31. března 2016

Vyjde v dubnu 2016

Velikonoce jsou už za námi a stejně tak i celý měsíc březen. Ten měsíc utekl hodně rychle a duben na tom bude určitě stejně. V dubnu, ostatně jako skoro každý měsíc, vychází spousta zajímavých knih a tady se na ně můžete podívat.

Vyjde: 1. 4. 2016
Název: Sluhové zla
Autor: Assa Larssonová, Ingela Korsellová
Nakladatelství: Host
Pátý díl série PAX pro mladé čtenáře.
Hranice magického světa je tenká jako hedvábný papír...
Je prosinec, obyvatelé Mariefredu se uprostřed předvánočního shonu chystají na oslavu svátku svaté Lucie. Jen málokdo ale tuší, jak děsivá Lucie tentokrát město čeká. Jedna nevinná dětská hra přivolá nebezpečné návštěvníky. Otevře se brána do jiného světa a v Mariefredu začnou řádit tři duchové. Alrik a Viggo bojují s časem. Musejí zlé bytosti porazit - dřív než vyděsí lidi k smrti!


Vyjde: 1. 4. 2016
Název: Will Grayson, Will Grayson
Autor: John Green, David Levithan
Nakladatelství: Yoli
Chicago je dost velké město a dva středoškoláky z jeho opačných konců může dohromady svést leda náhoda. A aby se navíc ti dva jmenovali úplně stejně, totiž Will Grayson, musí ta náhoda být hodně veliká. 
Jenže opravdový spád věci naberou teprve tehdy, když se do všeho vloží ještě někdo třetí – kamarád jednoho z Willů zvaný Drobek, tornádo v lidské podobě. Drobek je střední útočník školního týmu amerického fotbalu, autor, skladatel, producent, režisér a hlavní hvězda nejlepšího muzikálu všech dob, a především věčně zamilovaný gay. A když ten se do něčeho pustí, můžete si být jistí, že při zdi se držet nebude… 
Oba Willy čeká řada příjemných i méně příjemných překvapení a postupně si budou muset znovu přebrat všechno, co si mysleli o sobě, o lásce i o přátelství.



Vyjde: 1. 4. 2016
Název: Farma
Autor: Tom Rob Smith
Nakladatelství: Knižní klub
Daniel je přesvědčen, že jeho rodiče si po odchodu z Londýna užívají klidný důchod na odlehlé farmě v matčině rodném Švédsku. A pak mu jednoho dne zatelefonuje otec. „Volám kvůli matce… Není v pořádku… Fantazíruje – vidí hrozné, hrozné věci.“ Daniel si okamžitě zarezervuje letenku do Švédska, když vtom má další hovor. „Tvůj otec s tebou už určitě mluvil,“ ozve se matčin hlas. „Všechno, co ti ten člověk řekl, je lež… Počkej na mě na Heathrow…“ Daniel je zničehonic nucen rozhodnout se, komu věřit. Matčinu tvrzení o děsivém zločinu, o spiknutí, na němž se podílí i jeho otec? Otcovu přesvědčení o matčině duševní nemoci? Klíčem je příběh plný znepokojivých detailů a hlubokých tajemství z minulosti – navíc Daniel skrývá jedno čerstvé, současné…


Vyjde: 1. 4. 2016
Název: Dokonalý cizinec
Autor: Renée Knight
Nakladatelství: Knižní klub
Známé dokumentaristce Catherine Ravenscroftové se zničehonic objeví na nočním stolku záhadný román. Do té doby úspěšná a navenek vyrovnaná žena jako by se rázem propadla do zlého snu! Kniha se sice tváří jako fikce, do nejmenších podrobností však popisuje dávný den, kdy se Catherine stala nositelkou tíživého tajemství – tajemství, o němž věděl už jen jediný člověk na světě. A ten je dnes přeci mrtvý. 
Minulost rázem ožívá, Catherine se hroutí svět jak domeček z karet a jedinou možností, jak z téhle pasti vyklouznout, je dokázat, co se ten den opravdu stalo...



