31. července 2016

Vyjde v srpnu 2016

První prázdninový měsíc už je za námi a letošní srpen bude přímo nabitý skvělými knihami. Vychází jich totiž požehnaně! 

Vyjde: 1. 8. 2016
Název: Kulka
Autor: Mary Louise Kellyová
Nakladatelství: Knižní klub
Když profesorku francouzské literatury Caroline začne pobolívat zápěstí, ani v tom nejdivočejším snu by ji nenapadlo, že preventivní magnetické rezonance odhalí kulku v oblasti krčních obratlů… Šokovaná Caroline se následně dozvídá, že je adoptovaná, protože její biologické rodiče zastřelili v Atlantě, když jí byly tři roky. Ona sama byla postřelena také, ale přežila. Pachatel nebyl nikdy dopaden. 
Caroline tedy vyhledá novináře, který o vraždě kdysi psal. Ten jí navrhne, že s ní udělá interview, což by mohlo přitáhnout pozornost veřejnosti, aby se o své minulosti mohla dozvědět více. A opravdu, Caroline se začínají ozývat pamětníci – bývalí sousedé, policista, jež případ vyšetřoval či otcův kamarád. Jenomže i vrazi čtou noviny…


Vyjde: 1. 8. 2016
Název: Hrdina
Autor: Samantha Youngová
Nakladatelství: Ikar
Pro Alexu Hollandovou byl vždycky hrdinou její otec… dokud nezjistila, že ona a její matka nebyly jedinou rodinou, kterou měl. Zrazená a nejistá se snaží aspoň uspět ve své profesi, ale když má v popisu práce schůzku s Cainem Carrawayem, povolí jí nervy. Tenhle nádherný, úspěšný muž je s její minulostí až příliš spojený. Jak se tedy vlastně stalo, že kývla na jeho nabídku stát se jeho asistentkou? Přestože Caine není právě vzorný šéf, navzdory minulým i čerstvým sporům je to k sobě začíná táhnout.

Vyjde: 1. 8. 2016
Název: Dům žen bez mužů
Autor: Karine Lambert
Nakladatelství: Motto
V tomto domě žen jsou muži všudypřítomní... v jejich nostalgických vzpomínkách, v jejich zranitelnosti, v jejich vzteku a v jejich zmizelých touhách. Pět žen různého věku a z různých prostředí má společný jediné: nechtějí už ani slyšet o lásce a rozhodly se pro jiný způsob života... Až do okamžiku, kdy poklidnou hladinu jejich života rozbouří nová nájemnice. Juliette se líbí jejich přátelství a semknutost, jejich odvaha a jejich nekonformnost. Ale ona rozhodně na muže nerezignovala! A mluví o tom nahlas. Naruší spolehlivé jistoty svých sousedek? Román je vážný i humorný zároveň, zabývá se těžkostmi lásky, volby životní cesty, utrženými ranami a touhou po štěstí, blízkou každé ženě.

Vyjde: 3. 8. 2016
Název: Sebevražedný odíl I. - Kopanec do zubů
Autor: Adam Glass
Nakladatelství: BB/art
Kdo jsou členové Sebevražedného oddílu? Superpadouši naverbovaní ve vězení a vyslaní plnit tajné sebevražedné úkoly výměnou za snížení trestu. Nanobomby umístěné u krční páteře je drží na velmi přitažené uzdě. Všichni jsou nahraditelní. Nikdo za ně nepřijme zodpovědnost. Jejich denním chlebem jsou syrová brutalita a smrt.
Hned první úkol postaví pouhých šest členů oddílu – Deadshota, Harley Quinn, El Diabla, Voltaica, Black Spidera a King Sharka – proti šedesátitisícové zmutované hordě. Vždy ledově klidná dohlížitelka, Amanda Wallerová, vede svou bandu vrahů z mise do mise, ale tentokrát se objeví celosvětová hrozba, s níž si nikdo jiný než Sebevražedný oddíl neporadí... pokud se jeho členové ještě předtím nepovraždí navzájem. 

