28. února 2013

Vyjde v březnu 2013

Březen je doslova nabytý skvělými knížkami a já se už nemůžu dočkat až si je všechny přečtu! A vsadím, že ani vy už se jich nemůžete dočkat. Já osobně se nejvíc těším na Hvězdy nám nepřály, Mezi nebem a zemí a Všechny barvy země.
Na které z nich se těšíte vy?

Vyjde: 1. 3. 2013
Název: Hvězdy nám nepřály
Autor: John Green
Nakladatelství: Knižní klub
Zajímavá a citlivá knížka o šestnáctileté Hazel, která trpí rakovinou a sblíží se s Augustem, jemuž se podařilo tuto nemoc překonat. Ti dva mladí lidé se výborně doplňují, a navíc je spojuje originální pohled na život i na chorobu, která je postihla. „Nejvtipnější smutný příběh“ je napsán s mimořádným smyslem pro humor a sarkasmus a díky autorovu vyprávěčskému talentu vyznívá velmi působivě.

Vyjde: 4. 3. 2013
Název: Legenda
Autor: Marie Lu
Nakladatelství: CooBoo
Na území, kde se kdysi rozprostírala západní část Spojených států, se nyní nachází Republika – stát, který je v nikdy nekončící válce se svými sousedy. Patnáctiletá June se narodila v jedné z nejbohatších čtvrtí v Republice, je zázračným dítětem a připravuje se na závratnou kariéru v nejvyšších vojenských kruzích. Stejně starý Day naproti tomu vyrůstal ve slumu a už ve svém mladém věku je nejhledanějším zločincem Republiky.
Oba pocházejí z naprosto odlišných světů a zdá se, že neexistuje důvod, proč by se jejich cesty někdy měly zkřížit. Ovšem pouze do doby, než je zavražděn Metias, bratr Juny, a než se Day stává hlavním podezřelým. Rozpoutává se hra na kočku a myš, v níž se Day snaží ochránit svou rodinu a June pomstít smrt bratra. Ale při šokujícím zvratu událostí oba odhalí, co je ve skutečnosti postavilo proti sobě. Nyní nastává boj o holý život, boj o budoucnost lidstva, boj o skutečnou lidskou svobodu.

Vyjde: 4. 3. 2013
Název: Výměna názorů
Autor: Jessica Grunerová, Rob Reger, Buzz Parker
Nakladatelství: CooBoo
Třináctiletou divňačku Emily Strange tentokrát čeká plnění naprosto zásadního úkolu. Musí vyvolat vlastní černý kámen, a to nejen proto, aby mohla pracovat na dalších vynálezech, k jejichž sestrojení černý kámen potřebuje, ale hlavně proto, aby dar černého kamene nepřešel na linii černých strýců a nezůstal tam po dalších třináct generací. Kromě toho musí zachránit bratrance Jakeyho a splnit největší přání rodovému nepříteli. Myslíte, že si s tak těžkými úkoly i tentokrát Emily poradí?

Vyjde: 6. 3. 2013
Název: Čas zkázy
Autor: Bernd Perplies
Nakladatelství: Fragment
Rovnováha magie byla narušena. Svět nyní stojí nepatrný krok před záhubou...
Mladý novinář Jonathan byl proti své vůli vtažen do konfliktu dvou frakcí mocných kouzelníků a musí bojovat za svou záchranu. Události jsou natolik znepokojující, že svou pozornost k Londýnu obrací i svatá inkvizice v Římě. Prazdroj magie v troskách Atlandidy musí být uzavřen. Podaří se závod s časem vyhrát a odvrátit tak jistý konec lidstva? 

