5. července 2013

Vyjde v červenci 2013

Ten měsíc zase utekl neuvěřitelně rychle a konečně je tu něco na co jsme se skoro všichni (ne-li všichni) hrozně těšili - Prázdniny!!! A zrovna v červnci vychází několik zajímavých knížek. Mým favoritem za tento měsíc jsou Životy, které jsme ztratily a musím si je na 100% koupit. Dále ještě pokukuji po Temné hrdince a To nejlepší z nás.
Které z těchto knížek zaujali vás?

Vyjde: 4. 7. 2013
Název: Temná hrdinka
Autor: Abigail Gibbsová
Nakladatelství: Fortuna Libri
Když Violet Leeová cestou z večírku narazí na okouzlujícího a přitom děsivého vampýra Kaspara Varna, začne tak pro ni nebezpečná dobrodružná cesta, jakou si nedokázala představit ani v nejdivočejších snech. Vzájemná přitažlivost mezi Kasparem a Violet se nedá popřít a zdá se, že nedokážou odolat své touze – ale za jakou cenu?



Vyjde: 4. 7. 2013
Název: Žlutý svět
Autor: Albert Espinosa
Nakladatelství: Ikar
„Bylo mi čtrnáct, když jsem musel poprvé do nemocnice. V levé noze mi našli osteosarkom. Nechal jsem školy, opustil známé prostředí a začal nový život.“ Tak začíná autorova desetiletá anabáze, při níž putoval po různých zdravotnických zařízeních. Se silnou dávkou černého humoru líčí vlastní zážitky i osudy stejně postižených dětí a vzájemnou solidaritu. A seznamuje čtenáře se světem „žlutých lidí“, kteří jsou pro štěstí člověka nepostradatelní.



Vyjde: 4. 7. 2013
Název: To nejlepší z nás
Autor: Nicholas Sparks
Nakladatelství: Ikar
Dawson Cole se už v dětství rozhodl, že nepůjde ve stopách svých předků – zločinců a kriminálníků, a v sedmnácti letech proto utekl z domova. Útočiště našel u ovdovělého podivína a automechanika Tucka Hostetlera. Rodina Amandy Collierové naopak patří v městečku Oriental k městské honoraci a na svou dceru klade jen ty nejvyšší nároky. Ona má však své představy o životě a nic nedbá toho, že chlapec, do kterého se zamiluje, je z opovrhované rodiny. Nepřízeň i nešťastná nehoda však mladé lásce nepřejí…
Když Tuck Hostetler umírá, jeho posledním přáním je, aby se Amanda a Dawson sešli na pohřbu – po pětadvaceti letech. Společné vzpomínky na chvíli sice vzbuzují zdání, že snad existuje nekonečná láska. Jenomže život je o poznání komplikovanější a někdy je nutné vzdát se toho nejcennějšího, co máme.



Vyjde: 9. 7. 2013
Název: Životy, které jsme ztratili
Autor: Megan Crewe
Nakladatelství: Egmont
Tajemný virus téměř zničil malou ostrovní komunitu, v které Kaelyn dosud žila. Po měsících přísné karantény připlouvá k ostrovu první loď z pevniny. Ale přestože Kaelyn má velkou radost, že opět vidí svého přítele Lea, zprávy, které přináší, nejsou vůbec dobré. Virus zdecimoval i pevninu a lidé tam potřebují pomoc stejně zoufale jako ostrované.
Vyjde: 10. 7. 2013
Název: Horečnka Dananů
Autor: Karen Marie Moning
Nakladatelství: Jota
Kniha přibližuje další osudy MacKayly Laneové, dívky z  malého jižanského města, jejíž bezstarostný život končí ve chvíli, kdy v  Dublinu najdou tělo její mrtvé sestry a ona se rozhodne vypátrat jejího vraha.  Vyráží do Irska, kde chce mimo jiné najít záhadnou knihu, o níž se zmínila sestra v poslední zprávě. Setkává se s tajemným Jerichem Barronsem a záhadnými bytostmi z tisíce let staré říše Dananů, která dlouho existovala vedle světa lidí, ale nyní jej začíná ohrožovat. Zabředá do složitého přediva vztahů a postupně si stále jasněji uvědomuje svou zodpovědnost v boji za zachování lidského rodu. Se střídavými úspěchy odolává nástrahám sil zla a snaží se najít nové spojence, neboť si uvědomuje, že sama nemá naději na úspěch.


Vyjde: 19. 7. 2013
Název: Volání úplňku
Autor: Keri Arthur
Nakladatelství: Fantom Print
Riley Jensonová, vzácný kříženec upíra a vlkodlaka, se snaží najít své místo ve světě. A pro ženu, jako je ona, to je nelehký úkol, zvláště když ji její práce – pro organizaci, která dohlíží na nadpřirozené rasy – postaví tváří v tvář těm nejvíc sexy mužům, jaké je možno si představit. Riley, v níž samotné převažuje vlk nad upírem, je náchylná k měsíční horečce: období, kdy se jí zmocňuje nezvladatelná touha po muži. Ale když její bratr – dvojče – Rhoan padne do zajetí, Riley se musí soustředit – bez ohledu na to, že se na prahu jejího bytu objevil extrémně svůdný, zcela nahý a dezorientovaný upír, jenž hledá Rhoana. Nyní bude muset své touhy udržet na uzdě, pokud chce bratra najít. Protože ti, kteří Rhoana unesli, mají spadeno i na ni.