A proč by měl být problém, když se Harley dozví, že jejího milovaného Jokera stáhli z kůže?
Vyjde: 3. 8. 2016
Název: Dvůr trnů a růží
Autor: Sarah J. Maasová
Nakladatelství: CooBoo
Když devatenáctiletá lovkyně Feyre zabije v lese vlka, odvleče ji podivný tvor do svého doupěte, které se ukáže být jiným světem. Tam zjišťuje, že únosce není zvíře, ale jedna z nesmrtelných bytostí, které kdysi vládly světu. Nenávist se postupně mění v lásku a Feyre musí přijít na způsob, jak zachránit tajuplný svět i svého únosce.
Úžasný a mrazivý příběh na motivy Krásky a Zvířete.
 

Vyjde: 4. 8. 2016
Název: Nedej se
Autor: Rainbow Rowellová
Nakladatelství: Yoli
Nedej se je příběh duchařský, milostný i detektivní. Je v něm přesně tolik líbání a povídání, kolik v knížkách Rainbow Rowellové čekáte – ale mnohem, mnohem víc nestvůr.
Staletá proroctví předpověděla příchod Největšího mága, který díky své obrovské moci zachrání kouzelnický svět před ničivým zlem.
Smůla je, že Simon Snow je nejhorší Vyvolený, jakého kdy kdo vyvolil. Svými kouzly většinou nadělá víc škody než užitku, a tak se radši ohání mečem a čarování nechává na své nejlepší kamarádce. Svět, který má zachránit, nad ním ohrnuje nos. A v boji s tajemným Zlořádem Pletichou se Simon za posledních sedm let taky moc nevyznamenal…
Teď ho čeká poslední rok na Watfordské škole magických umění – možná taky poslední rok jeho života – a on si ho nenechá zkazit ani tím, že mu jeho příšerný, zákeřný, nafoukaný upírský spolubydlící Baz nejspíš přebral holku.
Jenomže Baz udělal něco ještě záludnějšího. Beze stopy zmizel. A Simon nebude mít klid, dokud téhle záhadě nepřijde na kloub.


Vyjde: 8. 8. 2016
Název: Pozůstalí
Autor: Tom Perrotta
Nakladatelství: Plus
Pozůstalí Toma Perrotty přinášejí myšlenkově pronikavý pohled na společnost zasaženou nevysvětlitelnou událostí. Poté co 2 % celosvětové populace náhle beze stopy zmizí, se zbytek lidstva zoufale snaží pochopit, co se stalo, a hlavně, co bude následovat. Perrotta ve svém bestsellerovém románu, jejž vysoce ohodnotil mino jiné i Stephen King, originálně rozpracoval představu biblického Nanebevzetí, během nějž jsou v okamžiku spaseni všichni praví křesťané, zatímco ostatní nevěřící jsou ponechání napospas světu, stíhanému pohromami, než nastane konečná apokalypsa. Ale co to znamená, když si Bůh (byl-li to on) vzal vedle křesťanů i muslimy, buddhisty, nebo dokonce alkoholiky a zvrhlíky? Na příběhu lidí z newyorského předměstí ukazuje, jaké důsledky může mít událost, jež popírá veškerou racionalitu; jaké extrémní a fanatické reakce vyvolává, jak nebezpečné démony v lidech probouzí. Zároveň se nevzdává naděje, že i uprostřed všeobecného šílenství se najdou lidé, kteří neztrácí hlavu a dokáží zabránit nejhoršímu, jímž je naprostá ztráta smyslu pro elementární lidskost.

Vyjde: 9. 8. 2016
Název: Útěk
Autor: Peter May
Nakladatelství: Host
Je rok 1965 a pětice teenagerů pod vedením sedmnáctiletého Jacka Mackaye opouští své domovy v Glasgow a míří do Londýna. Jack nemusel přátele dlouho přemlouvat, aby utekli před svými nudnými životy a násilnickými rodinami a aby jako kapela vyrazili za slávou a štěstím.
Jenže chlapci brzy zjišťují, že realita nemá s jejich sny nic společného, a tři z nich se do osmi týdnů od útěku vracejí domů s nenávratně poškozenými životy.