Vyjde: 4. 4. 2016
Název: Poslední navěky
Autor: Soman Chainani
Nakladatelství: CooBoo
Sofie a Agáta si myslely, že nastal konec jejich příběhu, když se jejich cesty rozešly. Agáta se po boji s Krutopřísnou schovává s Tedrosem v Gavaldonu a Sofie žije se Školníkem v jeho věži. Zdá se, že obě našly své „šťastně až navěky“, avšak Fabulář touží jejich příběh dále vyprávět a přepsat. Ale tentokrát nejde jen o jejich pohádku. Zlo ovládlo Nekonečný les a všichni zloduchové a čarodějnice z pohádek se vrátili, aby se pomstili a změnili své příběhy. Chtějí proměnit svět dobra a zla v temnou říši, které by vládla Sofie, a jen Agáta a Tedros jim a stojí v cestě. Jak dopadne poslední navěky v pohádkové říši?
Ve velkolepém závěru trilogie Školy dobra a zla se staré stává opět novým a Sofie s Agátou musí čelit nejen přítomnosti, ale i své minulosti, aby našly ten pravý konec své pohádky.



Vyjde: 6. 4. 2016
Název: Dívka, která si říkala Tuesday
Autor: Stephen Williams
Nakladatelství: Domino
Hluboko pod ulicemi Londýna žije Tuesday. Labyrint opuštěných tunelů se stal jejím domovem i útočištěm. Sem se uchýlila, aby se schovala před lidmi, kteří jí krutě ublížili. Odtud se jim mstí. Ukradli jí celý život. A ona jim teď vezme ten jejich. Nemá už totiž co ztratit.Když se objeví spojení mezi Tuesday a brutálními útoky na členy londýnského gangu, přistane případ na stole detektiva Losse: vyhořelého policajta, kterého pronásleduje stín nikdy nevyřešené vraždy jeho dcery.Před třemi lety mu zemřela v náručí. Přišel pozdě a nikdy si to nepřestal vyčítat. Co je to za policajta, když neumí najít ani vraha vlastní dcery? Teď ale Loss poprvé znovu cítí naději: možná je právě případ Tuesday klíčem ke zjištění, proč musela jeho dcera zemřít.

Vyjde: 6. 4. 2016
Název: Neohlížej se
Autor: Jennifer L. Armentrout
Nakladatelství: Baronet
Samanta je ve vlastním životě cizinkou. Až do té noci, kdy se svou nejlepší kamarádkou Cassie zmizela, o ní všichni říkali, že má všechno – bohatství, popularitu i přítele jako ze snů.
Samantu sice naleznou, na nic si však nepamatuje. Neví, kdo je, ani co se té osudné noci událo. Zatímco se snaží pospojovat úlomky své minulosti dohromady, uvědomuje si, že o takový život, jaký dřív vedla, nestojí. Stará Sammy byla totiž docela zlá holka a je zřejmé, že s Cassie ji pojilo spíš nepřátelství. Samanta si je jistá, že ztráta paměti je pro ni jako výhra v loterii. Dostala druhou šanci, aby mohla být lepší dcerou, sestrou a přítelkyní. Bláznivě se zamiluje do Carsona Ortize, kluka, kterému na ní vždy záleželo a k němuž se ta stará Sammy nechovala hezky. 
Cassie ovšem stále není k nalezení. Pravda o tom, co se jí té noci stalo, je však pohřbena nejen hluboko uvnitř Samantiny hlavy. Zná ji i někdo jiný, někdo, kdo se chce ujistit, že o ní dívka pomlčí navždy. Samanta chce pouze jediné – zjistit pravdu. Jestli se jí podaří oživit vzpomínky na osudnou noc, bude se moct konečně posunout dál. Ale co když na tom, aby si nevzpomněla, závisí její život?


Vyjde: 11. 4. 2016
Název: Apokalypsa na počkání
Autor: Charlie Human
Nakladatelství: Plus
Jó, Harry Potter byl od pohledu hodnej kluk a Baxter Zevcenko má stejně sladkej kukuč, ovšem zbytek už tak trochu nesedí… Chodí na střední v Kapském městě, kde si slušně vydělává prodáváním bizarního porna, a tím tahá za nitky v hierarchii školních gangů, a taky chodí s Esmé, sexy šestnáctiletou kleptomankou…
A pak Esmé unesou a vypadá to, že v tom mají prsty dost podivný mocnosti. Baxter ji chce najít za každou cenu a Jackie Ronin, věčně zlehýnka nacamranej lovec duchů, je jedinej, kdo mu dokáže pomoct.
Společně se ponoří do temných vod nadpřirozenýho podsvětí, aby Esmé zachránili. Zavede je to do říše zvráceností, budou muset čelit svým nejděsivějším nočním můrám a taky zkusit odvrátit apokalypsu.



