1. ledna 2016

Ohlédnutí za rokem 2015

Dnes je první den nového roku a přišel tak čas, abych se ohlédla a shrnula jaký vlastně byl můj rok 2015. Z určitých hledisek byl určitě vydařený a jsem ráda, že jsem dokázala splnit některá svá předsevzetí, ale v některých případech byl naopak poměrně nešťastný. No tak se pojďme podívat na to shrnutí roku 2015...

V roce 2015 se toho událo opravdu hodně - stěhování, nová brigáda, zkoušky a plno dalších věcí! Některé jako třeba to stěhování byly krokem k lepšímu a jiné jako například brigáda byly zase krok špatným směrem. Ale tohle všechno už je za mnou a já se můžu soustředit na další rok a doufám, že tento bude ještě lepší než ten předchozí! 

Tak to bylo jen tak na okraj a teď se na ten minulý rok podíváme z hlediska čtení a blogu. Přiznejme si to rok 2015 stál z této strany za starou belu. V goodreads challenge jsem si zadala 50 knih a až do října jsem si opravdu myslela, že tu padesátku dám. Od té doby jsem nepřečetla ani jednu knížku, jen jsem se koukala jak v té mé knihovně hezky vypadají. Svoji výzvu jsem tak nesplnila o 9 knih a přitom těch 50 není ani tak moc, je to cca 1 kniha týdně. A přesto jsem skončila neúspěchem! Každopádně pokud vás to zajímá tak tady se můžete podívat na mé shrnutí roku na goodreads.

Co se týče blogu, tak to bylo ještě větší fiasko! Předchozí roky jsem přispívala poměrně pravidelně, snad jen s výjimkou zkouškového období. Psala jsem recenze i další články, natáčela videa a pořádala soutěže. Loňský rok takhle růžový tedy rozhodně nebyl. Za celý rok jsem na blogu publikovala pouhých a ubohých 19 článků! Bohužel jsem se měla jakýsi blok, který jsem nemohla překonat. Nechtělo se mi psát, číst ani natáčet videa a přitom tyhle všechny aktivity mám moc ráda. 

Přečetla jsem toho sice docela málo, ale knížky to vůbec nebyly špatné. Tohle je tedy má TOP 5 za rok 2015!

1. Ve stínu černých ptáků - Cat Winters
2. Sága - Brian K. Vaughan
3. Scarlet - Marissa Meyerová
4. Ready Player One - Ernest Cline
5. Selekce - Kierra Cass

Na závěr už jen můžu říct, že ten čtenářský a psací blok jsem snad překonala, jelikož mám stále větší chuť něco psát a číst. Snad ten rok 2016 bude mnohem lepší než ten předchozí ve všech ohledech!


Jaký byl váš rok 2015? A jaké jsou Vaše oblíbené knihy a kolik jste jich vůbec přečetli?

Hodně štěstí do nového roku Vám všem!!

4 komentáře:

  1. Kdepak jsi brigadovala ze se nelibilo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V jednom e-shopu, ale ta brigáda jako taková byla dobrá a docela mě to i bavilo, ale výplatu jsem dostávala s docela velkým zpožděním (klidně i dva měsíce).

      Vymazat
  2. Ve stínu černých ptáků mám objednanou, tak se těším :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ve stínu černých ptáků mám objednanou, tak se těším :)

    OdpovědětVymazat