31. března 2013

Vyjde v dubnu 2013

Stejně jako březen, je i duben doslava přeplněný knihami, které bych si jednou chtěla přečíst. Pár z těchto knih mě nesmírně zaujalo, některé anotací a jiné jak už ta tak bývá obálku.  Sto tisíc království má nádhernou obálku a stejně tak i Dech, který si chci přečíst už strašně dlouho a tpělivě čekám na datum jeho vydání, které se už pomolu blíží! A Karanténa s Zakletou také nevypadají špatně.
Našli jste mezi těmito knihami nějakou, která vás zaujala jak obálkou tak anotací?

Vyjde: 2. 4. 2013
Název: Jed
Autor: Fiona Paul
Nakladatelství: Egmont
Tajemství mohou být mocná a smrtelně nebezpečná – jako jed.
Cassandra Caravellová patří v renesančních Benátkách ke společenské elitě. Má všechno, co si jen dívka může přát: elegantní šaty, třpytivé klenoty, pozvánky na ty nejlepší večírky a hezkého bohatého snoubence. Touží však po něčem jiném. Od smrti svých rodičů se cítí jako v pasti, sama ve městě zbudovaném na mořské laguně, kde temný labyrint vodních kanálů šeptá o útěku.
Potom však Cassandra narazí na mrtvé tělo ženy s vyrytým krvavým X a je postupně vtažena do nebezpečného světa tajných společenství, kurtizán a zabijáků. Navíc zjistí, že se zamilovala do Falka, chudého malíře se svůdným úsměvem… a zvykem dostávat se do potíží.
Stále však zbývá vypátrat vraha mrtvé ženy. Najde ho Cassandra dřív, než najde on ji? A zůstane věrná svému snoubenci, nebo podlehne citům k Falkovi, které se jí začínají vymykat z kontroly?

Vyjde: 3. 4. 2013
Název: Soud padlých andělů
Autor: James Kimmel jr.
Nakladatelství: Fortuna Libri
Brek Cuttlerová má všechno – milovaného manžela, roztomilou dcerku a úspěšnou právní praxi. Jednoho dne o všechno jako mávnutím proutku přijde. Ocitne se na osamělém železničním nástupišti, má zakrvácené šaty a nemůže si ani za nic vzpomenout, jak se tam dostala. Nabízí se jediné vysvětlení. Je mrtvá.
Uvázla mezi světy na záhadném místě, kde žijí lidé z její minulosti. Jen co se však dozví, že ji sem poslali proto, aby vstoupila mezi ty, kteří obžalovávají a obhajují duše u Posledního soudu, její naděje na útěk pohasne a nahradí ji strach z budoucnosti. Uvědomí si, že nejdřív se musí postavit tváří v tvář hrozné pravdě o své smrti. Když nečekaně zjistí, že před soudem stojí ona sama, dozví se překvapující odpověď na snad nejdůležitější otázku ze všech: Kdo je skutečným posledním soudcem našich životů?

Vyjde: 3. 4. 2013
Název: Černá magie
Autor: L. J. Smith
Nakladatelství: Fragment
Sestřenice Thea a Blaise ovládají magii, ale každá toto umění využívá jinak. Divoká Blaise svádí jen tak pro zábavu své spolužáky, aby je pomocí kouzel dováděla téměř k šílenství. Klidnější Thea se hned první den školy zamiluje do obyčejného chlapce a pokouší se ho získat pomocí bílé magie. Obě poruší zákony Říše temnot, a to se neodpouští. Zachrání se dívky pomocí zakázaných kouzel, nebo je čarování zničí? Co je Thea ochotná obětovat své lásce k člověku?

Vyjde: 3. 4. 2013
Název: Tajemný anděl
Autor: L. J. Smith
Nakladatelství: Fragment
Šestnáctiletou Gillian zachrání před jistou smrtí podivný anděl. Stává se jejím strážcem a s jeho pomocí se dříve nevýrazná dívka stane atraktivní a populární. Vše je perfektní. Alespoň do chvíle, než začne tajemná bytost klást podivné požadavky. Co je zač tento anděl? A co ho přivedlo z onoho světa? Gillian a jejím blízkým hrozí nebezpečí. Jak bytost dostat zpátky tam, odkud přišla?  