Vyjde: 12. 4. 2016
Název: Červená lucerna
Autor: Graham Masterson
Nakladatelství: Host
Má komisařka Katie Maguirová hledat vraha, když si zavražděný trest zasloužil?
Na zakrvácené matraci ve špinavém bytě v Corku leží mrtvý muž. Jeho tvář je k nepoznání — sedm střel mu roztříštilo chrupavky i kosti. Přesto Katie Maguirová brzy zjistí, o koho se jedná: je to Mawakiya, nigerijský pasák spolupracující s rumunským překupníkem s bílým masem Mâniem Dumitrescem, kterého se roky neúspěšně snažila dostat do vězení. Katie ví, že její prací je dopadnout vraha. Ale Mawakiya byl zlý člověk, který prodával mladé dívky do Irska za účelem prostituce. Teď, když je mrtvý, je ve městě bezpečněji.

Poté, co je zavražděn další pasák, se však Katie musí rozhodnout. Je toto konání samozvaných strážců spravedlnosti přípustné? A jak je zastavit, aby se to nevymklo kontrole?

Vyjde: 13. 4. 2016
Název: Knihovna duší
Autor: Ramson Riggs
Nakladatelství: Jota
Podivuhodné dobrodružství podivných dětí pokračuje třetím dílem tam, kde druhý díl skončil: v londýnské podzemce, do které se infiltrovaly stvůry a ve které je netvor, k němuž Jacob našel klíč v podobě „netvorštiny“. Vlak, do něhož stvůry násilím nahnaly podivné děti i některé ymbryny, dávno zmizel v tunelu. Zůstala však pachová stopa a k Emmě a Jacobovi přibyl podivný pes Addison, který sice nosí brýle, ale čich mu slouží dobře.Tak začíná poslední (zatím? doopravdy?) velká mise našich podivných a podivuhodných přátel. Na nebezpečné výpravě za osvobozením svých druhů potkávají Jacob a Emma další podivné, laskavé i kruté, poznávají zradu, nebezpečí závislosti, závist i chorobnou touhu po moci. Na konci musí Jacob volit, který z obou světů mu bude domovem. Anebo ho čeká překvapivé řešení? Odpověď naleznete v knize, v níž text opět skvěle doplňují dobové fotografie, některé více než zvláštní – zkrátka podivné.


Vyjde: 13. 4. 2016
Název: Tažení do Tearlingu
Autor: Erika Johansen
Nakladatelství: Yoli
Kelseu Glynnovou, mladou královnu Tearlingu, čeká výzva, jaké dosud nečelila. Poté, co Kelsea zkřížila plány sousední země Mortmesne a její nebezpečné Rudé královny, je její vlastní země pustošena krvavou invazí. Zatímco je cizí armáda každým dnem blíž a blíž, Kelsea naváže díky magickému královskému safíru kontakt se ženou jménem Lily, která žila před mnoha lety – a jejíž osud je s Kelseou svázaný víc, než si umí představit.


Vyjde: 13. 4. 2016
Název: Sága 2
Autor: Brian K. Vaughan, Fiona Staples
Nakladatelství: BBart
Maličká Hazel už za těch pár týdnů života prožila kdeco: unikla nájemným zabijákům, několika větším i menším armádám, nočním přízrakům i aristokratickým robotům s televizorem místo hlavy, ale teď ji čeká to nejpodivnější setkání vůbec… setkání s dědečkem a s babičkou!

Vyjde: 18. 4. 2016
Název: Let 305
Autor: A. G. Riddle
Nakladatelství: XYZ
Na cestě z New Yorku do Londýna dojde ke zřícení letu 305. Tak začíná dobrodružství, které bude mít dopad na celé lidstvo. Ti, kteří přežili, brzy zjistí, že svět, v němž stroj havaroval, je odlišný od toho, který před několika hodinami opustili. Kde jsou? Proč tam jsou? Jak se dostanou zpět domů? Vyšetřit tuto záhadu se pokouší pět hlavních protagonistů: spisovatelka Harper, investor Nick Stone, německá vědkyně Sabrina Schöderová, počítačový génius Yul Tan a syn miliardáře Grayson Shaw. Nové skutečnosti okolo havárie letadla, které postupně vyplývají na povrch, odhalí, že někteří pasažéři vědí víc než ostatní. Odpovědi dovedou Harper a Nicka k odhalení obrovského spiknutí, které se týká i jejich životů. Dílky skládačky do sebe začnou postupně zapadat a Harper si společně s Nickem uvědomí, že mají moc změnit budoucnost a zachránit svět… nebo ho zničit.