O padesát let později dojde v Londýně k brutální vraždě a tři muži, nyní téměř sedmdesátníci, se musejí vrátit do města a čelit démonům, kteří je po pět desetiletí strašili a ničili jim život.

Vyjde: 17. 8. 2016
Název: Nalezení ztracené Marty
Autor: Caroline Wallaceové
Nakladatelství: Jota
Chceme-li, aby náš život měl šťastný konec, musíme najít jeho začátek.
Marta je ztracená. Je ztracená od chvíle, kdy ji jako miminko našli v kufru ve vlaku. Od té doby čeká v kanceláři ztrát a nálezů na liverpoolském nádraží. Je to už šestnáct let a Marta, které dali jméno Ztracená, stále doufá, že se o ni někdo přihlásí. Celou dobu Martu vychovává žena zvaná Matka, bigotní manipulativní tyranka, pro niž jsou všechny příjemné stránky života jen dílem Satana. Navzdory tomu si Marta zachová ničím nezkalenou víru v dobro a málem na svou naivitu doplatí, ale s pomocí přátel nakonec dokáže nástrahy zlého světa překonat.
Na první pohled fantaskní příběh, který se odehrává prakticky celý na liverpoolském nádraží sedmdesátých let, se mohl docela dobře stát. Autorka stránky své knihy zaplňuje svéráznými hrdiny a napínavými dějovými linkami, ať už je to vzrušující nález kufříku údajně obsahující předměty skupiny Beatles, či objevování tajuplných chodeb pod městem, a jak sama přiznává, její kniha je „milostným dopisem městu Liverpool“. A především je to příběh hledání vlastní identity. Je to příběh ztrát a nálezů. Příběh podobající se pohádce, viděný čistýma očima dívky, která si dokázala vytvořit svůj vlastní magický svět mezi zdmi rušného nádraží, mikrosvět, v němž čtenář spolu s Martou a jejími přáteli objevuje celý vesmír.

Vyjde: 17. 8. 2016
Název: Rockový risk
Autor: Kylie Scott
Nakladatelství: Baronet
Jako zpěvák rockové skupiny Stage Dive je Jimmy zvyklý, že dostane cokoli a kdykoli si namane, a život je pro něj jedna velká párty. Velká chyba, která by na jeho kapelu mohla uvrhnout špatné světlo, ho ale konečně probere a Jimmy nastoupí na odvykačku. Tak pozná Lenu, novou asistentku, která mu má pomoct vyhrabat se z problémů.
Lena se nehodlá chytit na řečičky svého sexy nadřízeného a je odhodlaná udržet jejich vztah v profesionální rovině, přestože to mezi nimi jiskří. Když ji Jimmy zažene do kouta, dojde mu, že možná ztratil to nejlepší, co ho kdy potkalo.
Dokáže svoji tvrdohlavou asistentku přesvědčit, aby zariskovala a poslechla, co jí radí srdce?

Vyjde: 18. 8. 2016
Název: Tulák
Autor: Peter Newman
Nakladatelství: Host
Svět je zničený, slunce se rozpadlo na dva kusy. Z Trhliny se vyvalila démonická stvoření, přivlastnila si svět a ničí vše, co jim přijde do cesty, zemi i lidi. Lidé svedli bitvu a prohráli. Rytíři a ochránci zemřeli. Nesmrtelní vůdci byli umlčeni. Už není naděje. Je jen Tulák.
Tulák je zničený, zlomený muž: nemá jméno, nemluví. Ale opatruje poslední naději lidstva. O jeho vzácné břemeno ho chce připravit mnoho zlých sil. Co se událo, že se svět změnil v noční můru plnou démonů? Proč síly zla Tuláka tak neúprosně pronásledují? A co je vlastně Tulák zač?