Vyjde: 4. 4. 2013
Název: Dech
Autor: Sarah Crossan
Nakladatelství: Baronet
Představte si ale svět, ve kterém si jen privilegovaní mohou koupit dostatek kyslíku k tomu, aby mohli tančit či si zahrát obyčejný fotbal. Svět, kde chudí jen stěží zaplatí účet za vzduch nezbytný k životu. Svět, v němž po netušené katastrofě přežívá zbytek obyvatel v hermeticky uzavřených městech s vlastní atmosférou. Pustou planetu Zemi, kde nejvzácnějším rostlinným druhem je obyčejný strom.
Právě v takovém světě žije Alina, Bea, Quinn a jejich přátelé. Od ostatních mladých lidí se liší svou přemýšlivostí a odvahou něco ve svém okolí změnit. Odvahou nadechnout se jinak než druzí – svobodně. Dystopický román mladé irsko-americké autorky plný dobrodružství, při němž se doslova tají dech.

Vyjde: 4. 4. 2013
Název: Prázdné místo
Autor: J. K. Rowling
Nakladatelství: Plus
Po nenadálé smrti čtyřicátníka Barryho Fairbrothera zůstane Pagford v šoku. Je to zdánlivě idylické anglické městečko s dlážděným náměstím a starobylým opatstvím, ale za hezkou fasádou zuří tichá válka. Bohatí válčí s chudými, teenageři s rodiči, manželky s manželi, učitelé se žáky. Pagford rozhodně není tím, čím se zprvu zdá. Prázdné místo, které po Barrym zůstane v městské radě, se brzy stane katalyzátorem největší války, jakou město zažilo. Kdo bude triumfovat ve volbách provázených vášněmi, pokrytectvím a nečekanými odhaleními?
Brilantně napsaná kniha, která je autorčiným prvním románem pro dospělé čtenáře, zároveň nutí k přemýšlení a na každé své stránce znovu a znovu překvapuje. Prázdné místo je velkolepý a skvěle napsaný román o soudobé společnosti a Rowlingová v něm vytvořila fascinující svět, v jehož postavách zaručeně rozpoznáte své vlastní sousedy.
Vyjde: 8. 4. 2013
Název: Výkřik do tmy
Autor: Manuela Martini
Nakladatelství: Fragment
Franziska se vrací na místo, kde před rokem zemřel za nevyjasněných okolností její přítel. Všichni jsou přesvědčeni, že vrahem je Franziska, která si z osudného večera vůbec nic nepamatuje. Musí si vzpomenout, odhalit, co se tehdy opravu stalo. Proč jí v tom ale někteří brání? Při hledání pravdy se sama ocitá v nebezpečí... Co když se všechno odehrálo úplně jinak? 

Vyjde: 8. 4. 2013
Název: Zrádný anděl
Autor: Ulrike Bliefert
Nakladatelství: Fragment
Leonie tráví prázdniny společně s rodiči, kamarádkou Maike a malým bratrem. O nejmladšího člena rodiny se má během dovolené postarat místní dívka Sonja, ke které se Maike začne od začátku chovat podezřívavě. Leonie to nechápe a považuje za přehnané. Sonja však něco tají. Jaká je její minulost? Co je vůbec zač ta dívka s tváří anděla?
Pokud Leonie neodhalí děsivou pravdu včas, budou všichni ve velkém nebezpečí.

Vyjde: 10. 4. 2013
Název: Vymítač duchů
Autor: Derek Meister
Nakladatelství: Fragment
Existují.
Ian Boroughs to ví.
Vidí je.
Slyší je.
Cítí je.
Objeví se z ničeho nic.
Čeho se dotknou, shoří.
DUCHOVÉ.
Mělo to být léto plné dobrodružství. Přesně tak si to naplánoval Ian se svým kamarádem. Při hledání Ianova nezvěstného dědy se ale ze spekulací stává šokující pravda. Světelné bytosti, které surově vraždí vše živé, opravdu existují a jsou jim v patách. Kdo jsou tito duchové? Je možné je zničit? Boj o život začíná..