Vyjde: 18. 4. 2016
Název: Láska mezi písmenky
Autor: Jodi Picoult, Samantha van Leer
Nakladatelství: CooBoo
Co by se stalo, kdyby se princ z pohádky ocitl v našem světě a musel třeba chodit do školy? A naopak, co by obyčejný kluk dělal v pohádkovém příběhu? Šestnáctileté Delilah se povedlo nemožné – dokázala vytáhnout okouzlujícího prince ze stránek oblíbené pohádky a vyměnit ho za svého kamaráda Edgara. Setkat se tváří v tvář s Oliverem bylo jako kouzlo, ale co s takovým princem v našem světě? Přece jen tu máme trochu jiná pravidla, a tak se Oliver musí stát obyčejný klukem a začít chodit do školy, i když ani neví, jak se přechází přes ulici. Zato Edgar se musí vypořádat s rolí chrabrého prince, jehož život se při každém čtení opakuje.
Hranice mezi stránkami knihy a skutečností je sice průchozí, ale může najít princ z pohádkového příběhu svůj šťastný konec v našem světě?



Vyjde: 18. 4. 2016
Název: Zámek a klíč vol. 5: Časohrátky
Autor: Joe Hill, Gabriel Rodriguez
Nakladatelství: Comic centrum
Tyler a Kinsey Zámkovi nemají ani tušení o tom, že se zabitý protivník Lucas „Finta“ Caravaggio převtělil do jejich mladšího bratra Bódi. Finta tím získal možnost neomezeně se pohybovat po Klíčově. Tím je jeho bezohledná snaha nalézt klíč Omega a otevřít černé dveře téměř dovršena. Ale Tyler a Kinsey vlastní velmi mocný klíč, který dokáže odhalit všechna skrytá tajemství Klíčova otevřením průchodu do minulosti. Pro Zámkovy nastává čas přihlásit se k rodinnému odkazu a postavit se temnotě, číhající za černými dveřmi. Nepoučí-li se z rodinné historie, budou odsouzeni k jejímu opakování, a čas se krátí!


Vyjde: 18. 4. 2016
Název: Zámek a klíč vol. 6: Alfa a omega
Autor: Joe Hill, Gabriel Rodriguez
Nakladatelství: Comic centrumStíny ještě nikdy nebyly tak temné a smrt ještě nikdy tak blízko. Otočte klíčem a otevřete poslední dveře – je čas se rozloučit. Nenechte si ujít poslední dvě části Omega a Alfa série bestselerů Zámek a klíč, přinášející Vám v jednom svazku ohromující a působivý závěr!
Trvalo celé dva životy a stálo nespočet obětí, než Lucas „Finta“ Caravaggio konečně dosáhl svého cíle – najít klíč, který otevírá černé dveře. Finta se v podobě malého Bódi Zámka vrací k černým dveřím v hlubinách zatopených jeskyní pod Klíčovem a chystá se vypustit zlo, které se za nimi skrývá. Tyler, Kinsey, Scot, Nina, Rufus i všichni ostatní, kteří po celý čas stáli proti Fintovi, zaujali svá místa a finále tragédie může začít. Souboj lásky a nenávisti se odehraje hluboko v jeskyních pod Klíčovem, na prahu místa, kde bylo ono zlo celé generace drženo pod zámkem!


Vyjde: 25. 4. 2016
Název: Dědička ohně
Autor: Sarah J. Maas
Nakladatelství: CooBoo
Celaena přežila smrtící soutěž i srdcervoucí ztrátu, ale zaplatila za to strašnou cenu. Teď musí cestovat do neznámé země a čelit zdrcující pravdě – pravdě o svém dědictví, která by mohla její život změnit navždy. 
Mezitím se na obzoru shromažďují temné síly, které chtějí zotročit celý její svět. Celaena tak musí najít sílu bojovat nejen proti vlastním vnitřním démonům, ale i proti zlu, které chce král Adarlanu osvobodit a využít pro své plány. 
Je dědičkou ohně a popela a neskloní se před nikým. 



