjde: 18. 2. 2013
Název: Zelená jako smaragd
Autor: Kerstin Gierová
Nakladatelství: CooBoo
Gwendolyn má zlomené srdce. Zdá se, že Gideonovo vyznání lásky bylo pouhou fraškou, aby šel na ruku jejich úhlavnímu nepříteli, hrozivému hraběti Saint Germainovi. Ale pak se stane něco naprosto nepochopitelného a Gwennin svět je vzhůru nohama. Ji i Gideona čeká dech beroucí úprk do minulosti, a taky menuety, paruky, kordy a divoké pronásledování a nad tím vším se vznáší otázka, zda se dá stav pokojové fontány vůbec léčit…

http://www.cooboo.cz/storage/images/800x600/2755.jpgVyjde: 18. 2. 2013
Název: Zrození zabijáka
Autor: Darren Shan
Nakladatelství: CooBoo
Larten Hroozley tvrdě pracuje už od osmi let v továrně na hedvábí, kde musí spolu se svým bratrancem snášet násilnické chování předáka Traze. Když se Traz jednoho dne zase rozvzteklí a napadne Lartenova bratrance Vura, Larten se neudrží a bratrance začne bránit. Hrůzný konflikt ukončí předákova smrt. A Larten, který Traze zabil, musí urychleně zmizet. Na útěku se kvůli nepřízni počasí rozhodne schovat na hřbitově a přenocovat v kryptě. Tam narazí na záhadného Sebu Nila, který mu nabídne, aby se stal upířím pomocníkem. A protože Larten už nemá co ztratit, Sebovu nabídku přijme.

F. R. Tallis: Brány pekelVyjde: 20. 2. 2013
Název: Brány pekel
Autor: F. R. Tallis
Nakladatelství: Baronet
Když ambiciózní lékař Paul Clément odjíždí pracovat do misijní nemocnice na ostrově Saint Sébastien, sní o tom, že objeví lék na tropické nemoci. Místo toho se však ocitá v kraji, kde je magie a čarodějnictví způsobem života. Poté, co se stane svědkem rituální vraždy jednoho mladého muže, jenž je prohlášen za živého mrtvého, je mu zapovězeno mluvit o tom, co spatřil. Vrací se zpět do civilizovaného světa, ale temné tajemství si nese s sebou. Je možné, že mocné starověké zlo, které nelze zničit, může za jistých okolností ze světa mrtvých vstupovat do světa živých? 

Největší obrázek výrobku Mayské proroctví – Hadí spirálaVyjde: 20. 2. 2013
Název: Hadí spirála
Autor: Christy Raedeke
Nakladatelství: Fragment
Caity byla předurčena sehrát důležitou roli při záchraně lidské civilizace. Je však ve velkém nebezpečí, zrádná organizace Fraternitas je jí v patách. Pokud Caity a její přátelé selžou, převezme vládu organizace a odsoudí vše k zániku. Podaří se získat dostatečnou sílu pro záchranu světa? Naplní se starodávné proroctví?



Největší obrázek výrobku Láska, sex, touha – Nikdy neříkej navždy Vyjde: 20. 2. 2013
Název: Nikdy neříkej navždy
Autor: Ali Cronin
Nakladatelství: Fragment
Sedmnáctiletá Sára byla poslední z party, kdo neměl OPRAVDOVÉ zkušenosti s kluky. To se ale změnilo a teď prožívá svoji první velkou lásku. Na dovolené ve Španělsku potkala báječného kluka – Joea a všechno je téměř super... alespoň ze začátku. Zničehonic však Joe zmizí, nezvedá telefon, neodpovídá na zprávy. Co když Sáru jen využívá? Podaří se jí odhalit pravdu?



Vyjde: únor 2013
Název: Zrada
Autor: Gregg Olsen
Nakladatelství: Fortuna Libri
Když na večírku kdosi ubodá Olivii Grantovou, studentku, která přijela na výměnný pobyt, obvinění se městečkem Port Gamble šíří rychleji než nejpopulárnější zprávy na Twitteru. Skoro všichni ukazují prstem na Briannu, již mnozí pokládají za falešnici a jejího přítele Drewa. Čisté svědomí však nemá ani Beth Leeová, samotářka, u níž Olivia bydlela. Bethiny nejlepší přítelkyně Hayley a Taylor Ryanovy se pokusí její jméno očistit, přitom však objeví hustou pavučinu šokujících tajemství.


Vyjde: únor 2013
Název: Spoutaná
Autor: Sylvia Day
Nakladatelství: Fortuna Libri
Poddávám se jeho spalující vášni, která mě ničí, ale nedokážu od něho odejít. Žárlím a on mě prosí, abych mu věřila. Jsem k němu připoutána neviditelnými řetězy a nedorozumění, které mezi námi vzniká, protože jsme byli oba v minulosti poznamenáni bolestí, mě trhá srdce ve dví. Někde hluboko v duši ale vím, že my dva patříme k sobě…


Vyjde: únor 2013
Název: Rozpolcení
Autor: Amanda Hockingová
Nakladatelství: Fortuna Libri
Obětuje Wendy pravou lásku pro záchranu přátel?
Když Wendy Everlyová objeví pravdu o svém původu, dojde jí, že její život už nikdy nebude takový jako předtím. Stále však přicházejí nová a nová překvapení.
Dozvídá se, že její spojení s Vittrou je velice úzké, užší než si kdy dokázala představit, a že Vittra se nezastaví před ničím, aby ji získala na svou stranu. Pokud Wendy dokáže ovládnout své schopnosti a pokud se provdá za stejně mocného Trylla, jako je ona sama, bude mít moc ochránit Trylly před válkou s Vittrou. To pro ni však znamená, že se musí navždy vzdát Finna, svého
milovaného ochránce, a že musí zapomenout i na Lokiho, okouzlujícího markýze z Vittry.
Je rozpolcená mezi svými vlastními touhami a potřebami lidu, mezi láskou a povinností. Wendy se musí rozhodnout, kterou cestou se vydá. Pokud se rozhodne špatně, může ztratit vše a každého, na kom jí záleží, v obou jejích světech.
Vyjde: únor 2013
Název:
Rozpolcení
Autor:
Amanda Hockingová