Vyjde: 22. 7. 2013
Název: Nespoutaná
Autor: Cynthia Hand
Nakladatelství: CooBoo
Clara se musela vyrovnat se znepokojujícími vizemi, se ztrátou člověka, kterého nesmírně milovala, i s bolestivým rozchodem se svou první láskou. Nepřeje se nic jiného než žít normální život, vystudovat a ujasnit si, který se dvou úžasných kluků v jejím okolí je ten pravý. Avšak další vize, a s ní spojené poslání, na sebe nenechá dlouho čekat. A je ještě děsivější a nebezpečnější než všechny předchozí. A jestliže Clara nechce obětovat svou nejlepší kamarádku i celé andělské společenství, musí se vypravit na cestu, která navždy změní její život, na cestu, která jednou pro vždy určí, kam se bude ubírat osud její i osud všech, které miluje. Ve strhujícím finále Nadpozemské musí Clara rozhodovat o svém osudu jednou provždy.

Vyjde: 24. 7. 2013
Název: Vražedné
Autor: Sara Shepard
Nakladatelství: BB/art
Pennsylvánský Rosewood se jeví jako dokonalé místo, jenže první dojem může lhát… stejně jako čtveřice místních krasavic. 
Hanna se rozhodla ovládnout zdejší mládež a začíná u krásného druháka. Aria pátrá v přítelově minulosti. Spencer se odcizuje s vlastní rodinou. Nevinná malá Emily naopak vůbec neví, co chce. 
Snad se domnívaly, že s uvězněním Alisonina vraha a odhalením totožnosti vyděračky A se do jejich života vrátí klid. Měly by se mít na pozoru, protože ve městě řádí její nástupce a teplota nebezpečně stoupá. V Rosewoodu tentokrát propukne požár. A. 

Vyjde: 29. 7. 2013
Název: Tygrova plavba
Autor: Colleen Houck
Nakladatelství: CooBoo
Po přímém střetu s Lokešem, dávným nepřítelem bílého i černého tygra, zažívá Kelsey další šok. Její milovaný Ren se sice vrátil ze zajetí, ale vůbec se na ni nepamatuje. Navíc mu její blízkost přináší fyzickou bolest – každý dotek je pro něj hotové utrpení. Přesto Kelsey s oběma bratry pokračuje v boji za prolomení kletby. Aby dosáhli kýženého cíle, musejí se setkat a utkat s pěti lstivými draky, z nichž některým jako by smysl pro fair play nic neříkal. Kromě toho Ren tak nějak nemá jasno ve svých citech a Kišan v nich zase má jasno až moc. Kelsey to zkrátka jako obvykle nebude mít vůbec jednoduché.
Vyjde: 30. 7. 2013
Název: Královské tajemství
Autor: Lenka Cyprisová
Nakladatelství: Moba
Chtěli byste mít schopnost vidět do minulosti? Viki tuto schopnost má, ale zrovna dvakrát nadšená z ní není. Ono ani není divu; nikdo jí nevěří, nemá se komu svěřit. Všechno se ale začne měnit, když se rozhodne vypátrat, kdo je tajemná dívka z jejích vidin. Podaří se jí to? A za jakou cenu? Co při hledání najde a co naopak ztratí? A jak odhalení pravdy změní její život? Román o studentce vysoké školy, která v rámci praxe pracuje jako průvodkyně na hradě, vás zavede až do jednoho z nejslavnějších období českých dějin a možná vyřešíte i velkou záhadu české historie. Všechno totiž souvisí se vším a současnost se prolíná s minulostí možná víc, než si myslíte.

Vyjde: červenec 2013
Název: Mistr stínů
Autor: Jon Sprunk
Nakladatelství: Fantom Print
Severské pustiny…
Země smrti a stínu, kde přežijí jen ti nejsilnější. Přesně tam ale musí Caim zamířit, aby vyřešil záhadu svého života. Jen se svými noži a se společníky se vrhá do světa věčné noci, kde slunce nikdy nevychází a všichni stojí proti němu.
Caim pohřbil otcův meč a došel jistého smíření, daleko na severu ale číhá tajemná moc. Aby uspěl, musí Caim nejen přežít. Musí se postavit mistrovi Stínu.

5 komentářů:

  1. Nejvíce se těším na Nespoutanou :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo, teď neusnu! :D Mě jednoznačně zaujala kniha od Nicholase Sparkse - To nejlepší z nás a pak určitě Královské tajemství zní zajímavě!:)

    OdpovědětVymazat
  3. Těším se na Nespoutanou a temnou hrdinku :)

    OdpovědětVymazat
  4. Teším sa na Horečku Dananů a na Volání úplňku.
    (Svet-Fantazie.blogspot.sk)

    OdpovědětVymazat