Vyjde: 10. 4. 2013
Název: Hněv
Autor: J. R. Ward
Nakladatelství: Baronet
Věčný souboj dobra se zlem a další klání padlých andělů s démonem – tentokrát již o čtvrtou duši.
Mels Carmichaelová, reportérka Caldwellského kurýra, porazí autem před místním hřbitovem dezorientovaného muže a pod tíhou výčitek jej navštíví v nemocnici. Neznámý trpí hlubokou amnézií, a to jediné, na co si z minulosti pamatuje, je jeho křestní jméno a nápis na náhrobku, na kterém se probudil nahý: Jim Heron.
Mels pomáhá tajemnému muži odhalit jeho vlastní totožnost, a přitom se zaplétá nejen do hlubokého vztahu s ním, ale nechtěně se stane cílem zákeřného démona, poháněného slepou záští a obavami z další prohry.

Vyjde: 10. 4. 2013
Název: Tanec stínů
Autor: Kalayna Price
Nakladatelství: Baronet
Kdo říká, že mrtví už nic nevyzradí, se očividně ještě nesetkal s Alex Craftovou.
Alex Craftová strávila měsíc léčbou zranění utržených v boji s čarodějem. Nyní je připravená opět povoláváním stínů mrtvých pomoci při řešení vražd. Její milostný život se vinou dvou mužů proměnil v jeden velký zmatek. Agent FÚV Falin Andrews zmizel a Death, sám Smrt, se jí vyznal ze svých citů. Alex se proto jen těší do práce. Ovšem její nový případ se ukáže být větší výzvou, než sama čekala.
Policie Alex najme, aby pomohla s vyšetřováním v přírodní rezervaci jižně od města Nekros. Podivné je, že se nenašla těla, jen jejich části. Někde na svobodě se pravděpodobně na svou další oběť chystá sériový vrah a Alex z kusů těl stín nepovolá. Musí se spolehnout na cizí magii, aby přišla na to, jak případ vyřešit. Když se však vrhne do vyšetřování, má v patách stvoření zrozené z nejtemnější magie. Někdo velmi mocný si přeje, aby se případ uzavřel – její smrtí.

Vyjde: 10. 4. 2013
Název: Spoutáni osudem
Autor: Alice Moon
Nakladatelství: Fragment
Sára Dustina vysvobodila a zdá se, že prokletí věčnosti je definitivně zlomeno. Žádné nebezpečí jim už nehrozí. Tak proč oba pociťují, že není všechno v pořádku? Jako by jejich životní energie vystačila vždy jenom pro jednoho z nich a druhý musel trpět. Navíc se kolem nich nepozorovaně svírá kruh nenávisti a pomsty. Jak poznají, komu mohou věřit? Budou spolu někdy opravdu šťastní?

Vyjde: 10. 4. 2013
Název: Prozření
Autor: Anna Godbersenová
Nakladatelství: BB/art
NOVÉ ZAČÁTKY. ŠOKUJÍCÍ ODHALENÍ. NEČEKANÉ KONCE.
Zatímco Elizabeth si celé jaro užívá své nové role mladé manželky, její sestra Diana hledá dobrodružství v zahraničí. Ale když vyjde najevo překvapivá informace o smrti jejich otce, sestry Hollandovy žasnou, jakou cenu má život v luxusu. V dramatickém závěru série Luxus se nejoslnivější obyvatelé Manhattanu ženou za sny, upínají se ke slibům a pokoušejí osud. Zbývá pouze jediná otázka: Pohasne jejich lesk, nebo zazáří ještě jasněji?

Vyjde: 10. 4. 2013
Název: Prokleté město
Autor: Lisa McMann
Nakladatelství: Fragment
Městečko Cryer's Cross je nenápadné místo, kde se nic zvláštního neděje... Až do chvíle, kdy beze stopy zmizí jedna ze studentek místní školy. Kendall Fletcherová ji ani moc neznala. Po dalším zmizení ale začne slyšet hlasy zmizelých studentů. Jde z toho strach. V Cryer's Cross je ukryto dávné tajemství a nad všemi obyvateli se vznáší děsivé prokletí. Podaří se Kendall odhalit pravdu a nezešílet při tom?

