20. června 2014

Co dělat když nejede elektřina a knížky jsou zakázany

Nedávno nám doma vypnuli elektřinu, protože se u nás na vesnici cosi opravovalo. Nejela celý jeden den a kus toho dalšího. Mamka byla doma na neschopence a taťka měl zrovna volno, takže mi zakázali číst, abych si jich trochu všímala a oni se nenudili. Takže co jsme to vlastně dělaly?

Ještě takové malé upozornění na začátek. Tohle bude článek, ve kterém bude docela dost fotek, jenže já nejsem ve fotografování zrovna nějak dobrá. Takže ani tyto fotky nejsou nějak extra. Ale budu se snažit to zlepšit...slibuju.

Asi tak před měsícem nám jeden náš známý postavil na dvoře nízkou zídku a mamka z ních chce udělat záhonek, takže jsme se dali do práce - nanosily hlínu, koupily kytky, kamínky a já pro ni měla ještě jedno narozeninové překvapení. A mě nenapadlo nic jiného než to celé zdokumentovat, bohužel mě to napadlo až jsme to měli celé hotové.
 
A protože mamka měla mít narozeniny, tak jsem jí jeden dárek dala o pár dní dřív (když jsme to teda dodělaly). Už nějakou dobu se koukala do vitríny jednoho květinářství na čápa. Tak jsem jí ho koupila.
Celý záhonek vám ukážu třeba někdy jindy, protože náš dvůr je vlastně na začátku rekonstrukce a všude se válí kbelíky, kusy dřeva, plné pytle suti i písek. Rozhodně to není něco co bych chtěla zvěčnit.

A jak jsme se po dokončené práci cítily? Já jsem byla ráda, že už je to za mnou a to samé taťka. Mamka byla na jednu stranu ráda, že je to hotové a na tu druhou litovala, že si to nemůžu udělat sama (je po operaci, takže nemůže moc namáhat ruce). Celou dobu u nás totiž stála a snažila se dirigovat.

No a po naší těžce odvedené práci, taťka řekl, že se bude grilovat! Jo, to bylo nadšení. Ale až ten gril uvidíte, to se zasmějete. Je to pěknej prcek, takže se prosím nedivte, že na fotkách uvidíte něčí nohy :D
Tak to je prosím ten náš velikán :D Naštěstí ho už neuvidíte ani vy a ani já, protože hned vzápětí jsme si koupily nový.
Grilování jsme si náležetě užily a krásně jsme si u něj odpočinuly. Jen je škoda, že jsme na dvůr nemohly pustit i našeho Maxíka. S ním tam budeme zase příště.

Druhý den jsem už ty knížky naštěstí povoleny měla. Takže jsem hnedka začala přemýšlet, kterou z těch nepřečtených knížek, co mám doma začnu číst. A co myslíte, že se stalo? Samozřejmě jsem si musela vybrat knížku z knihovny a ještě navíc na úplném spodku věže!
Sběratel kostí byl prostě jasná volba! Je to jedna z prvních detektivek, co jsem kdy četla a vážně stála za to.

Tak takhle vypadaly mé časy bez elektřiny a musím říct, že oba dva dny jsem si užila. Jeden s rodinou a ten druhý s knihami. A na rozloučenou mám pro vás ještě jedu fotku. Fotku knížek, které jsem četla máte, tak co přihodit fotku rodičů s kterými jsem trávila ten první den :)
Mamka s taťku vás všechny zdraví!

Tak co říkáte, nevadilo by vám kdybych sem tam nějaký takový článek přidala?

15 komentářů:

  1. Jeeeee tak to je milé :) Ale zakázať čítať? :D veď to je kruté ;)
    Kvietky sú nádherné a závidím tú grilovanú kukuričku :) Mala si určite veľmi príjemný deň :)

    OdpovědětVymazat
  2. Astesia: Oni totiž ví, že bych čtení strávila většinu času :D Nic jiného jim ani nezbylo :D Den to byl vážně úžasný! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to ja keď tak si chodím čítať k mame, keď ona pozerá telku aby som bola pri nej aspoň :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nerya: Jsi dobrá, že tu knížku u té televize dokážeš vnímát, já bych to nezvládla :D Při čtení musím mít klid, maximálně si pustím nějaké písničky :D

    OdpovědětVymazat
  5. Ono být bez elektřiny by sem tam neuškodilo asi nikomu :) Člověk má najednou spoustu času trávit čas s těmi, které má rád, když ho nezdržuje internet a podobné vymoženosti. Fotky jsou náhodou moc pěkné a je super, že sis oba dny užila! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Myanmar: To máš tedy pravdu :) Mě teda internert vypadává pravidelně, takže na něm většinu času ani trávit nemůžu, ale i tak bych se nezlobila, kdyby se takový den opakoval :D Děkuji, jsem ráda že se ti líbí :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tvoji maminku už znám, tak jsem ráda, že konečně vidím i tatínka!! :)
    Je super, že jste si to takhle hezky společně užili :)

    OdpovědětVymazat
  8. Rodaw: Na to že znáš mamku, jsem úplně zapomněla :D Tak teď už nás znáš skoro všechny :D Jo super to bylo :)

    OdpovědětVymazat
  9. Prý fotky nic moc, jsou super a někdy je to fajn si udělat takový den bez elektřiny, i když bylo asi pěkně dle fotek, tak byste jí ani nepotřebovali :) A Sběratel kostí je super, musím někdy napsat tu recenzi! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Bastera: Ani nevíš jak se mi ulevilo, že se líbí :D No to musíš, já už se těším až si budu moci přečíst tvůj názor! :D

    OdpovědětVymazat
  11. Skvělý článek! Nám taky jednou na celý den vypnuli elektřinu. Naštěstí jsem byla zrovna ve škole :)
    Krásné fotky! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Pěkné fotky, škoda,že beý Maxika,já ráda sleduji pejsky. Taky máme dvorek v rekonstrukci. Gril je fakt prcek. Tvuj tatinek vypadá skoro jak ten muj :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Lucinda: Děkuji :) Tak elekřina byla ještě v pohodě, ale když nám vypli vodu to byl tepr průser :D

    Adelica: Děkuju :) Neboj, Maxík bude příště :) Vážně? Já znám dost chlapů, co je taťkovi podobných povahově, ale vzhledově ještě žádného neznám :D

    OdpovědětVymazat
  14. článek se mi moc líbil a stejně tak fotky. určitě to musíte mít krásné :-) my teď máme na celém pozemku taky zlaté písky, pytle, cement atd. takže naprosto chápu :D je to děs a už bych to taky chtěla mít z krku, jenže děláme nový plot, takže to bude ještě na delší dobu :-/

    a náhodou - gril bezva. i když menší, tak hlavně, že sloužil a bylo na něm dobře ugrilováno :-)

    jo a určitě podobné články někdy přijde ;-)

    OdpovědětVymazat
  15. Anne Leyyd: Děkuju, to jsi mě potěšila! No, zatím je to v průběhu rekonstrukce, takže ještě ne, ale snad to brzy bude hotové :D Taky to tak máme - všude písek, ipa i ty pytle cementu :D
    Gril už máme nový a alespoň se k němu nemusíme neustále zohýbat :D a taky se najíme všichni zároveň :)

    OdpovědětVymazat