27. října 2015

Oblíbení zahraniční booktubeři

Vždycky jsem ráda sledovala videa na youtube, následně jsem je začala také natáčet, ale jejich sledování byl takový ten první impuls. Proto bych vám ráda představila své oblíbené zahraniční booktubery. Většinu z těch, o který dnes budu psát, sleduji už delší dobu a vždycky se těším na to až na youtube nahrají nové video, které bych mohla sledovat. Do tohoto článku přidám i nějaké jejich video (buď bude jedno z novějších nebo to bude nějaký typ videa, které mám od booktubera nejraději), abyste si o nich udělali vlastní představu.

Reagan z PeruseProject
Reagan je jedna z prvních booktuberů, které jsem začala sledovat. Její videa mi vždycky dokážou zvednout náladu a celkově mají její videa super atmosféru. Je hrozně sympatická a úžasně se vyjadřuje. Navíc (a teď nevím jestli je to pro mě plus) díky ní objevuji hodně knížek, které bych si chtěla přečíst.

Jamie a Jeff z Ermahger Berks
Tentokrát je tu dvojce Jamie a Jeff. S nimi, abych pravdu řekla, nemám moc podobný vkus co se knížek týče, ale jejich videa mě přesto baví sledovat. Mají mezi sebou takovou menší výzvu. Na začátku roku zadali tomu druhému seznam knih, které musí přečíst a na konci roku ty knížky zase nějakým způsobem zhodnotí. Video, které jsem přiložila je sice starší, ale za je to právě ta jejich výzva.
Netočí jen knižní videa. Mají pejska a tomu objednávají Bowzer Box, což je u něco jako Box4Pet u nás. Líbí se mi jak se ten jejich pejsek snaží dostat do krabice :)

Lindsey z Lindsey Rey
Lindsey miluje fantasy a jeden z jejích oblíbených autorů je Brandon Sanderson. Přičemž já jsem jeho knížky ještě nečetla, ale už mám nějaké doma, právě díky jednomu z jejích videí, které se věnuje tomuto autorovi. A jen abyste věděli, tak Lindsey čte neuvěřitelnou rychlostí a videa přidává poměrně často, takže mám vždy na co koukat.

Natasha z Tashapolis
Tasha netočí jen knižní videa, najdete u ní takový mix všeho, ale ty knižní videa stále převládají. A co na ní mám nejradši? Je strašně vtipná, vždycky když se na její videa koukám, tak si nemůžu pomoct a musím se smát.

Koukáte se na zahraniční booktubery? Koho máte nejradši?

12 komentářů:

  1. Anet, nápad na tenhle článek už mám nějakou dobu v konceptech a dnes jsem s ním trochu pokročila a ty ho sem šoupneš přede mnou :D
    Ale každopádně díky za tipy :) Jeffa a Jamie ani Lindsay neznám, tak se na ně mrknu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám vážně skvělý načasování! :D Tak to jsem ráda, že jsem tip i na někoho nového a třeba v tom tvém článku někoho takovýho taky najdu :)

      Vymazat
  2. Ani jednoho neznám, ale to bude asi tím, že jich vážně moc nesleduju :) Takže díky za tipy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, že někdo z nich dostatečně zaujme :)

      Vymazat
  3. Jako první mě napadne Mike z kanálu Slice of Mike, ale jinak sleduju spoustu zahraničních booktuberů, vybrat ty nejlepší bych asi zatím nezvládla :D Ale super výběr. Díky za tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mika vůbec neznám, takže díky za tip, určitě se na jeho kanál podívám :) Také jich sleduji spoustu, ale tyhle čtyři (pět) mám nejradši, časem se ale asi na blogu objeví část 2 :)

      Vymazat
  4. Ani jednoho neznam :/ ale je to tím,že zahraniční nesleduji,neboť jim vůbec nerozumím :(

    A neplanujes napsat i své oblíbené československé booktubery?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě zahraniční videa sleduji z velké většiny a právě ty naše booktubery skoro nesleduji. Určitě se ale chystám psát i o nich, jen to ještě nějakou chvilku potrvá (musím tyto končiny trochu prozkoumat) :)

      Vymazat
  5. Na zahraničí youtubery koukám, taky mám moc ráda Lindsey a Reagen. Jednu dobu jsem ještě sledovala Zoe z ReadbyZoe a Bookutopia, ale poslední dobou už je všechny moc nestíhám. Je ale pravda, že se tam dají získat skvělé typy na anglické knihy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lindsey a Reagan jsou super, obě jsou sympatické a vždycky v jejich videích najdu nějakou knížku, kterou bych si chtěla přečíst :)

      Vymazat
  6. Já miluju ReadbyZoe, je strašně sympatická, hned si jdu pustit Natashu, hodně mě zaujala, to samý Lindsey :)
    www.czech-bookworm.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. O existenci booktube jsem se dozvěděla když jsem náhodou narazila na jedno z videí Sashy z abookutopia. Ale moje oblíbenkyně jsou Regan z PeruseProject a Caz z Little Book Owl. :) Právě ony mě seznámily s řadou úžasných knih a autorů. :) A také podpořily mou "závislost" na ranním rituálu sledování nových videí z mých odběrů. ;)
    Na Lidsey jsem narazila poměrně nedávno právě díky videu o Brandonu Sandersonovi. :D

    OdpovědětVymazat