Vyjde: 28. 4. 2016
Název: Připravena zemřít
Autor: Lisa Jackson
Nakladatelství: Domino
Občas nastane situace, kdy máte totiž jen dvě možnosti: zabít, nebo zemřít.
Na vrahově seznamu je šest osob. Když si prohlíží jejich fotky, zrychlí se mu dech. Šest tváří, šest vinných. První z nich už zemřel, další přijdou brzy na řadu. V seznamu jsou také policistky Alvarezová a Pescoliová. Vrah je pozorně sleduje a v duchu si přehrává ten slastný okamžik, kdy bude konečně moct stisknout spoušť a další bezvládné tělo padne do rudnoucího sněhu...Šerif Dan Grayson leží s těžkým střelným zraněním v nemocnici a policejní oddělení v městečku Medvědí brod zažívá šok. Policistky Alvarezová a Pescoliová vyslýchají osoby ze seznamu podezřelých a s každým dalším sepsaným protokolem sílí jejich jistota, že tento případ se dotýká i jich osobně. A pak je v lese nalezeno tělo ctihodné soudkyně a vrah pošle do novin vzkaz: „Kdo asi přijde na řadu teď?"Jen naprostý pošetilec by čekal, až pachatel tuto otázku zodpoví další vraždou. Pescoliová rozhodně čekat nehodlá, právě naopak. Pouští se do pátrání s ještě větší vervou než doposud... aby ji nalezené stopy dovedly přímo do náruče netvora, který ji měl celou dobu přímo na očích. A když se pak Pescoliová k němu přiblíží na dosah, musí být připravena zabít. Nebo zemřít...


Vyjde: 29. 4. 2016
Název: Naslouchač
Autor: Petra Stehlíková
Nakladatelství: HostPo Velké válce je svět rozdělen na dvě části, jedna je obyvatelná a druhá je zamořená jedovatými plyny. Obyvatelnou polovinu chrání štít, který čerpá energii ze zvláštního nerostu zvaného sklenit. V blízkosti štítu žije národ sklenařů, kteří jako jediní dovedou sklenit těžit. Platí však za to vysokou daň. Nejenže energetické pole štítu odkazuje sklenaře k životu v téměř středověkých podmínkách, těžba sklenitu způsobuje mnoho nemocí a znetvoření. Navíc byli sklenaři zotročeni lidmi z nížin.
Třináctiletá Ilan se jako jedno z mála dětí narodila bez deformací. Aby nebyla odvedena od své rodiny, od dětství se vydává za chlapce a skrývá se v hábitu s maskou, který musí sklenaři nosit na znamení podřízenosti. Díky své schopnosti naslouchat sklenitu se začíná učit sklenařským brusičem.Její dar je tak výjimečný, že si ji vybere sám kapitán pětadvacítky, družiny bojovníků, jež má za úkol chránit sklenářská města před nebezpečnými tvory zrozenými z otráveného vzduchu za štítem, kterým sklenaři říkají Nasterea.
Ilan ví, že musí za každou cenu uchránit své tajemství. Před pětadvaceti bojovníky, nepřáteli, kteří zotročili její lid. Přesto se nedokáže ubránit, postupně se s muži sbližuje a zjišťuje pravdu, která byla sklenařům po celá léta tajena.


Vyjde: 29. 4. 2016
Název: Tulák
Autor: Petr Newman
Nakladatelství: Host
Strhující debut plný úplatných a zkažených rytířů a ztroskotaných létajících lodí. A v centru děje stojí tajemná postava osamoceného Tuláka.
Svět je zničený, slunce se rozpadlo na dva kusy. Z Trhliny se vyvalila démonická stvoření, přivlastnila si svět a ničí vše, co jim přijde do cesty, zemi i lidi. Lidé svedli bitvu a prohráli. Rytíři a ochránci zemřeli. Nesmrtelní vůdci byli umlčeni. Už není naděje. Je jen Tulák.Tulák je zničený, zlomený muž: nemá jméno, nemluví. Ale opatruje poslední naději lidstva. O jeho vzácné břemeno ho chce připravit mnoho zlých sil. Co se událo, že se svět změnil v noční můru plnou démonů? Proč síly zla Tuláka tak neúprosně pronásledují? A co je vlastně Tulák zač?


