20. května 2014

Jak bylo na Světě knihy 2014?

No přece naprosto úžasně! Na Světě knihy jsem byla poprvé a strašně jsem se na to těšila. Stejně tak jsem se těšila i na knižní sraz, který se konal po veletrhu. 

Z Brna jsme odjížděli brzy ráno. Naše skupinka se skládala z Vojty, Verči, Terky, Elišky a mé maličkosti. Cesta nám uběhla opravdu rychle a mně se až nechtělo věřit, že už jsme v Praze. Tam se k nám připojila ještě jedna slečna a to Cecilka. Potom jsme se vydali k výstavišti a musím poznamenat, že pěšky a díky Vojtovi jsme se neztratili. 

Bohužel na veletrh jsme dorazili až poté co skončila beseda Kateřiny Petrusové. Což mě neskutečně mrzelo, hrozně jsem ji totiž chtěla poznat. S tím se bohužel nedalo nic dělat a já jen doufala, že na ni někde uvnitř narazíme. 
Když jsme vešli do areálu výstaviště, tak jsem byla paf z toho kolik je tam lidí. Bylo jich tam mraky a to bylo teprve ráno. Ve vnitř jsme se s Verčou a Terkou odpojily od zbytku a šli jsme si ty stánky projít. Naší první zastávkou byla Albatrosmedia, která měla asi největší stánek na celém veletrhu. Tam jsme se seznámily s Terezou Peckovou a koupily si nějaké ty knížky. Zastavily jsme se i v Euromedii, kde bylo narváno a my jsme se potom nemohli dostat ven. Takhle jsme prošli celý veletrh. Sem tam jsme si musely dát pauzu, protože už nás bolely ruce i nohy. A po celou dobu, co jsme tam byly, tak jsme nezavřely pusu. Pořád jsme si měly co říct.
Nezapomněli jsme se zastavit i u Joty. Tam jsme si popovídali s Míšou Sklenářovou a koupily si hned několik knížek. Rozhodně jsme je tam nemohly nechat. 

A pak už byl čas na autogramiádu švédského autora Anderse de la Motteho, který napsal sérii Game. Na fotkách, které jsme dostaly, vypadal docela děsivě. Ve skutečnosti to je ale neskutečný sympaťák. Stále se usmíval, povídal si s námi a také se s námi nechal vyfotit. Teď si ty jeho knížky chci přečíst ještě víc. 
Poté následovalo nečekané setkání. Stále jsem mluvila o tom, jaká je škoda, že jsme nestihly Katku Petrusovou a zašly jsme za roh, no a kdo tam nestál? Správně byla tam Kateřina Petrusová. Hned jsme se k ní hlásily, já si nechala podepsat Nebezpečnou lásku a také jsme se fotily. Katka je také strašně sympatická a ani nevíte jak jsem ráda, že jsme na ni narazily. 
Hned vedle místa, kde jsme s Katkou stály, měla autogramiádu M. T. Mayer. Katka nás k ní zavedla a my jsme hned měli v ruce panáka, popravdě ani nevím čeho. Tak jsme si připily, popovídaly a zase pádily dál.

 
Na veletrhu jsem se samozřejmě potkaly i s několika bloggery. Potkali jsme třeba Wendy, Ohanamon, Emily L, Hanku, Madelaine a ještě jednu Hanku. Spolu s Madelaine jsme potom zamířily na sraz, který se konal v Kumbálu. Chvíli jsme tu kavárnu musely hledat, ale nakonec se povedlo a my jsme se tam konečně dostaly. Bylo tam narváno! Tolik bloggerů pohromadě jsem opravdu ještě neviděla. 
Na srazu jsem se také moc bavila. Poznala jsem tolik nových bloggerů a viděla mnoho tváří, které znám jen z internetu. Jsem strašně ráda, že jsem konečně potkala Rachel Roo naživo. Její smích jen tak nezapomenu a na její poznámky k mému čaji také ne. Vždyť já se tam rozbrečela! Smíchy samozřejmě. 
Také jsem měla možnost trochu více si popovídat s Melindou a musím říct, že je to také moc sympatická slečna.
Všichni jste byli úžasní! A jsem moc radá, že jsem vás mohla poznat! Doufám, že se zase a brzy uvidíme, protože tato sobota v Praze byla jednoduše skvělá. Moc jsem se bavila a snad můžu říct, že tuhle sobotu jen tak něco nepřekoná.


Tak to by bylo všechno. Doufám, že jste si Svět knihy užili stejně jako já a pokud jste se tam tento rok nedostali, tak nezoufejte, on příští rok bude další.

13 komentářů:

  1. Jak tak koukám na tu fotku z Kumbálu, tak vás tam pak už bylo nějak málo, ne? :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Cecilka: Na té fotce je už víc jak půlka lidí pryč :D Nějak jsem to dřív zapomněla vyfotit. Ale když jsme tam přišli, už jsme si neměli kam sednout :D

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, to muselo být úžasné, škoda, že jsem se tam nedostala. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Já tam tak strašně moc chtěla být! Na srazu, na veletrhu..no, tak příští rok nu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Trinity Estridge: To tedy bylo! Škoda, že jsi tam nebyla i ty, ale snad ti to příští rok vyjde :)

    OdpovědětVymazat
  6. Owlie: Příští rok ti to snad vyjde! Ale určitě se máš na co těšit, bylo to opravdu skvělé :)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc ráda jsem tě poznala! :) Bylo to príma :)
    Doufám, že se brzy potkáme na nějaké další akci :) Katku Petrusovou jsem taky potkala náhodou :) A musím to říct znova. Ten design blogu je prostě úchvatný! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Bylo to super! Katka je skvělá a milá, Anders byl fešák a sympaťák a sraz byl zkrátka až na ten nedostatek místa skvělý! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Melinda: Také jsem tě moc ráda poznala :) To já taky, ale do Prahy zase nějakou dobu nepojedu, tak třeba přijedeš ty za náma :) Moc děkuju!

    OdpovědětVymazat
  10. Bastera: S tím naprosto souhlasím! Je vážně škoda, že to tam bylo takové malinké. Já jsem teda ani nečekala, že nás tam bude tolik :D

    OdpovědětVymazat
  11. na tvůj hnusnej čaj a na to, že jsem tě rozbrečela taky dlouho nezapomenu :-D už se těším do Brnaaaa <3

    OdpovědětVymazat
  12. Rachel Roo: Na truc si ho dám příště znova :D Taky se těším! Už se nemůžu dočkat až tě zase uvidím :)

    OdpovědětVymazat
  13. Na Svět knihy jezdím s babi (také vášnivý čtenář) už odmalička, letos zrovna to nevyšlo, což mě moc mrzí ale nevadí snad příští rok :)

    OdpovědětVymazat