Vyjde: 15. 4. 2013
Název: Intr
Autor: Ladislav Karpianus
Nakladatelství: CooBoo
Nečekej na vrátnou, než dostaneš klíče od svého pokoje! Otevři první stránku knihy a užij si naplno čtyři nespoutané roky svobodného studentského života. Staň se na chvíli stydlivou studentkou, poprvé zamilovaným druhákem, co se po večerce dobývá na holčičí pavilon, nedávno vyhozeným dredařem, nadějným profesionálním hráčem počítačových her, svědomitým šprtem nebo pečlivou vychnou... Začti se do tohoto povídkového románu, aby ti postupně došlo, že hlavní postavou je tu někdo úplně jiný. Intr. Prostor, který tě změní.

Vyjde: 17. 4. 2013
Název: Hlas měsíčního svitu
Autor: C. C. Hunter
Nakladatelství: Baronet
Již počtvrté se vracíme do Údolí stínů, kempu pro teenagery s nadpřirozenými schopnostmi…kempu plného upírů, vlkodlaků, víl a čarodějek, kde se Kylie Galenová snažila zjistit, kým je. Teď už konečně zná pravdu! Stejně ale zbývá spousta otázek, které se jí honí hlavou. Nemá ponětí, jak se svým dědictvím naložit, jak využít své zvláštní schopnosti. Stále ještě váhá, komu dát své srdce. Derekovi, který jí konečně vyznal svou lásku? Nebo Lucasovi, který je však – jak se zdá – víc oddaný svým přátelům než jí?
Navíc Kylii ohrožují temné síly, které usilují o její život. Zjevuje se jí další duch, jenž u ní hledá pomoc. Tentokrát je to ale duch člověka, kterého Kylie dobře zná a který… není mrtvý! Umí snad Kylie mluvit s dušemi lidí a zachránit je před smrtí? Ze zkušenosti moc dobře ví, že to nebude mít jednoduché.
Kylie se musí brzy rozhodnout: zůstane se svými přáteli v kempu Údolí stínů? Nebo bude muset odejít a svěřit se do rukou osudu?

Vyjde: 18. 4. 2013
Název: Magie krve
Autor: Tessa Grattová
Nakladatelství: Knižní klub
Ze středoškolačky Silly se stala po smrti rodičů samotářka a místní podivín. Nick je naopak oblíbený a sebevědomý chlapec, který si však kvůli své minulosti drží od lidí odstup. Oba cítí, že je váže zvláštní pouto – a brzy se ukáže, že mají společnou schopnost provozovat kouzla, která se provádějí pomocí krve. Nick, Silla a její starší bratr Reese experimentují s magií, ale brzy zjišťují, že v ospalém prérijním městečku na ně číhá někdo, kdo v magii krve hledá moc a nesmrtelnost a jehož osud se proplétá historií jejich rodin už dlouhé desítky let...

Vyjde: 22. 4. 2013
Název: Návrat
Autor: Sophie Jordan
Nakladatelství: CooBoo
V druhém díle Drakie se Jacinda rozhodla vydat za svou matkou, kterou drakijský kmen vykázal z města. Předtím ale ještě chce zachránit Miriam, mladší Cassianovu sestru, z enkroské pevnosti, protože cítí určitou odpovědnost za to, co se jí stalo. S Jacindou chce opustit město i Tamra, která se jednou provždy utvrdila v tom, že o ni Cassian nestojí a nikdy stát nebude, obzvlášť poté, co uzavřel svazek s Jacindou. Záchrannou skupinu nakonec ale tvoří čtyři osoby: Jacinda, Tamra, Cassian a Will. Všichni, i když s výhradami, ve finále odsouhlasí nebezpečný plán, v rámci kterého se má Jacinda dostat do pevnosti jako zajatec, najít Miriam a pak se jen nechat zachránit zbývající trojicí. Cassian by ji totiž díky poutu, které mezi nimi vzniklo po uzavření svazku, měl bezpečně najít. Jenže jedna věc je plán a druhá věc je realita…

