25. června 2014

Jak jsem poznala Anitu Blake

V rámci  re-readingu jsem vám chtěla (a stále chci) představit sérii Anity Blake. Napsat pár článků abyste věděli o čem je a prostě se s ní lépe seznámili. A tak mě napadlo, že bych vám před tím vším mohla napsat jak jsem se s Anitou seznámila já. Nebude to moc dlouhý článek, ale je takovou předzvěstí těch dalších.

Anitu jsem začala číst už na základní škole. Docela brzo na to jaké tam jsou popisy. Když jsem babičce říkala, že tyhle knížky chci na narozeniny, tak jsem skoro nevěděla o čem to je. To víte, byla to doba, kdy se četlo Stmívání, které se mi líbilo a chtěla jsem si přečíst něco podobného. A jak jsem se přepočítala!

Moje spolužačka četla ve škole četla třetí díl této série a nepřestala o ní mluvit. A podle toho, co říkala, mě napalo, že by se mi to taky mohlo líbit. Takže jsem o ně hned poprosila babičku a ta byla tak hodná, že mi koupila všechny tři vyšlé díly. Vážně jsem se těšila až začnu číst. Potom přišli mé narozniny a jsem knížky rozbalovala s tím, že ještě ten večer začnu číst první díl. Problém nastal ve chvíli, kdy jsem ty knížky vyndala. Ty obláky byly děsivý! A zvláště ta první - vůbec se mi nelíbilo jak na mě ta ženská z obálky zírala. Ale jako vůbec! Ale i tak jsem ten večer číst začala (ale prvně se na Provinilé slasti uděla přebal z novin).
Na ty obálky jsem si naštěstí postupem času zvykla (ty ostatní už navíc děsivé ani nebyly) a teď už si mi i líbí. Vydávání Anity ale převzalo jiné nakladatelství a obálky změnilo. Ze začátku jsem nadávala, protože teď se mi ty díly k sobě nebudou hodit, ale také jsem zvykla. Přesto se mi ty bílé paperbacky líbí o něco víc. 

Od doby co jsem přečetla první díl, uběhlo už osm let. A já těch dílů mám doma 11 a to stále ještě nemám všechny. 


Znáte tuto sérii? Četli jste nebo o čtení přemýšlíte?

10 komentářů:

  1. Já bych si tuto sérii chtěla pořídit (celou v novém vydání) a přečíst. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Už jsem na tuto sérii koukala a někdy v nedaleké budoucnosti, bych si ji koupila :) (Poprosila mamku o zakoupení.) :D

    OdpovědětVymazat
  3. O čtení této série vážně přemýšlím, a to čím dál častěji. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nějak jsem se zasekla u 8. dílu, ale přes letní prázdniny se chystám na další díly :)

    OdpovědětVymazat
  5. Je to naprosto úžasná série. Já se díky ní dostala ke čtení před nějakými 3 roky. :) Bohužel nejnovější díly už se mi tak nelíbí, ale prostě... je to Anita a to stačí. :P

    OdpovědětVymazat
  6. Nikol Waloszková: Také bych chtěla celou sérii stejnou :) ale mám smůlu :D Anitu si určitě přečti je svělá! :)

    Maruška Friedlová: Tak to doufám, že se ti bude líbit :)

    MooX: Mě se Anita strašně líbí, tak snad se ti bude líbit také :)

    OdpovědětVymazat
  7. Cukrblik: Sekla jsem na úplně stejném dílu jako ty, doma už jich mám ale 11, takže přes prázdniny pořádám re-reading, abych potom mohla pokračovat :) Jestli chceš, tak se k nám přidej :)

    Lenka Placková: Pro mě to byla také jedná ze sérií, která mě dostala ke čtení :) já se zatím sekla u 8. dílu, takže ještě nevím co se bude dít dál :D ale snad to bude dobrý :)

    OdpovědětVymazat
  8. Sakra, na Anitu už se chystám taky pěknou dobu a všichni ji chválí. Tak bych řekla, že prázdniny a tvůj re-reading (pro mě teda první čtení), je ideální příležitost si alespoň na první díl udělat čas :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem s Anitou skončila u sedmého dílu. Dál už to pro mě prostě není ta stará dobrá Anita. Ale těch prvních sedm dílů je skvělých a dalo mi spoustu práce, abych je měla i ve své knihovničce:)
    Původní obálky mám ráda, ta k Provinilým slastem patří mezi mé nejoblíbenější, akorát jsem první díl četla, když jsem byla u našich na návštěvě a mamku při pohledu na tu obálku málem kleplo:)

    OdpovědětVymazat
  10. Melinda: Budu moc ráda, když se k nám přidáš :)

    Suzanne: Mě se Zápalné oběti líbily hodně a ten osmý díl už si moc nepamatuju :D Je pravda, že Anita se v pozdějších dílech docela změnila, ale mě to zatím stále baví :)
    Mě ta první docela děsí :D ale hodně se mi líbí obálka dvojky. Já ty knížky mamce projistotu neukazuju, ale měla by asi hodně podobnou reakci jako ta tvoje :D

    OdpovědětVymazat