Vyjde: 29. 4. 2016
Název: Ódinovo dítě
Autor: Siri Pettersen
Nakladatelství: Host
Představ si, že ti chybí něco, co všichni ostatní mají. Něco, co dokazuje, že patříš do jejich světa. Něco tak důležitého, že bez toho jsi nikdo. Nákaza. Pouhý mýtus.
Hirka se v den svých patnáctých narozenin dozvídá, že je Ódinovo dítě – bezocasá zrůda z jiného světa. Opovrhovaná, obávaná a pronásledovaná. Člověk.
Někdo si však nepřeje, aby její tajemství vyplulo na povrch, a hodlá to zajistit všemi prostředky. Zmatená Hirka musí uprchnout, protože jí jde o život. Existují však nebezpečnější stvoření než Ódinovy děti a Hirka není jediná, kdo prošel bránou mezi světy…
Úspěšná norská trilogie Havraní kruhy se inspiruje severskou mytologií, ale přitom vytváří vlastní svébytný svět, kde být člověkem znamená ocitnout se ve zcela nezvyklé roli vyvržence. Hlavní hrdinka není „vyvolená“, dokonce nemá žádné zvláštní schopnosti. To, co ji odlišuje od ostatních, je děsivý fakt, že postrádá něco, co všichni ostatní mají.



Vyjde: 29. 4. 2016
Název: Brennerová
Autor: Wolf Haas
Nakladatelství: Host
Věř tomu nebo ne. Napřed Brennera do bezvědomí zmlátí desetiletí ruští kluci. Pak ho přítelkyně dovleče k oltáři. Mají teď totiž vyloženě dobrý vztah. Je tu jen jeden problém: velmi dobrý vztah má i se svou další přítelkyní. Brenner má vlastně štěstí, že třetí žena, která mu vstoupila do života, náhle zmizela. Pravděpodobně ji unesli překupníci prostitutek.
Pátrání po ní pomáhá detektivovi při řešení vlastních osobních problémů, rozuměj, utíká do práce. Protože nikdy není vhodnější doba přemýšlet o štěstí, které skýtá snubní prstýnek, než když se nejdrsnější vídeňský gangster rozhodne, že vám usekne obě ruce.



Vyjde: 29. 4. 2016
Název: Amnézie
Autor: Michael Robotham
Nakladatelství: Moba
Jedné studené londýnské noci je z Temže vytažen detektiv oddělení vražd Vincent Ruiz. V noze má kulku a v paměti mu zeje obří propast.Nevzpomíná si ani na střelbu, ani na to, jak se ocitl v řece. Jediným vodítkem je fotografie nalezená v jeho kapse. Je na ní Mickey Carlyleová, sedmiletá dívka, pohřešovaná už celé tři roky…
Co když to ale policie celé špatně pochopila? Ruizovou jedinou nadějí, jak celou záhadu vyřešit, je vydat se po svých vlastních stopách a rozpomenout se, co se tu noc vlastně stalo. Pomoci mu může jediný muž – psycholog Joe O’Loughlin. 
U románu Amnézie nestačíte otáčet stránky. A zvraty v ději jsou smrtonosné.



Vyjde: 29. 4. 2016
Název: Rozhodnutí
Autor: Kathryn Taylor
Nakladatelství: Moba
Ben Sterling si to nedokáže vysvětlit. Od chvíle, kdy dorazil na panství Daringham Hall, už v jeho životě nic není jako dřív. Anení to jen proto, že jej jeho dlouho ztracená rodina přijala na rodovém sídle ve Východní Anglii tak nečekaně vstřícně. Tohoto obvykle rezervovaného byznysmena vyvádějí z rovnováhy i city vůči zvěrolékařce Kate. Je pro něj Anglie skutečně země zaslíbená? Zatím ještě netuší, že kdosi v pozadí dál spřádá intriky – a že ho právě Kate přiměje k tomu, aby své rozhodnutí ohledně panství Daringham Hall ještě zvážil…

Nemůžu se dočkat hned několika z nich, ale ráda bych udržela svoji pomyslnou TOP 3. Takže tady jsou tři mnou nejvíce očekávané knihy za měsíc duben - Knihovna duší, Sága 2 a Ódinovo dítě. U prvních dvou jsem již četla předešlé díly a na pokračování čekám přes rok, takže už se jich nemůžu dočkat. A Ódinovo dítě vypadá velice zajímavě! Obsahuje mytologii a tu já můžu. 


