16. července 2016

Měsíční chvástačka - květen a červen 2016

Toto meme pořádá Judit.
Ke konci každého měsíce zveřejním knihy, které jsem si za daný měsíc koupila nebo je vyhrála, dostala darem či na zrecenzování.

Nevím jestli jste zaznamenali novinku, kterou jsem sdělovala na facebookové stránce tohoto blogu, ale pro jistotu to napíšu i sem. Přemýšlela jsem nad tím dlouho, ale nakonec jsem se rozhodla, že na nějakou dobu končím s natáčením videí. Neříkám, že je to definitivní konec, ale už nějaký čas si natáčení videí neužívám tolik jako na začátku. Což mi přijde jako strašná škoda, takže si od nich dávám pauzu a uvidíme, jak se to vyvrbí. Třeba se k natáčení vrátím už po prázdninách, možná to bude trvat trochu déle a možná se k nim nevrátím vůbec. Přesto si myslím, že pro tuto chvíli je to správné rozhodnutí.
S natáčením jsem byla už nějakou dobu hodně pozadu a myslím, že i ta kvalita videí pokulhávala. Pokud se k natáčení vrátím, tak bych chtěla mít videa kvalitnější než doposud a navíc je publikovat pravidelně a častěji. 
Pro teď budu Měsíční chvástačky a Přečteno doplňovat o fotky. Moc často nefotím, takže netuším v jaké budou kvalitě, ale věřím, že se v tom focení časem zlepším. Doufám jen, že se vám budou líbit a budete je číst rádi. Tato Měsíční chvástačka za měsíce květen a červen je úplně první chvástačkou, u které nebude video. Ale teď se na to pojďme vrhnout...

V květnu jsem byla na Světě knih, takže bych začala knihami, které jsem si dovezla z Prahy. A že jich nebylo málo! Do Brna jsem si dotáhla dohromady 10 knih a nemůžu se dočkat až si je všechny přečtu.


Stejně jako loňský rok jsem musela navštívit stánek Fantom Printu a jejich krabice s knihami za 20 Kč. Bez toho jsem prostě odejít nemohla a jak se znám, tak kdybych to nechala na poslední chvíli, tak bych tam prostě zapomněla jít. Což by byla velká škoda, protože právě v těchto krabicích jsem objevila čtyři knihy ze série Rachel Morgan a to Mrtvá čarodějka přichází, Nikdy nezemřít, Pro hrst amuletů a Hodný, zlý a nemrtví. V podstatě ani nevím, jaká tato série je, protože jsem toho o ní moc neslyšela. Ale je to urban fantasy a to já můžu, takže jsem se rozhodla to zkusit a pokud se mi tyto knihy budou líbit, tak nemám problém s tím, si zbytek série dokoupit v angličtině.


Před odjezdem na Svět knihy mě kontaktovala Pavla z Epochy ohledně nového dílu ze série Merry Gentry, který zrovna vyšel. Zeptala se mě, zda bych ho stejně jako ty předešlé nechtěla zrecenzovat. Bohužel jsem neměla přečtený ani pátý díl, ale Pavla byla tak hodná, že mi k recenzi nabídla i ten. Na Světě knihy jsem si tedy vyzvedla Dotek bouře i Objetí mrazu. Brzy můžete na obě knihy čekat recenzi i samostatný článek o celé sérii. 


Na Svět knihy jsem jela s určitým cílem a to koupit si Ódinovo dítě od Siri Pettersen a rovnou si ji nechat podepsat. Jak vidíte, tak tento cíl jsem úspěšně splnila. Můžu vám říct, že Siri je neskutečně sympatická osůbka a už se nemůžu dočkat až si její knihu přečtu. Její přečtení bych chtěla stihnou ještě v červenci, protože nakladatelství Host s touto knihou pořádá knižní battle. 


Jestli jste sledovali má videa nebo facebook, tak jistě víte, že mám doma čtyři díly ze série Cizinka a také pravděpodobně víte, že jsem zatím ani jeden z nich nečetla. Já vím, musím se polepšit. Na stánku Euromedie jsem ale objevila pátý díl, Hořící kříž, za hubičku. Jsem pevně přesvědčená o tom, že si tuhle sérii zamiluji (četla jsem jen tak ze zvědavosti první kapitolu z Cizinky), takže jsem neváhala a Hořící kříž si pořídila.