Vyjde: 24. 4. 2013
Název: Nebezpečný kontrakt
Autor: Brett Hoffmann
Nakladatelství: Fragment
Konzultantka z Wall Street Stella Sartori provádí rutinní kontrolu obchodní společnosti. Neunikne jí však poznámka, která vede k jednomu archivovanému kontraktu. Během několika málo hodin je jasné, že nejde o jen tak ledajakou smlouvu a Stella se ocitá ve smrtelném nebezpečí. Někdo ji pronásleduje, musí okamžitě zmizet.
Její kolega Jack Rogers, který má minimalizovat škody u klienta, z poznámek pochopí, že Stellu musí najít první on. Podaří se jim spojit síly a dokázat čtyřicet let starý případ korupce a vražd? Jaká tajemství skrývá smlouva z minulosti?
Dávají se na útěk před něčím, co je může oba zničit...

Vyjde: 24. 4. 2013
Název: Pod vllivem úplňku
Autor: Nancy Gideon
Nakladatelství: Fragment
Detektiv Charlotte Caissieová musí řešit střet zájmů. Její nadpřirozený přítel Max, který stojí v čele podsvětí v New Orleans, je obviněn z brutální vraždy mladé dívky. Charlotte si chce zachovat objektivitu při vyšetřování a očistit Maxovo jméno, proto se od něho na čas odloučí. Když se Max zaplete s tajemným cizincem, situace se ještě více komplikuje. Kdo stojí na čí straně? Je pravda, že cizinec chce Maxovi pomoct nebo ho stáhne ke dnu?
Vyjde: 24. 4. 2013
Název: Rozpolecení
Autor: Gabriella Poole
Nakladatelství: Fragment
Darkova akademie začíná nový semestr ve starobylém Instanbulu. Cassie je vznešeností města nadšená, nemá ale sílu na to, aby si pobyt pořádně užila. Musí si zvolit mezi privilegovaným světem Vyvolených a svými nejlepšími přáteli. Cassie stojí před osudovým rozhodnutím, které jí může změnit život jednou provždy. Mezitím se městem plíží vrah a podezření může padnout na kohokoliv...

Vyjde: 29. 4. 2013
Název: Sto tisíc království
Autor: N. K. Jemisin
Nakladatelství: Argo, Triton
Yeine Darr je vyvrženec z barbarského severu. Když její matka za záhadných okolností zemře, je dívka povolána do velkolepého města zvaného Nebe. Teprve tam zjistí, že je jmenována dědičkou krále.
Náhle se ocitá ve středu nemilosrdného boje o moc a je postavena proti příbuzným, o jejichž existenci do té doby netušila. Bojuje o svůj život a přitom je čím dál hlouběji vtahována do tajemství halícího matčinu smrt a do krvavé historie vladařské rodiny, jíž se stala součástí.

Vyjde: 30. 4. 2013
Název: Nedostižný přízrak
Autor: Kresley Cole
Nakladatelství: Baronet
Sourozenci Wrothovi potřebují zabránit bratrovi Conradovi v tom, aby svým trápením ubližoval jiným. Nakonec ho uvězní v opuštěném domě. Upír Conrad záhy zjistí, že v něm není sám. Domem se prohání překrásná tajuplná žena, kterou nevidí nikdo jiný než on, a dohání ho k šílenství, jemuž chtěl v opuštěném domě uniknout.
Tou tajuplnou bytostí je slavná tanečnice Néomi Laressová. Na konci dvacátých let dvacátého století ji zavraždil snoubenec a té noci se stala přízrakem. Osud ji obdařil nadpozemskými schopnostmi a nikdo živý ji nemůže spatřit. V podobě ducha bloudí po svém domě a nemilosrdně odhání každého, koho si ve svém domově nepřeje. Jednoho dne se tu setká s nelítostným nesmrtelníkem, který dokáže být ještě krutější než ona.
Jenže i ona má silné zbraně. Začne ho trýznit vášní, sužuje ho nenaplněnou touhou. Postupně se však sama lapí do vlastních pastí… Jen kdyby se jeden druhého mohli dotýkat. Néomi totiž není tělesná, je pouhým přízr
akem.