Vyjde: 19. 8. 2016
Název: Její život v očích panenky
Autor: Ingrid Desjoursová
Nakladatelství: Host
Dvě zraněné duše. Dva sny o druhé šanci.
Potížista, cynik a mizogyn Marc je po vážné autonehodě přidělen k mravnostní policii. Při vyšetřování jednoho případu se setká s jemnou dívkou Barbarou, jež pečuje o svou slepou matku. Zasvětila život nerudné, zahořklé ženě, která jí oplácí jen výčitkami a nadávkami. Jedinou útěchou je pro ni sbírka panenek. Už brzy si půjde koupit vysněný nový kousek, překrásnou porcelánovou panenku jménem Sweet Doriane.
Marca vyvádí Barbařin bezelstný pohled z míry. Její křehkost ho dojímá a zasáhne natolik, že je znovu ochoten uvěřit v budoucnost. Zároveň je však přesvědčen, že Barbara je chybějícím kouskem skládanky, figurkou, kterou musí manipulovat, aby odhalil psychopata, jemuž je na stopě.
Ale co když se mýlí?


Vyjde: 19. 8. 2016
Název: Noc s Audrey Hepburnovou
Autor: Luci Hollidayová
Nakladatelství: Ikar
Vtipná odlehčená romance ze současnosti. Herečka Libby Lomaxová nemá v profesním ani osobním životě zrovna moc štěstí, a tak se uchyluje do světa starých filmů, kde se svět zdá být dokonalý. I ten nejhorší den, kdy se ztrapnila před celým štábem i hlavní hvězdou, krasavcem Dillonem O’Harou, se dá přežít na jejím starém gauči, když si už po tisící pustí Snídani u Tiffanyho. Jedné noci se ale stane cosi magického a vedle Libby náhle sedí skutečná Audrey Hepburnová (včetně slavných slunečních brýlí a cigaretové špičky) a je ochotná se podělit o pár životních rad. Má Libby šanci pohnout se od štěků k pořádné roli a od loserů k pořádnému muži? S Audrey po boku není nic nemožné!

Vyjde: 19. 8. 2016
Název: Nepřátelské převzetí
Autor: Shane Kuhn
Nakladatelství: Knižní klub
Zabiják John Lago, autor Příručky stážisty, je zpět – a tentokrát jako šéf.
John, bývalý špičkový zaměstnanec Lidských zdrojů, a. s. – agentury, která trénuje mladé nájemné vrahy a posílá je v převlečení za stážisty infiltrovat se do velkých korporací – si nedávno udělal volno, aby se mohl věnovat novému koníčku: hledání Alice, bývalé milenky a zároveň smrtelné protivnice. Jenže když ji konečně najde, místo aby jí provrtal hlavu kulkou, nasadí jí při bombastickém obřadu svatební prsten. Pan a paní Lagovi se rozhodnou spolu žít i pracovat. Uskuteční nepřátelské převzetí Lidských zdrojů, a. s., a jejich akcie rostou do nebes, dokud jim rozdílný pohled na vedení firmy nepřivodí ošklivý rozchod. Když John dostane padáka z ložnice i z rady představenstva, nezbývá mu než vrátit se na kancelářské bitevní pole a čelit nejnebezpečnějšímu nepříteli, s jakým měl kdy co do činění – své ženě. 
Vyjde: 22. 8. 2016
Název: Cela číslo 17
Autor: Dominik Dán
Nakladatelství: Slovart
Nový případ sdílí tentokrát detektiv Richard Krauz se svým mladým parťákem Jozefem Fischerem alias Josém, talentovaným vyšetřovatelem a nenapravitelným sukničkářem v jedné osobě. Začínají poněkud netypicky případem vánoční vraždy, v jejímž pozadí stála osamělost a zmařená touha prožít alespoň jeden den v roce trochu šťastně a ve společnosti spřízněné duše. V ohnisku zájmu je však především případ vysokoškolského profesora matematiky Kamila Puskailera, jehož poslal prokurátor na třináct let do vězení za vraždu manželky. Trest za takový zločin by byl nepochybně přiměřený - pokud by jej ovšem dotyčný spáchal! A jak už to bývá, v průběhu vyšetřování uzavřeného případu (Puskailer sedí již čtyři roky), jímž se začne Krauz zabývat, vyplave na povrch žumpa plná mravní špíny, korupce, brutality a zvráceností, ve které plave nejen ukrajinská mafie, ale též místní politická a společenská elita…

