11. března 2014

Žebříček mých oblíbených fantasy knih

Týdenní meme, které vytvořila The Broke and the Bookish.

Tentokrát vám představým 9 svých nejoblíbenějších fantasy knih a sérií. A věřte tomu, že bylo z čeho vybírat. Obrázky, které jsou u jednotlivých bodů, představují celou sérií a zároveň i můj nejoblibenější díl z dané série.

Knížky nejsou řazeny podle oblíbenosti, jsou poskládany, tak jak mě napadaly.

1.  Vampýrská akademie
Vampýrskou akademi rozhodně nesmím vynechat z takovéhoto žebříčku. Sérii jsem sice ještě nedokončila (právě čtu čtvrhý díl), ale i přesto už se řadí mezi mé oblíbence. 
Když jsem četla první díl upřímě jsem si nemyslela, že se VA stane jednou z mých oblíbených sérií. Ano, první díl se mi líbil, hezky se četl, ale docela mi vadila Rose. Všechno ale změnil třetí díl, Stínem políbená.

2. Odkaz dračích jezdců
Tohle je ještě jedna z těch sérií, kterou jsem si oblíbila ještě než jsem založila blog (věřte mi moc jich není a v tomto článku je potkáte všechny). Christopher Paolini vytvořil úžasný svět, kde draci už skoro nejsou a přesto hrají hlavní roli (jak jinak). Ještě jsem se nedostala k poslednímu dílu série. Už se na něj moc těším, ale před tím si chci tuto sérii přečíst zase hezky od začátku.

3. Anita Blake, lovkyně upírů
A je tu další upířina. Ale když si to tak vezmete tady je mnohem víc nebezpečných stvoření - upíři, ghůlové, měňavci i čarodějnice a to jsem toho spoustu vynechala. Tuhle sérii jsem si oblíbila díky hlavní  hrdince, Anitě. 
Jen musím říct, že tahle série se po určitém dílu trochu zvrhla. Už to není o řešení případů a zabíjení "havěti", změnilo se to na erotickou sérii.

4. Padlí andělé
Padlí andělé jsou má první série o andělech a zatím také jediná, kterou jsem kdy četla. Prostě jsem se zamilovala do Gabriela, ukeceného pejska. Ale líbí se mi i příběh, jsem zvědavá jak bude pokračovat.
Mám ještě jeden důvod, proč se mi Padlí andělé líbí. Viděli jste vůbec ty obálky? :D

5. Mercedes Thompson
Pokud se nemýlím, tak o Mercy Thompson také všichni slyšeli. Mercy mi trochu připomína Anitu z prvních dílů, možná proto se mi ta série tak líbi. A možná to také bude tím, že je tam Adam. Kecám. To rozhodně nejsou jediné důvody. Já už se jen těším až se dostanu k dalším dílům. 
Teď jsem si i koupila spin-off sérii, tak doufám, že mě také bude bavit.

6. Harry Potter
Starý, známý Harry Potter. Bez toho já nedám ani ránu. Na Harrym Potterovi jsem vyrůstala, takže asi ani není překvapení, když se tato série objevila v mých oblíbených. Knížky se mi líbily všechny, ale filmy se mi přestali líbit od Fénixova řádů, už ani ten se mi nelíbil. Což mě neskutečně zklamalo, ale pořád mám svoje (trošku zdevastované) knížky.

7. Měsíční kroniky 
Hned ze začátku chci říct, že Cinder tu není protože by pro mě byla kdoví jak úžasná série, ale neskutečně se mi líbilo prostředí jaké autorka vytvořila.
Přesto se knížka čte sama a já se těším až se dokopu k přečtení Scarlet.

8. Vesmír
Nebyla jsem si jistá jestli tato série ještě patří do fantasy, musela jsem se ujistit na goodreads. Ale patří sem takže vám můžu povědět jak moc ji miluju. První díl měl trošku pomalejší rozjezd a já už to pomalu vzdávala a teď se tak chválím, že jsem to neudělala. Přišla bych tak o sérii, kteoru jsem si zamilovala, hlavně poslední díl.

9. Hostitel
Od Stephanie Meyerové jsem jako první četla Stmívání a rvětě si vlasy jak chcete, ale líbilo se mi to a proto jsem se také rozhodla, že se podívám i po dalších knihách, co napsala. No a Hostitel je jediná další knížka.
Opět to byla knížka s pomalejším rozjezdem, jenže potom jste se zase nemohli zastavit ve čtení. Prostě úžasné.

Tak a to je vše. Jaká fantasy knížka či série je pro vás ta nej?

2 komentáře:

  1. Harry Potter a Hostitel jsou také moji oblíbenci, ostatní jsem buď nečetla, nebo se mi nelíbily (YA ani NA nečtu). :D

    OdpovědětVymazat
  2. Mě se Stínem políbená ani moc nelíbila. VA se mi začelo líbit hlavně od čtvrtého dílu. Brisingra jsem ještě nečetla, ale už se nemůžu dočkat! Souhlasím, Hostitel měl pomalý rozjezd, ale po tom to stálo za to♥

    OdpovědětVymazat