Vyjde: 7. 3. 2013
Název: Magie zabijí
Autor: Ilona Andrews
Nakladatelství: Fantom Print
Kate Danielsová možná odešla z Řádu rytířů milosrdné pomoci, ale stále se brodí až po kolena v paranormálních problémech. Nebo by se jimi spíš brodila, kdyby ji někdo najal. Založit si vlastní kancelář se ukázalo náročnější, než by čekala, zvlášť když teď Řád očerňuje její jméno. Situaci jí taky moc neulehčuje, že se mnoho potenciálních klientů nechá odradit představou, že by mohli vzbudit hněv Pána šelem, který se stal Katiným druhem.
Takže když jí zavolá jeden z nejlepších Pánů mrtvých ve městě a chce pomoci s upírem mimo kontrolu, Kate se dvakrát nerozmýšlí a nabídku zaplacené práce přijme. Ale ukáže se, že nejde o jediný případ neobvyklých událostí. Kate tomu všemu musí přijít na kloub a rychle, protože jinak by celé město i všichni její drazí mohli zaplatit cenu nejvyšší…

Vyjde: 11. 3. 2013
Název: Sny
Autor: Richelle Mead
Nakladatelství: Domino
Některým vábením lze odolávat jen po určitý čas…
Georgina Kincaidová má záviděníhodné schopnosti: je nesmrtelná, svede každého muže, o kterého stojí, může měnit podobu a umí nosit tak vysoké podpatky, že by se na nich běžný smrtelník zabil. Tohle všechno je pro ni hračka.
Ovšem sledovat přípravy na svatbu bývalého přítele, to je úplně něco jiného. Georgina se nedokáže rozhodnout, co je pro ni vlastně horší: jestli to, že si Seth bere jinou ženu, anebo to, že si musí sehnat nové šaty na svatbu. Ještě že ji od těchto příšerných starostí rozptyluje nový spolubydlící, nefil Roman, z něhož sex-appeal přímo prýští. A pak je tady Simone, nová sukuba ve městě, která se až podezřele zajímá o Setha Mortensena.
Největší nebezpečí ovšem číhá přímo v Georginině hlavě. Stále častěji slýchá vábení jakési záhadné síly, která ji láká… pravděpodobně do záhuby. A Georgina ví, že je příliš slabá, než aby dokázala dlouho odolávat…

Vyjde: 13. 3. 2013
Název: Paladinovo proroctví
Autor: Mark Frost
Nakladatelství: Jota
Patnáctiletý Will West žije podivný život, stěhuje se z místa na místo a netuší proč. Rodiče po něm chtějí, aby ve škole nevybočoval z průměru, a také v běžeckém družstvu by neměl moc vynikat. Jenže potom se Will zapomene a při celostátním inteligenčním testu získá nejvyšší počet bodů v historii.
Uchází se o něj exkluzivní gymnázium, Centrum integrovaného studia, a sledují ho podezřelí muži v černých autech. Když najednou přijde o rodiče, musí do nové školy uprchnout, aby si zachránil holý život. Tam postupně zjišťuje, že není jako ostatní - takové fyzické a mentální schopnosti by prostě člověk neměl mít. Iluze bezpečí velmi rychle pomine. Will se opět stává středem zájmu - ale koho vlastně? Kdo jsou jeho nepřátelé a co od něj vůbec chtějí? Postupně vychází najevo, že uvízl v boji mezi titánskými silami, který zuří celá tisíciletí.

Vyjde: 13. 3. 2013
Název: Setkání s duchem
Autor: Stacey Kate
Nakladatelství: Fragment
Královna školy a hvězda místních roztleskávaček Alona Dareová je předurčena pro skvělou budoucnost. Její život však končí nečekaně pod koly autobusu. Všichni si myslí, že je navždy pryč, ale... Alona zůstala ve světě živých jako duch. Pouze jediný člověk ji může vnímat - spolužák a totální lúzr Will. Podaří se jim překonat vzájemnou nechuť a pomoct jeden druhému? Proč Alona neodešla skrze jasné světlo do onoho světa?

Vyjde: 18. 3. 2013
Název: Znamení Athény
Autor: Rick Riordan
Nakladatelství: Fragment
Chystá se velké setkání řeckých a římských polobohů. Posádka z Tábora polokrevných vyráží po moři na bitevním korábu Argo do Tábora Jupiter. Jejich plány však narušuje proroctví sedmi, které se začíná naplňovat. Skupina hrdinů se proto musí vydat do rodiště antických bohů, krajiny Mare Nostrum. Podaří se jim nalézt tajemná znamení bohyně Athény, která jim v boji proti zlu pomohou? Gaia, síla mocnější než všichni bohové, se dál probouzí a ohrožuje budoucnost civilizace. Čas ubíhá a posádka Arga se musí vydat do boje za záchranu lidstva...