Vyjde: 22. 8. 2016
Název: Strom věčnosti
Autor: Marie Lu
Nakladatelství: Fragment
Spirit Animals aneb máš také své spirituální zvíře?
Conor, Abeke, Mej-lin a Rolan bývali kdysi obyčejnými dětmi. To se ale změnilo. Ve snaze zastavit krutého nepřítele společně procestovali celý Erdas a jejich dobrodružství se nyní blíží ke konci. Musí se dostat na dávno zapomenuté místo a porazit prastarého nepřítele, který unikl z vězení.
Čtveřici hrdinů a jejich zvířata čeká těžká zkouška. Na to, aby zlo zastavili, budou mít jeden jediný pokus. Pokud šanci promarní, svět skončí v troskách…
 


Vyjde: 24. 8. 2016
Název: UltiMatum
Autor: Anders de la Motte
Nakladatelství: Knižní klub
Z jezera Mälaren poblíž školicího centra švédské vládnoucí strany bylo vyloveno lidské tělo, dokonale naporcované a už částečně rozložené. Případ přistane na stole kriminální inspektorky Julie Gabrielssonové. Čí je to mrtvola a kdo si dal takovou práci, aby ji nebylo možné identifikovat?
Policistu Davida Saraca pronásledují démoni minulosti. Poté co jen o vlásek unikl smrti, drží ho na izolovaném oddělení daleko od Stockholmu – prý pro jeho dobro. David by rád navždy umlčel hlasy ve své hlavě. Je to všechno tvoje práce, Davide, šeptají mu. Byl to tvůj plán. Tvoje chyba. A pak dostane nabídku, která změní jeho názor…


Vyjde: 26. 8. 2016
Název: Smrt a jiné vrcholy mého života
Autor: Sebastian Niedlich
Nakladatelství: Ikar
Hlavní hrdina Martin není právě nadšený, když u postele své umírající babičky potká ztělesněnou Smrt. Ta si přišla pro duši staré dámy a raduje se, že ji konečně někdo vidí a slyší. Jedním si je jistá: Jim dvěma s Martinem je předurčeno, aby se stali nejlepšími přáteli. Tenhle kluk je opravdu milý človíček. A mimochodem, nikdo vám s jistotou nezaručí, že se nedá umřít na nudu nebo na zlomené srdce…
Martin si časem zvykne, že se Smrt vynoří vždycky ve chvíli, kdy se mu to nejméně hodí. Když však potká ženu, o níž tuší, že je to ta pravá, musí si položit rozhodující otázku: Má vůbec smysl žít, milovat a toužit po štěstí, když stejně všechno skončí smrtí?


Vyjde: 29. 8. 2016
Název: Stránky světa
Autor: Kai Meyer
Nakladatelství: CooBoo
Furia Salamandra Faerfaxová žije ve světě knih. Sídlo její rodiny v sobě ukrývá nekonečnou knihovnu. Do jejích hlubin se Furia vydává pátrat po jednom velmi speciálním svazku: své vlastní dušeknize. S ním ovládne sílu a magii slov. Ale netuší, jak smrtelné nebezpečí se nad ní vznáší. Každá kniha má totiž i své tajné stránky. Její rodinu ohrožuje mocný nepřítel – a jde po krku i jí. Musí se vydat do Libropolisu, města ztracených knihkupectví, ovšem nebude to snadná cesta. Boj proti vládcům bibliomantiky právě začíná!

