29. května 2014

Zase jedna návštěva v knihovně

V pondělí jsem byla v knihovně vrátit Sběratele kostí od Jefferyho Deavera a říkala jsem si, že si tam půjčím maximálně jednu další knížku, protože mi brzy vyprší platnost průkazky. A co myslíte? Správně. Neodnesla jsem si domů jednu, ale rovnou čtyři. 
Nadruhou stranu je to na dlouhou dobu moje poslední návštěva, jelikož po vypršení té průkazky si ji nebudu obnovovat. Doma mám nepřečtených knížek dost, tak budu číst ty a ne žádné jiné. Uvidíme jak dlouho to vydržím.


Nakonec jsem si tedy půjčila tyto čtyři knížky. Tanečníka od Jeffryho Deavera jsem si půjčila, protože Sběratel kostí byl prostě boží a já si chci honem rychle přečíst další díl a tohle je druhý. Když mi ho paní knihovnice donesla ze skladu, tak jsem měla strach, aby se ta knížka nerozsypala přímo na místě. Je totiž salát, ale zatím drží.
Modrou jako safír a Zelenou jako smaragd jsem si půjčila z jednoho prostého důvodu. Četla jsem první díl a ten se mi líbil, jenom si nejsem jistá, jestli ty knížky potřebuju doma. Modrou zrovna čtu a zatím to není špatné, ale mohlo by to být lepší. Jsem ale stále na začátku, takže se teprve uvidí.
A poslední půjčenou knížkou je Božský bastard. Na Světě knihy jsem přemýšlela, že si ho koupím. Nakonec jsem si koupila jiné knížky, takže z toho sešlo. Když jsem ho ale viděla, že ho mají v knihovně, tak jsem ho okamžitě brala do ruk (vždy když jsem tam byla, tak byl půjčený) a odcházela za paní ať mi to teda načte jinak budu se sbíráním knížek pokračovat.

Vážně doufám, že tyto čtyři knížky přečtu do 1. 7. To je mám totiž vrátit a už budu mít propadlou tu průkazku. Každopádně už se na tom pracuje. Hned jsem rozečetla Modrou a těším se na čtení i těch dalších tří.

Četli jste nějakou z těchto knih nebo byste chtěli? Co na ně říkáte?

20 komentářů:

  1. Jéj, další návštěvník knihovny! :D Akorát doufám, že se rozhodneš to prodloužit, protože i když máš doma určitě spoustu knížek, nikdy nevíš, co mají v knihovně nového a mohlo by se ti hodit. ;)
    Mimochodem, u Drahokamů bych to neviděla se čtením na mnoho dnů, jedna kniha jde přečíst za pár hodin. ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Yumeno Katrin: Poslušně se hlásím :D Momentálně mám doma přes 60 nepřečtený knížek a ještě k tomu čtu docela pomalu, takže to budu prodlužovat asi až něco z toho přečtu. Je toho vážně hodně!

    OdpovědětVymazat
  3. Miluji ten tvůj design! <3
    Také jsem byla nedávno v knihovně. Přinesla jsem si odtud Macbetha a Keltské pohádky. Už vidím, jak se mi to zase nebude chtít vracet.. :D
    Jinak tyto knihy mě zatím nějak neoslovili, i když už jsem párkrát přemýšlela, že "červená jako rubín" (myslím, že to je první díl, ne?) bych zkusila, ale nevím..

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Četla jsem Božského bastarda. Shakespeare to není, ale relaxačnímu účelu to poslouží :).

    OdpovědětVymazat
  6. Jackelin Mandragor: To jsem ráda! :) Ty Keltské pohádky zní dost zajímavě, asi se po nich podívám :) No, Rudá jako rubín je podle mě lehce naivní čtení, ale pobavila jsem se, tak chci dočíst celou sérii :)

    OdpovědětVymazat
  7. Katerina Fojtu: Na Božského bastarda jsem zatím slyšela několik pozitivnícg ohlasů, tak mě napadlo, že to zkusím. Tak to je mi jasné :D A o to právě jde! :D

    OdpovědětVymazat
  8. Jooo já teď Sběratele čtu a je super! Ještě tu mám pak Spící pannu s Kathryn. Deaver mě oo těch povídkách začal fakt bavit! A Modrou jsem koupila na veletrhu :)

    OdpovědětVymazat
  9. Doufám, že se ti Božský bastard bude líbit. :) Já tu knihu naprosto miluju.

    OdpovědětVymazat
  10. Tiw: To já taky :D Čekala jsem pěkně dlouho až tam na ni narazím :D

    OdpovědětVymazat
  11. Modrou jako safír jsem četla a moc se mi líbila. Tak doufám, že se bude líbit i tobě :)
    Tanečník má pěknou obálku :)

    OdpovědětVymazat
  12. Bastera: Sběratel je zatím první kniha, kterou jsem od Deavera přečetla, ale na tu Spící pannu se určítě podívám! Taky vypadá zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  13. Lucinda: Taky v to douvám :) To má, je zajímavá. Akorát mám strach, že mi z té knížky vypadají stránky :/ Snad to ještě chvíli vydrží :D

    OdpovědětVymazat
  14. Já jsem si dala přísný zákaz knihovny :-D protože pak čtu knížky z knihovny a nemám čas na ty co mám doma a ty se mezitím kupí a kupí a já to nestíhááám :D
    Jinak četla jsem Modrou i Zelenou, bezva knížky :) na veletrhu jsem si pořídila Stříbrnou, tak snad bude taky tak dobrá..

    OdpovědětVymazat
  15. Šmarja, nemít průkazku do knihovny, to je jako... nejíst čokoládu! Šokantní!

    OdpovědětVymazat
  16. Denny: Mám to úplně stejně! A už mě to ubíjí :D Chci přečíst to co mám doma, takže knihovna bude mít na chvíli útrum! Konečné rozhodnutí :D
    Stříbrná má úžasnou obálku (hlavně tu pod přebalem) :)

    OdpovědětVymazat
  17. Jana CM: Já ji budu mít, jen nebude platit :D Kdybychd do té knihovny chodila, tak nečtu knížky, které jsem si koupila a musíš uznat, že to by byla škoda :) a nejíst čokoládu je horší než nechodit do knihovny (doma mám přes 60 nepřečtených knížek, takže i tak mám co číst a to na dlouho) :D

    OdpovědětVymazat
  18. Safír a Smaragd! když jsem si je přinesla z knihovny, tak jsem málem spadla blahem :-) doufám, že se ti budou líbit, protože třeba postava Xemeriuse je naprosto bezkonkurenční ;-)

    jinak jsem tě nominovala do Bloger TAGu a budu moc ráda, když se zapojíš, pokud ne, tak se nic neděje ;-)
    http://zefill.blogspot.com/2014/06/bloger-tag.html

    OdpovědětVymazat
  19. Anne Leyyd: Na Xemeriuse jsem už narazila a nebyla jsem připravená na odhalení jeho totožnosti :D Byl to trochu šok :D
    Děkuju za nominaci, určitě se zapojím :)

    OdpovědětVymazat