5. března 2014

Oblíbení autoři, které jsem ještě nečetla

Týdenní meme, které vytvořila The Broke and the Bookish.

Od dnešního dne se budu každý týden zapojovat do tohoto meme. Top Ten Tuesday je pro mě sympatické meme, protože témata jsou ve většině případů neokoukaná. Přesně jako to dnešní. Oblíbení autoři, které jsem ještě nečetla. Na pomoc jsem musela povolat goodreads.com a na konec jsem našla mnohem mnohem více autorů, ale vybrala jsem deset autorů kteří mají knihy přeložené i do češtiny.

Řadila jsem je podle toho jak moc si jejich knížky chci přečíst. Takže č. 1 chci číst nejvíc a č. 10 mě prakticky nezajímá. A to rozhodování bylo příšerný. 

1. Markus Zusak - Zlodějka knih, Posek 
Knihy, které napsal Markus Zusak si chci strašně moc přečíst, ale nějak na to nenacházím odvahu. Našla jsem tolik pozitivních recenzí, že se bojím abych neměla moc vysoká očekávání.
Přesto je Zlodějka knih na mém seznamu nepřečtených knih na první příčce. Chci ji mít ale i doma, takže si ji musím prvně koupit.


2. Stephanie Perkins - Polibek pro Annu, Lola a kluk od vedle
Obě knihy Stephanie Perkins, které vyšli v češtině už mám doma, jen jsem se k nim nedostala. Což je strašná škoda, protože si myslím, že mě budou bavit.
Jeden den jsem totiž neměla co dělat a četla jsem si první kapitoly knížek, co mám doma (nevěděla jsem s kterou začít) a dostala se mi do ruky i Lola a kluk od vedle. I ta jedna kapitalo se mi moc líbila.

3. Nicholas Sparks - Poslední píseň, Milý Johne, Bezpečný přístav,...
Od tohoto autora jsem také nic nečetla, ale opět se na to chystám. Knihu Milý Johne jsem dokonce měla vypůjčetnou z knihovny, bohužel jsem se k ní nedostala a vrátila ji nepřečtenou. 
Podle knih Nicholase Sparkse už se natočilo několik filmů a já jsem je viděla skoro všechny. A moc se mi líbily. Takže doufám, že se mi budou líbit i ty knížky.

4. Lauren Oliver - série Delirium, Panika, Chvíle před koncem
Sérii Delirium už mám doma asi půl roku a pořád se k ní nemám. Chci si ji přečíst díky jejímu námětu o lásce. Láska jako nemoc? Super, snad to bude něco pro mě. Doma už mám všechny tři díly a jsem zvědavá, kdy příjde jejich čas.
Ostatní knihy od Lauren Oliver už nejsou něco, co bych si musela přečíst ať se děje cokoli. Panika vypadá sice zajímavě, ale podle anotace mi to trochu připomíná Erebos, který právě čtu.

5. Cassandra Clare - Nástroje smrti
Cassandra Clare napsala už pomalu legendární sérii Nástroje smrti. Mě tato série zaujala až ji Knižní klub začal vydávat znovu od prvního dílu. Někdy bych si ji určitě chtěla přečíst, ale moc na to nespěchám. 
Nedávno jsem viděla i film, Město z kostí, a nebyl špatný. Přesto se dočtení Nástrojů smrti moc nehrnu. 

6. Jo Nesbo - Levhart, Nemesis, Netopýr, Sněhulák,...
A je tu další velice známý autor, kterého určitě všichni znáte. Já se na jeho knížky dívám pokaždé, když navštívím knikupectví. Ale také pokaždé odejdu s prázdnou nebo jinou knihou. Nevím proč, přitom si jeho knihy plánuji přečíst už dlouhou dobu. 


7. Sarah Dessen - Poslouchej!, Ukolébavka
Ukolébavka mi doma straší už něco málo přes rok, ale já nejsem schopná si ji přečíst. A poslední dobou na tuhle knížku úplně ztrácím chuť.
Poslouchej! jsem měla jednou vypůjčené z knihovny a stejně jako kniha Milý Johne, byla vrácena bez přečtení. 

8. John Green - Hvězdy nám nepřály
Dřív jsem si knížky od Johna Greena chtěla přečíst strašně moc. Od té doby se ale událo strašně moc věcí a na jejich základě mě to přešlo. Proč? Protože číst o rakovině mě deprimuje. Knížka to může být napsaná sebelíp, ale alepsoň v nejbližší době ji číst rozhodně nehodlám. Možná až za nějaký čas.

9. Jane Austine - Pýcha a předsudek, Rozum a cit
Tentokrát tu máme klasiku. Kdo kdy neslyšel o Jane Austine a její knize Pýcha a přesudek. Troufám si tvrdit, že tuto autorku znají alspoň od poslechu všichni.
Bohužel mě její knížky nelákají ani v nejmenším. Pravděpodobně to bude tím, že se jedná o knížky historické charakteru.

10. Tahereh Mafi - série Roztříštěná
A poslední autorkou je Tahereh Mafi, která napsala sérii Roztříštěná. Podle recenzí, které jsem četla, je u nás tahle série docela oblíbená. Přesto nemám sebemenší chuť si ji přečíst. Proč? Určitou díl "viny" na tom nese styl jakým je kniha napsána. Tím myslím ty přeškrtnuté věty. Dále pak i česká obálka, která se mi nelíbí. 


Tak a to je všechno. Které oblíbené autory jste nečetli vy? Je nějaký autor z mého seznamu, kterého jste četli? A jak se Vám jeho knihy líbily?



11 komentářů:

  1. Super nápad, možno sa tiež zapojím :) Čítala som Zlodejku kníh, Polibek pro Annu, Chvíle před koncem, TMI, obe od Dessen, Hviezdy nám nepřály, Pýcha a predsudok a Som roztrieštená a všetky sa mi veľmi páčili :) Rozhodne sa do nich pusti :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do většiny těch knížek, co jsem tam napsala se určitě pustím. Ale kdy to bude už je ve hvězdách :D

      Vymazat
  2. Ahoj, nápad je to super a s některými autory jsem na tom dost podobně, ale třeba Jsem roztříštěná mě vůbec nechytla a dočítala jsem to jen proto, že jsem knížku nechtěla vrátit nepřečtenou. Nicméně doporučuju si po sobě článek přečíst, je tam docela dost chyb, zaregistrovala jsem i nějakou hrubku, a nevypadá to úplně dobře.
    Doufám, že se zase pustíš do točení videí, vždycky jsem se na ně ráda dívala. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za radu, hned jsem si to po sobě četla. A těch chyb bylo jak much :D To je tak když někdo spěchá :D
      Teď někdy bych chtěla natočit video s knížkama, co jsem si koupila za dobu, co jsem byla neaktivní. Už je mám i nachystané, musím jen najít foťák :)

      Vymazat
  3. Jsem stejný Ostudítko jako ty, co se Zlodějky knih, Nástrojů smrti, Nicolase Sparkse a Johna Greena týče :)
    Jsou na mém seznamu úplně nahoře, ale prostě jsem se k nim ještě nedostala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale kdo to má stíhat číst, když těch knížek na seznamu máme tolik :D

      Vymazat
  4. Shatter me doporučuju číst v angličtině, protože v překladu hodně toho kouzla a pointy škrtanýho písma zmizí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, nevím. Roztříštěnou už jsem měla v rukách a to přeškrtané písmo mi tam prostě vadí :/

      Vymazat
  5. Delirium mám moc ráda :) Zusackovu Zlodějku knih mám už rezervovanou, Hvězdy mě hrozně rozbrečely a na Jsem roztříštěná mám zálusk už hrozně dlouho :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak já jsem četla Zlodějku knih - ta se mi hodně líbila a tu ti můžu jenom doporučit a rozhodně si proto musím přečíst i Posla :). Pak od Sparkse jsem četla zatím jednu knížku a to Poslední píseň (taky se mi kniha líbila moc), brzo se chystám na jeho další knihy. Od Lauren Oliver jsem četla Chvíle před koncem, ale rozhodně bych si chtěla přečíst její další knihy. Nástroje smrti jsem zatím nečetla, a možná si počkám až vyjde u nás celá série a pak jsi to teprve přečtu, abych nemusela čekat. Na knihu Hvězdy nám nepřáli se taky chystám brzo a na knihu jsem hodně zvědavá. Od Jane Austen jsem četla Rozum a cit a kniha se mi líbila překvapivě dost na to abych si přečetla i Pýchu a předsudek a další její knihy ;). Jinak časem bych si chtěla přečíst určitě i sérii Jsem roztříštěná, Polibek pro Annu a Lola a kluk od vedle.
    Jinak moc pěkný článek, možná se taky zapojím .)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za pochvalu :)
      S těmi Nástroji smrti asi také budu čekat až u nás vyjdou všechny, stejně už to nebude dlouho trvat. Na Spárksovu Poslení píseň jsem se už koukala v knihkupectví, ale ještě jsem si ji neodhodlala koupit. Když těch knížek, co chci je strašně, ale strašně moc :D

      Vymazat