Vyjde: 29. 8. 2016
Název: Šťastně až navěky
Autor: Kiera Cassová
Nakladatelství: CooBoo
Kniha povídek ze světa Selekce. Než se America přihlásila do Selekce, jiná žena musela projít touto soutěží, aby se stala královnou. Aspen nikdy nevěřil, že se vymaní z chudoby, která provázela všechny příslušníky jeho kasty. Avšak poté, co se stane strážcem, dokáže, že kasty nemusí určovat lidskou budoucnost. Marlee Tamesová se přihlásila do Selekce a prince Aspena zbožňovala, ale nikdy by si nepřipustila, že se může zamilovat i do někoho jiného. Princ si nikdy nemohl vybrat, co bude dělat – o všem rozhodoval jeho otec, ale nyní nastal okamžik, kdy vše musí vzít pevně do svých rukou.
Bonusové scény, epilog, mapy a ilustrace navíc!


Vyjde: 31. 8. 2016
Název: Dům u jezera
Autor: Kate Mortonová
Nakladatelství: Ikar
Když Grace ve čtrnácti letech poprvé vchází do impozantního šlechtického sídla Riverton, netuší, že její život se v příštích několika málo letech obrátí naruby. Rozlehlý dům ukrývá záhady předchozích generací. Spletité předivo vztahů mezi panstvem a služebnictvem i napětí mezi jednotlivými členy šlechtické rodiny vytváří barvitou mozaiku osudů, které ožívají v Graceiných vzpomínkách. Její příběh, nerozlučně spjatý s životem nadané okouzlující Hannah, dědičky rivertonského panství, se odehrává na pozadí převratných bouřlivých časů po první světové válce. Jen Grace ví, jaké tajemství si její matka vzala s sebou do hrobu, jen ona byla svědkem tragédie, která se roku 1924 odehrála na břehu rivertonského jezera.

Srpen je opravdu bohatý na knihy a je tu hned několik knih, na které se těším už dlouhou dobu. Nemůžu se dočkat až budu držet v rukách například Tuláka, Dvůr trnů a růží a Kulku.
Na které knihy se těšíte v srpnu vy?

18 komentářů:

  1. Myslím, že srpen mě zruinuje, snad ještě nikdy jsem během jednoho měsíce neplánovala tolik knih :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to na tom asi budeme podobně :D Jsem zvědavá, jak dlouho se udržím :D

      Vymazat
  2. Dum zen bez muzu jsme meli vcera na pyramide. Urcite pujdu do Dvora, Stranek sveta a Stastne az na veky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec jsem si jich tam nevšimla. Ale je to zvláštní, na stránkách nakladatelství je napsáno, že Dům žen bez mužů má vyjít až 1.8.

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Stránky světa a Smrt a jiné vrcholy mého života mě zaujaly nejvíc, ale těch zajímavých knih vyjde zase kupa, jak tak koukám. Ach jo, chce to větší plat, nebo do konce roku umřu hlady :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, chce to více peněz, více času a hlavně víc místa :D

      Vymazat
  5. V srpnu opravdu vyjde hodně krásných knih. Já jsem si vybrala sedm knih, které se mi zalíbily a které bych si ráda někdy koupila. :)
    Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem se dívala u tebe na blogu, že se nemůžeme dočkat podobných knih :)

      Vymazat
  6. Srpen bude vražedný. Nevím, kterou z knih chci víc. :D Vybrala jsem si jich opravdu hodně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak o tom nepochybuji :D Řekla bych, že i má peněženka hodně utrpí :D

      Vymazat
  7. Dvůr trnů a růží, Nedej se a Šťastně až navěky jsou moje ''must-havy'' :3 <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje více méně taky. Jen to Nedej se si chci koupit v angličtině :)

      Vymazat
  8. Panebože, já zas budu bez peněz.. a to jsem chtěla začít šetřit na vánoční dárky. :D

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat