20. srpna 2013

Recenze - Tygrova stezka

Název: Tygrova stezka
Autorka: Colleen Houck
Knižní série: Tygří sága
Díl: 2
Počet stran: 479
Nakladatelství: CooBoo
Datum vydání: říjen 2012
Překlad: Karolina Medková
Anotace: Víra. Důvěra. Touha.
Jak daleko byste zašli, abyste zachránili svou jedinou lásku?
Kelseyino poslední léto bylo šílené. Tak šílené, že by tomu nikdo nevěřil. Vedle toho, že musela bojovat s hordou zákeřných opic a putovat indickou džunglí, se zamilovala do Rena, tři sta let starého prince. 
Nové nebezpečí teď Kelsey přinutí, aby se vydala za dalším indickým dobrodružstvím s Renovým bratrem, záporákem Kishanem a nepravděpodobná dvojice si začne klást otázky ohledně svého skutečného osudu. A Renův život visí na vlásku stejně jako pravda v Kelseyině srdci.


----------------------------------------------------------
Příběh začíná přesně tam, kde předchozí díl skončil. Kelsy sedí v letadle do Oregonu a přemýšlí nad dobrodružstvím, které v Indii prožila a samozřejmě také nad Renem, kterého opustila. Řekla si, že se na něj pokusí zapomenout. Jenže všechny její myšlenky se k Renovi stáčejí. Přesto chce žít, tak jako před její "stáži" v Indii, to jde ale dost těžko, když od Rena a pana Kadama dostala takové luxusní dary.
Začne chodit na univerzitu, do kroužku bojového umění a hlavně začíná randit. Zdá se, že se vše vrací do starých kolejí. Jenže se objeví někdo koho nečekala a opět její snahu vrací na začátek.

Začátek knihy je hlavně o Kelsy a o tom jak se vypořádává s odchodem z Indie. Upřímně musím napsat, že nad touto částí jsem kroutila hlavou, protáčela oči a vzdychala nad Kelsinou blbostí. Jinak to ani nešlo. Prvně si nadává za to, že Rena opustila a je smutná, potom otočí a je naštvaná, že jí Ren ani nezavolá. Její myšlenkové pochody opravdu nechápu.

Naštěstí se to zlepšilo s příchodem Kišana. Myslím, že v prvním díle to na její výprava s Renem nedělalo dobrotu. Naproti tomu s Kišanem je to sranda a dokonce se mi zdá, že Kelsy není tak otravná. V těch chvílích jsem ji měla i ráda.

Kišana jsem si oblíbila už v prvním díle, takže ráda, že v Tygrově stezce dostal více prostoru se projevit. Mohli jsme ho poznat o něco blíže a zjistit například jak to bylo s Yesubaj. Kišan je správný chlap, který se snaží odčinit chybu, kterou v minulosti udělal. Jedna věc mě bohužel na něm zklamala. Nelíbilo se mi jak podlézal Kelsy. Myslím, totiž že on je pro ni až moc dobrý a že si v životě užil už dost dramat. Pokud by se s ním Kelsy chovala jako když spolu byli na výpravě, dokázal bych to akceptovat. 

Opět musím autorce pochválit prostředí, které vytvořila. O Indi jsem se nikdy nějak moc nezajímala, ale po přečtení prvních dvou dílů Tygří ságy ve mě vzbudila zájem. Kniha je totiž protkána legendami i pověstmi z Indy a ty jsou opravdu skvělé. Vypráví je převážně pan Kadam, díky němu a jeho příběhům byly oživeny některé nudné a zdlouhavé pasáže. Autorka se totiž ráda rozepisuje a popisuje tak i věci, které jsou naprosto zbytečné, ale i tak jsou popisy docela barvité.

Jen těžko můžu říct, který z těchto dílů byl lepší, protože si jsou dost vyrovnané. Přesto bych jako o malý stupínek lepší označila právě Tygrovu stezku. A to díky jejímu konci, který byl naprostým překvapením. Pro mě hezkým. Ren se konečně choval jako chlap! Na další díl jsem upřímě zvědavá a docela se na něj těším.

6 komentářů:

  1. Já tu knihu prostě miluju a mám doma první i druhý díl. Na třetí zatím nemám penízky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knížky jsou bohužel nákladná záležitost, ale stejně se jich nevzdáme :D

      Vymazat
  2. jo jo, prostředí bylo úžasné, jen Kelsey byla na zabití. Ve třetím díle se mi to už nezdálo tolik a Kišana jsem si moc oblíbila :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jestli je Kelsy ve třetím díle alespoň trochu normální, tak to je co říct :D ale jsem na něj zvědavá. Kišan je nejlepší, ale stejně se mi zdá, že za tou Kelsy moc dolézá! :/

    OdpovědětVymazat
  4. Na Tygrovu stezku jsem zvědavá. Jinak pěkná recenze :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Pokud se ti líbil první díl (a já vím, že líbil, protože jsem četla tvoji recenzi), tak tenhle budeš zbožňovat :D

      Vymazat