Vyjde: 30. 4. 2013
Název: Oheň
Autor: Sara B. Elfgenová, Mats Strandberg
Nakladatelství: Fortuna Libri
Napětí stoupá v Engelsforsu.
Vyvolené mají začít druhý ročník na gymnáziu. Celé letní prázdniny tajily dech v očekávání dalšího tahu démonů. Hrozba však přijde z místa, které by nikdy nepředpokládaly. Je čím dál zřejmější, že v Engelsforsu je cosi velmi, velmi zvrácené. Minulost se spřádá se současností. Živí potkávají mrtvé. Vyvolené jsou svazovány čím dál těsněji k sobě a opět si musí připomenout, že magie nemůže zhojit nešťastnou lásku nebo spravit zlomená srdce.

Vyjde: duben 2013
Název: Zakletá
Autor: Orson Scot Card
Nakladatelství: CooBoo
V okamžiku, kdy desetiletý Ivan narazí v hustém lese Karpat na tajemnou mýtinu, se jeho život navždy změní. Na vrcholu podstavce uprostřed mýtiny spatří ležet krásnou zakletou princeznu Katarinu, kterou hlídá tajemná nestvůra, jež ho zažene na útěk. Nyní je Ivan americký postgraduální student, který před sebou má slibnou budoucnost a je zasnoubený s ženou svých snů. Přesto stále nemůže zapomenout na ono setkání, i když se sám sebe snaží přesvědčit, že to byl pouze výplod dětské fantazie. Poté, co se vrací do rodné země, najde i tajemnou mýtinu.
Tentokrát však neuteče. Tentokrát probudí krásnou princeznu polibkem… a vstoupí do světa, který zmizel před tisícem let. Napínavý a vtipný příběh o střetu různých světů i kultur. Zakletá je originální román o lásce a osudu, jež překonají staletí… a o temné síle, která je pronásleduje celé věky.

Vyjde: duben 2013
Název: Samotáři
Autor: Thomas Lex
Nakladatelství: Fortuna Libri
Byl to jen další obyčejný den na McKinleyho střední škole. Dokud školou neotřásl mohutný výbuch. Samotář David Thorpe se pokusil pomoci svému učiteli angličtiny. Ten mu však zemřel přímo před očima. A to byl jen začátek.
McKinleyho střední škola se změnila v nejhorší noční můru. Všichni studenti jsou napadeni virem, který je pro dospělé smrtelný. Škola je v karanténě pod dohledem armády. Všichni učitelé jsou mrtví. Z nevinných skupinek studentů se vytvořily násilné gangy. Bez nich není naděje na přežití. David nemá svůj gang. Má jen mladšího bratra Willa a s ním stojí proti celé škole.

12 komentářů:

  1. Me zaujal Dech a Prazdne misto :-) duben bude na knihy skvely :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tedy rozhodně je! Jsem zvědavá jestli ho květen překoná :D

      Vymazat
  2. Těším se na Dech. :) A doufám, že se Temná akademie trochu zlepší.. ty předešlé díly nejsou žádná sláva. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dech bude určitě stát za to :) no Temnou akademii jsem ještě nečetla, ale držím tomu palce :D

      Vymazat
  3. Já se těším na Prázdné místo! Zaujalo mě i Prozření a Jed... Určitě si jednu z nich pořídím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Prázdné místo jsem také zvědavá, ale já si spíš počkám až bude v knihovně :)

      Vymazat
  4. já se těším na Dech a Sto tisíc království...jinak Prázdné místo vychází taky 4.4.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně na to samé se těším i já :) díky už jsem to tam napsala :)

      Vymazat
  5. WOW, toľko úžasných kníh... u nás výjde tak ledva polovička... :(

    OdpovědětVymazat
  6. Každá má niečo do seba, ale najviac ma zaujali: Jed a Prokletá :)

    OdpovědětVymazat
  7. Mě nejvíc zaujaly knížky: Jed a Rozpolcení

    OdpovědětVymazat