Vyjde: 18. 3. 2013
Název: Rozhodující bitva
Autor: Rick Riordan
Nakladatelství: Fragment
Poslední rok byl pro Cartera a Sadie pořádně rušný. Proniknout do tajemství egyptské magie totiž není žádná hračka. Nejtěžší překážky je ale teprve čekají…
Zlé síly získávají převahu, had chaosu Apop unikl ze svého vězení a část rebelských mágů povstává proti Domu života. Sourozenci Carter a Sadie mají sehrát důležitou úlohu při záchraně světa. Zbývá jim však málo času, egyptští bohové jsou nevyzpytatelní a na každém kroku může číhat nebezpečí.
Závěrečný díl trilogie úspěšného amerického spisovatele Ricka Riordana (autora Percyho Jacksona) navazuje na předchozí díl Kronika Cartera Kanea - Rudá pyramida a Hněv bohů.

Vyjde: 18. 3. 2013
Název: Všechny barvy země
Autor: Beth Revis
Nakladatelství: CooBoo
Amy a Syn konečně opustili skličující zdi vesmírné lodi Universum. Jsou připravení začít znovu, vybudovat si nový domov – na Zemi Centauri, planetě, ke které musela Amy plout přes celý vesmír. Ale nová Země není rájem, v který doufala. Jsou tu obrovští pterodaktylové, květiny, jejichž vůně vás paralyzuje, a tajuplné ruiny, které skrývají mnohem více, než se na první pohled zdá. A největší tajemství? Že by na této planetě nebyli sami? A pokud chtějí zůstat, budou muset bojovat!

Vyjde: 20. 3. 2013
Název: Nádherné vykoupení
Autor: Kami Garciová, Margaret Stohlová
Nakladatelství: Knižní klub
V ohromujícím závěru Kroniky prokletých zaklínačů má Ethan po tragických událostech Osmnáctého měsíce jeden jediný cíl: najít cestu zpátky ke své milované Leně. Ta se v Gatlinu snaží o totéž a chce Ethana zpátky za každou cenu. Ale nebezpečí číhá všude a jejich úsilí možná nebude stačit k tomu, aby opět změnili svůj osud...
Vyjde: 25. 3. 2013
Název: Jsem roztříštěná
Autor: Tahereh Mafi
Nakladatelství: CooBoo
Jsem prokletá.Mám dar.
Jsem zrůda.Jsem víc než jen člověk.
Můj dotek je smrtící.Můj dotek znamená sílu.
Jsem jejich zbraň.Budu se bránit.
Nikdo neví, proč je Juliettin dotek smrtící, ale Obnova s ní má své plány. Chtějí ji použít jako zbraň.
Ovšem Juliettina představa je úplně jiná…
Kniha, kterou držíte v ruce, vás bude děsit.

Vyjde: 27. 3. 2013
Název: Hříšné
Autor: Sarah Shepard
Nakladatelství: BB/art
Představte si, mít tu moc a vědět, co si lidé kolem skutečně myslí. Co o vás soudí ředitel školy, když po přijímacím pohovoru oznámí, že jste si nevedla špatně? Jak se protihráči ve smíšené čtyřhře líbí váš zadeček v tenisové sukýnce Lacoste? Je kamarádka opravdu naštvaná, že oslavíte příchod nového roku raději s krásným klukem, než s ní?
Lidská mysl je ovšem nepřístupnější než Pentagon. Přesto lze občas z grimas a pohledů odečíst, co se v ní odehrává. Smutné je, že většina takových náznaků zůstává bez povšimnutí. I jeden krasavec z dobré rosewoodské rodiny zřejmě dával znát, jaký hanebný plán se mu rodí v hlavě. Ale nikdo v jeho okolí tehdy bohužel nepozvedl obočí.
Snad by se tak bývalo mohlo podařit odvrátit hrozný osud, a jedna krásná dívka by unikla smrti. Kdo ví? 