Které knih napjatě očekáváte vy?

26 komentářů:

  1. Mě zaujala Láska mezi písmenky, třetí díl Sirotčince a kniha Neohlížej se. :) A samozřejmě Tažení do Tearlingu a Dědičku ohně, ale nejdřív musím přečíst předchozí díly. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také bych se na ně těšila, ale také nejdřív musím přečíst předchozí díly :D

      Vymazat
  2. No, urco Tearling a taky vyjde nový Backman (a Selekce 4?)! Pax uz mame na prodejne a Skolu dobra a zla 3:) No a mozna Skleneny trun. Laska v pismenkach mi prijde jak recenzak:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U toho pokračování Selekce nevím, dívala jsem se na stránky CooBoo a ještě ji tam neměli. Na duben se ale CooBoo docela vytáhlo!

      Vymazat
  3. Nikdy jsem nečetla žádný plnohodnotný příběh s gay tématikou, ale i přesto je pro mě knížka Will Grayson, Will Grayson právě tou nejočekávanější knížkou v tomto měsíci :) Žádnou jinou neočekávám, i když jsem si původně chtěla přečíst i Lásku mezi písmenky (nad tou stále přemýšlím, jestli se mi vůbec bude líbit) a Knihovnu duší (v jejím případě spíš přemýšlím nad 1. dílem, protože jsem viděla trailer chystaného filmu a úplně jsem se pro to nadchla, ale zatím tomu nechávám volný prostor).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sirotčinec slečny Peregrinové určitě doporučuji! Četla jsem oba předchozí díly a byla to bomba, takže na Knihovnu duší už se nemůžu dočkat :D

      Vymazat
  4. Ty jo, to je tipů! :) Já se těším na Lásku mezi písmenky především, ale třeba i Naslouchač vypadá zajímavě. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naslouchač mě také zajímá a to hlavně proto, že je od české autorky! :)

      Vymazat
  5. Tak to já se tedy zase těším na Apokalypsu na počkání, Farmu, Let 305, Láska mezi písmenky a Naslouchače! :)

    Ohněm Políbená

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Let 305 také vypadá hodně zajímavě, ale u toho si možná počkám na pár recenzí :)

      Vymazat
  6. Duben bude bohatý :) Těším se na spoustu knih :) Určitě musím mít Tuláka, Naslouchače a Let 305 :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ježišikriste, tyhle články o vycházejících knihách jsou fakt zabijácké :) Farma, Dokonalý cizinec, Červená lucerna... To jasně potřebuju. :) Navíc mě díky mé lásce k severské mytologii zaujalo i Ódinovo dítě, byť si nejsem jistá, že to je šálek mého čaje... No a pro maminku Let 305. To je zas nadělení. :) Díky za tipy a přeji fajn večer :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je zabijácký je i vytvářet :D Ódinovo dítě si budu pořizovat na Světě knihy. Bude tam i autorka, tak si ji rovnou nechám podepsat :)

      Vymazat
  8. Jsem moc zvědavý na Naslouchače. Těším se!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten mě láká hlavně proto, že ho napsala česká autorka :) Ale určitě se po něm v knihkupectví podívám!

      Vymazat
  9. Pěkný příspěvek :-)
    Já se moc těším na Červenou lucernu :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Bohatý výběr, já se těším na Dívku, která si říkala Tuesday, zaujala mě i Lisa Jackson a Červená lucerna :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také bych řekla :D jsem zvědavá, co vyjde další měsíce, když duben je takto nadupaný! :D

      Vymazat
  11. Nejvíc se těším na Švadlenu a Lásku mezi písmenky. Skleněný trůn jsem ještě nečetla, ale mám ji letos v plánu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Skleněný trůn se také letos chystám, tak uvidíme, jak se nám to bude líbit :)

      Vymazat
  12. Ahoj. Zaujala mě jedna kniha, ale je ješte v angličtině. Neznáš nějakou stránku, kde píšou kdy budou knihy v češtině? Kdyžtak pošli link. Děkuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) Stránku, kde by bylo všechno takhle pohromadě, neznám. O jakou knížku se jedná? Třeba budu vědět :)

      Vymazat