Nakladatelství: Fortuna Libri
Ve třech svazcích (Křídla, Kouzlení, Iluze) jsme sledovali dramatické osudy neobyčejné dívky Laurel. Víla, která vyrostla a dospěla ve světě lidí a našla zde skutečného přítele, nemůže zpřetrhat svazky s rodným Avalonem – zvlášť když vílí říši hrozí smrtelné nebezpečí. Laurel a Tamani jsou připraveni postavit se na odpor silám zla a Avalon ubránit. Naštěstí v tom nejsou sami, na pomoc jim přichází David a další věrní přátelé. Jejich odvaha sehraje v boji významnou roli. Podaří se Laurel a jejím přátelům zachránit Avalon? Komu dá Laurel nakonec přednost – Davidovi, nebo Tamanimu? Závěrečný díl série přináší dramatické rozuzlení celého příběhu.
Lee Carroll: Černá labuť vzlétáVyjde: únor 2013
Název:
Černá labuť vzlétá
Autor:
Lee Carroll

Nakladatelství: Motto
První kniha série Garet Jamesová.
Tajemná urban fantasy plná kouzel a prastarých legend... ale také démonů! Šestadvacetiletá šperkařka a spolumajitelka galerie Garet Jamesová žije od narození v New Yorku. Kvůli půjčce, kterou si vzal její otec, s nímž bydlí, jim hrozí, že přijdou o galerii i střechu nad hlavou. Zoufalá Garet se při toulkách uličkami města plnými mlhy dostane až ke starožitnictví, kde nikdy dřív nebyla. Když ji starý obchodník požádá o otevření cenné skříňky, nevidí důvod, proč mu nevyhovět. Odnese si stříbrnou kazetu do své dílny, rozpečetí přilepené víčko... a vypustí tak na svět prastaré Zlo, které navždy změní její poklidný život.
Po sérii podivných a nešťastných příhod Garet zjišťuje nejen to, že právě ona musí démony zase spoutat a zastavit tak zoufalství a zmar, ale také že pod povrchem všedního světa se skrývá svět kouzel, záhad a mocných zaklínadel, do něhož prostřednictvím matčiny krve patří i ona. A když se jednou rozhodne překročit práh do magického světa znesvářených sil dobra a zla, najde tam konečně snad i lásku, která jí v životě tak dlouho unikala.
Carrie Ryan: Tma a prázdnotaVyjde: únor 2013
Název:
Tma a prázdnota
Autor:
Carrie Ryanová

Nakladatelství: Mladá fronta
Třetí kniha série Les rukou a zubů.
Rozpadající se mrakodrapy Temného Města jsou jedním z mála útočišť živých lidí ve světě plném oživlých mrtvých. A budoucnost se zdá být ještě pochmurnější než přítomnost... Poslední bašta civilizace se hroutí a zároveň s ní se hroutí i Anniny dosavadní jistoty. Na pozadí umírajícího světa prožívá lásku, zklamání a sžíravé vnitřní konflikty. Shledává se se svou dlouho ztracenou sestrou, s přítelem, kterého milovala, ale který se změnil, a také se záhadným mladíkem, jehož výjimečnost je darem i prokletím zároveň. Anna by chtěla žít, ale zatím se jí daří stěží přežívat. Podaří se jí najít samu sebe i bezpečné místo, kde by mohla naplnit své sny? 


Vyjde: únor 2013
Název:
Rozesmátá mrtvola
Autor:
Laurell K. Hamiltonová

Nakladatelství: Epocha
Pověst mocné oživovatelky přivádí za Anitou lidi s nejpodivnějšími požadavky, ale někdy ani ona nic nezmůže bez oběti, která by byla příliš vysoká. Jenže vysvětlujte to arogantnímu milionáři, který si myslí, že si za peníze může koupit kohokoli – nebo beztrestně sáhnout k tvrdším přesvědčovacím metodám.
Na Anitu však neplatí ani násilí, zvlášť když je společně s policií na stopě záhadné vraždící zombii, která terorizuje poklidné předměstí, a člověku, který ji stvořil. Co jsou pěsti a pistole proti moci, jež povolává mrtvé z hrobů a dokáže zabíjet i na dálku? Moci, jež ani samotné Anitě není tak docela cizí…


8 komentářů:

  1. tak a moje peněženka je v háji :D

    OdpovědětVymazat
  2. Moc se těším na Zelená jako smaragd a Nepřítel mého nepřítele. Od Kateřiny Petrusové jsem četla Nebezpečnou lásku a to byla skvělá kniha. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tedy ještě u obou knih nečetla ani první díl, ale přesto se na ně také těším :D

      Vymazat
  3. Tooolko kníh a tak máááálo peňazí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že tento měsíc je těch knížek opravdu hodně! Taky jsem zvědavá,kde na to všechno vezmu :D

      Vymazat
  4. Na Zasvěcenou se těším nejvíc :D Včera jsem si ji musela hned objednat :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jsem nečetla první díl, ale už se chystám! :) To jsi teda rychlík, ale když se něco líbí taky to musím mít hned :D

      Vymazat