Vyjde: 28. 3. 2013
Název: Klíč
Autor: Simon Toyne
Nakladatelství: Knižní klub
V nemocničním pokoji ve městě Ruina leží Liv Adamsenová. Upřeně pozoruje stěny pokoje. Jsou stejně prázdné jako její paměť. Pamatuje si, že vešla do Citadely, nejstaršího obydleného místa na zemi, vybavuje si však jen temnotu, která ji v hoře obklopovala. Temnota náhle začíná šeptat. Šeptá slovo klíč… Pro tajemného žoldáka, přezdívaného Duch, je Liv klíčem k odhalení nejdůležitějšího tajemství lidstva. Pro bratrstvo v Citadele je její návrat do hory klíčem k uzdravení ze smrtelné nákazy. Vatikán vydává pokyn k jejímu odstranění, neboť ohrožuje budoucnost celé katolické církve. Liv utíká před pronásledovateli, aniž ví, co se děje. Po boku jí stojí jediný muž, kterému může důvěřovat. Gabriel Mann tuší, že ať bude jejich cesta úspěšná, nebo ne, navždy změní svět.

Vyjde: březen 2013
Název: Krásná katastrofa
Autor: Jamie McGuire
Nakladatelství: Fortuna Libri
Struhjící milostný příběh.
Ona nepije ani nenadává a ve skříni má spoustu seriózních svetříků. Abby věří, že si dokázala vybudoat dostatečnou vzdálenost mezi sebou a svou temnou minulostí, ale když se svou nejlepší kamarádkou dorazí na univerzitu, její cestu k novému začátku zkříží rebel a polykač holek na jednu noc, Travis Madox. Urostllý, potetovaný hezoun je to poslední, co Abby potřebuje...
On tráví noci vyděláváním peněz na zákazaných zápasek a holky střídá častěji než ponožky. Do Abbyina života se vetře trikem - nabídne jí sázku, že měsíc vydrží bez sexu - kdy ona s ním ten měsíc bude bydlet. Ať tak či onak, Travis netuší, do jak těžkého zápasu se pustil.

Vyjde: březen 2013
Název: Boj o trůn
Autor: Amanda Hockingová
Nakladatelství: Fortuna Libri
Wendy Everlyová čelí nepříjemné volbě. Trylly může zachránit před nemilosrdnými nepřáteli jen tím, že se sama obětuje. Pokud se nevzdá Vittře, její lid se ocitne v brutální válce s neporazitelným nepřítelem. Ale jak by Wendy mohla opustit přátele, i kdy je to jediná možná cesta k jejich záchraně?
V sázce je všechno, protože království není to jediné, co by mohla ztratit. Poté, co se zamilovala do Finna i Lokiho, se musí rozhodnout, koho bude milovat navždy. Nakonec zjistí, který z nich dvou je ten pravý. Není to však jisté, že se naplnění své lásky dožijí.
Všechno směřovalo k tomuto momentu. Má v rukou budoucnost svého světa. Je připravéná za něj bojovat?

Vyjde: březen 2013
Název: Praštěný
Autor: Kevin Hearne
Nakladatelství: Laiser Books
Thór, severský hromovládce, je víc než jen chvastoun a surovec - zničil nespočet životů a zavraždil spoustu nevinných. Vikinský upír Leif Helgarson je po staletích čekání připraven se mu pomstít, a tak požádal svého přítele Attika O'Sullivana, posledního druida, aby mu s odstraněním severského postrachu pomohl. Atticus se přes dva tisíce let řídil jednoduchou strategií pro přežití: držet se dál od chlapa, co metá blesky. Jenže v jeho domovské základně v arizonském Tempe začíná být horko. Schyluje s k upíří válce o území a přes hlavu už mu přerůstají ruští lovci démonů, kteří si říkají Kladiva Boží. Atticus a Leif se přese všechna varování a předzvěsti krutých následků vydávají na cestu do severské sféry Ásgardu, kde se spolu s vlkodlakem, zaklínačem a tlupou ledových obrů vrhnou do epického boje s drsnými valkýrami, naštvanými bohy a nakonec i Tupým Tvrďákem, co by pořád pouštěl hromy a blesky.

6 komentářů:

  1. Setkání s duchem! To by som moc rada 8)

    OdpovědětVymazat
  2. skvele knihy, som zvedava kolko z nich vyjde v SR...

    OdpovědětVymazat
  3. Ja sa tuším teším na všetky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně se není čemu divit, když vycházejí tak úžasné knížky :)

      Vymazat