20. října 2014

Recenze - Podivné město

Název: Podivné město
Autor: Ransom Riggs
Knižní série: Sirotčinec slečny Peregrinové
Díl: 2
Počet stran: 424
Překlad: Bronislava Grygová
Nakladatelství: Jota
Datum vydání: srpen 2014
Anotace: Jacob Portman se vydává se svými novými přáteli na cestu do Londýna, podivného hlavního města celého světa. Doufají, že zde naleznou lék pro svou milovanou ředitelku, slečnu Peregrinovou. Jenže ve městě ničeném válkou číhají nečekaná překvapení na každém rohu. A než Jacob dovede podivné děti do bezpečí, musí učinit důležité rozhodnutí, které se týká jeho lásky k Emmě Bloomové.

 ----------------------------------------------------------

Slečna Peregrinová se zasekla ve své ptačí podobě a tak se podivné děti vydávají na záchranou misi. Musí najít další ymbrynu, která by pomohla slečně Peregrinové. Jenže cesta z ostrova na pevninu není vůbec tak jednoduchá, jak se může zdát. V roce 1940 nejsou žádné parníky, motorové čluny ani výletní lodě a navíc zuří válka. A když se jim to konečně povede, tak jediné co zbylo z jejich zásob je kniha podivných pohádek, která v sobě skrývá tajemství, ale dokáží ho děti odhalit a tak pomoci své ředitelce a přitom se vyhnout netvorům?

Jacoba známe již z prvního dílu série, ale až tady jsme se pořádně dozvěděli o jeho schopnosti vidět netvory. Jacob mi určitým způsobem přirostl k srdci a já jsem zvědavá jakým způsobe se jeho schopnost bude ještě rozvíjet. 
V druhém pokračování Sirotčince slečny Peregrinové potkáme další podivné děti a dozvíme se o nich něco víc. Já jsem si oblíbila slepé bratry Petera a Joela, o kterých jsem se toho bohužel nedozvěděla mnoho, ale třeba se to v dalším díle změní.

Na Podivné město jsem byla neskutečně zvědavá, jelikož Sirotčinec jsme četla teprve nedávno a moc se mi líbil, tak jsem od této knihy měla určitá očekávání a ona je všechny předčila. 

Je pravda, že mi chvilku trvalo než jsem se do knihy pořádně začetla (asi tři kapitoly), ale potom to byla jedna velká jízda. Stále se něco dělo a já jsem Podivné město nechtěla ani odkládat. Navíc je tato kniha neskutečně čtivá, takže než jsem se nadála četla jsem poslední kapitolu a přitom jsem si přála, abych po ruce měla i třetí díl. 
Ano, stejně jako první díl tak i ten druhý je plný zvratů a nečekaných událostí, ale ten konec je prostě plný překvapení! Je úžasné jak se během chvilky může změnit váš pohled určité události. 

Také rozhodně nesmím zapomenou zmínit atmosféru této knihy, kterou pomáhaly vytvářet nejen fotky, kterých tu rozhodně není málo, ale také autorův styl psaní. 
S jistotou mohu říct, že Podivné město bylo plné akce a překvapivých zvratů. Mnohdy jsme nemohla uvěřit tomu, co se vlastně děje! Proto pokud hledáte knihu, která vás pohltí, tak Podivné město můžu jenom doporučit. Já sama se už nemůžu dočkat až se mi do rukou dostane další díl a až se dozvím, jak bude pokračovat tento podivný příběh o podivných dětech.
Za knihu na recenzi děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum a knihu si můžete zakoupit tady.

5 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Tak to určitě naprav, protože oba dva díly jsou úžasné (ale ten druhý ještě o něco víc) :D

      Vymazat
  2. Knihu mám doma a už se na ní těším :)

    OdpovědětVymazat
  3. První díl jsem přečetla jedním dechem a srdceryvně čekala na další díl. Když přišel, hned jsem se na něj vrhla :) je to moje oblíbená série. Ty fotografie, nádech tajemna, zkrátka moc dobré knihy!! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Však já se k tomu někdy dostanu :D

    OdpovědětVymazat