Když jsem na internetu poprvé viděla knihu P.S. od Ani Geislerové, tak jsem nebyla úplně přesvědčená o tom, že je to kniha pro mě. České autory moc nečtu a ani české filmy a seriály nesleduju, takže tahle kniha šla z počátku mimo mě. Zlom nastal když jsem ji poprvé viděla naživo v knihkupectví. Řeknu vám, byla to láska na první pohled. P.S. je plná nádherných ilustrací! A když jsem zjistila, že Aňa bude i na Světě knihy, tak jsem si řekla, že to zkusím a rovnou si ji nechám podepsat.
Přesným opakem byla kniha Jak (ne)být divný na netu od Felicii Day. Tu jsem musela mít už od začátku. Hlavním důvodem je seriál Supernatural nebo-li Lovci duchů, ve kterém Felicia ztvárnila jednu z postav, kterou jsem si neskutečně oblíbila. Proto jsem zvědavá i na její knihu. A jen tak mimochodem už jste slyšeli Do You Wanna Date My Avatar? Ne? Tak to musíte urychleně napravit! :D


Tak to byly všechny knihy ze Světa knihy a povím vám, ta cesta domů byla pěkná fuška! Teď se ale přesuneme k ostatním knihám, které mi do knihovny přibyli za měsíce květen a červen.

To bych nebyla já, kdybych si nezašla i do Levných knih. Lásko, kde jsi? a Lásku na třetí mi doporučila Verunka z Knihy jako sen. Tyhle knihy se zdají jako skvělé odpočinkové čtení. Uvidíme, co na ně řeknu.

Během těchto dvou měsíců jsem dostala i pár knih na recenzi. Na Knihovnu duší už mám na blogu recenzi. Na poslední díl Sirotčince slečny Peregirnové jsem se neskutečně těšila a Knihovna duší mě rozhodně nezklamala.
Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru je knížka, kterou si zamilovalo nespočet lidí. Brzy (už tento týden) si tady na blogu budete moct přečíst recenzi. 
Do teď jsem si nepořídila žádné omalovánky pro dospělé, i když mě to velmi zaujalo a chtěla jsem také vybarvovat. Teď už ale jedny doma mám a poctivě vybarvuji, abych na  ně mohla napsat recenzi a řeknu vám, že Ostrovy mají velké množství malých ploch, takže je to docela makačka.



Nemůžu tomu uvěřit, ale něco jsem i vyhrála. Hned dvě knížky, které jsem měla na svém "nákupním" seznamu! Ve službách zla od Roberta Galbraitha jsem vyhrála na facebookových stránkách nakladatelství Plus. A už se těším až se do ní pustím, ale před tím musím ještě sehnat Hedvábníka, abych nepřeskakovala.
Adaptaci jsem vyhrála na blogu Rachel Roo a spolu s knihou mi přišla i nádherná plátěná taška s nápisem "(Ne)suď knihu podle obálky", tužka a záložka se stejným nápisem. Anotace zní velice zajímavě a jelikož se jedná o slovenskou autorku, tak tak jsem na tuhle knihu zvědavá o to víc.


Za měsíce květen a červen mi do knihovny přibylo dohromady 16 knih + jedny omalovánky. Co se týče knížek, tak to byly velice plodné měsíce a já mám zase na pěkně dlouho dobu, co číst.

Jaké knížky přibyli vám? Četli jste některou z uvedených knih nebo se na nějakou chystáte?

14 komentářů:

  1. Hromada skvelý kníh :D V službách zla mám akurát rozčítané, tak snáď sa ti tiež bude páčiť. Ódinovo dítě by som si chcela prečítať a je skvelé, že ho máš aj s podpisom :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Než se na ni vrhnu, tak si ještě musím pořídit Hedvábníka. Ale doufám, že se ti ta knížka zatím líbí :) Já jsem taky ráda a i ta přednáška se Siri byla zajímavá :)

      Vymazat
  2. Tiše závidím. :D
    Ódinovo dítě si chci hrozně moc přečíst a Adaptace taky nevypadá vůbec špatně. :)

    http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky u chvástaček ostatním tiše závidím ty knížky :D

      Vymazat
  3. Pěkná nálož. :) Lásko, kde jsi? a Ódinovo dítě jsem si taky pořídila. :) A na Adaptaci se chystám.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc krásné kousky :) Ach jo, skoro na všechny mám také zálusk :D Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  5. Wow, taková hromada. :D Já mám teď na nakupování knih docela krizi, ale na čtení vůbec. Dost špatná kombinace, řekla bych. :D Každopádně ti tiše závidím podepsané Ódinovo dítě. :D

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taková krize většinou brzy přejde, za chvíli zase budeš nakupovat a číst jak to jen půjde :)

      Vymazat
  6. Krásné přírůstky! :)
    Nick Spalding píše fakt skvěle (přisprostle a vtipně :D) :)
    Adaptaci jsem stejně jako ty u Rachel vyhrála a pořád jsem se k ní ještě nedostala. Jsem na ni opravdu hoodně zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Na jeho knihy jsem zvědavá a zvlášť proto, že mi byly doporučeny. Adaptaci také ještě nemám přečetnou a pravděpodobně ještě nějakou dobu ani mít nebudu. Nějak nestíhám :D Každopádně doufám, že se ti bude líbit :)

      Vymazat