8. října 2016

Merry Gentry, princezna temných fae

Laurell K. Hamilton je první autorka urban fantasy, kterou jsem kdy četla. Díky sérii o Anitě Blake jsem si ji oblíbila a tak když jsem se dozvěděla, že u nás vyjde i její druhá série, věděla jsem, že si ji také musím přečíst. Dalo by se říct, že tyto série jsou mé "Guilty pleasure".

Už jsou to čtyři roky, co u nás vyšel první díly ze série Merry Gentry od Laurell K. Hamilton a dokonce deset let od té doby, co nám byla poprvé představena Anita Blake. Obě zmíněné série jsou na normální poměry docela dlouhé. Nedávno u nás vyšel šestý díl Merry Gentry (v zahraničí jich je devět) a série Anity Blake se u nás pyšní již osmnáctým dílem (v zahraničí je jich již přes dvacet). A já bych vám jednu z těchto sérií chtěla představit.

Temné království má dva možné následníky trůnu, prince Cela a princeznu Meredith. Jenže Meredith se před královnou ukrývá v Los Angeles a skrývá své skutečné nadpřirozené schopnosti před lidmi i před fae. Ovšem královna má s Merry své plány a k jejímu nalezení potřebovala pouze málo. Merry se vrací do Temného království a zjišťuje, že byla postavena na startovní linii ve hře o trůn. Ten, kdo na svět přivede dalšího dědice, se stane vládcem království. A to by nebyla Laurell K. Hamilton, kdyby Meredith na pomoc nepřipsala celý harém. 

Díky předchozímu odstavci už tedy asi tušíte o co přesně v této sérii půjde. A pokud jste měli namysli sex, tak máte pravdu. Série o Merry Gentry je totiž urban fantasy s větší kapkou (možná by se dalo říct, že rovnou potokem) erotiky. Nemusíte se ale bát, že série neměla žádný děj, vývoj postav nebo zajímavé prostředí i pravidla, podle kterých tento svět funguje. Všechny tyto věci tam totiž najdete. 
Každý z dílů na sebe samozřejmě navazuje a děj se posouvá dopředu, ale zároveň v nich najdete ještě samostatnou dějovou linku, která se řeší v daném díle. A pokud byste náhodou četli díly s větším odstupem, Není problém, autorka na začátku každého dílu ten předchozí lehce rekapituluje. 
Postavy mají své vlastní příběhy a každá z nich je něčím zvláštní ať už se jedná o schopnosti, vzhled nebo povahu. Líbí se mi, že se o nich i hodně dozvíme a zvláště pak jejich minulost je zajímavá.
Co se týče prostředí, tak to je prostě velice dobře popsané a dokážete si ho hravě představit. Ovšem nejzajímavějším elementem světa, který vytvořila Laurell K. Hamilton je bezpochyby samotné království - jeho hierarchie, pravidla a hlavně nikdy nevíte jaká hrozba tam na vás čeká.

Série o Merry Gentry je plná akčních, dramatických a erotických scén. Také v sobě má nespočet nadpřirozených bytostí a jemně (nebo možná i více) hororové prvky.   

6 komentářů:

  1. Zatím jsem četla pouze první díl a moc se mi nelíbil. Určitě ale mám v plánu i ostatní.
    Beauty of pink / Soutěž

    OdpovědětVymazat
  2. Sérii znám, ale zatím jsem nečetla :)Ale určitě se na ní chystám :) Autorčina série Anita Blake totiž patří mezi mé oblíbené :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anita Blake je také mezi mými oblíbenci :) a Merry je jí i docela podobná. Řekla bych, že je to taková Anita od toho osmého nebo devátého dílu :D

      Vymazat
  3. Doporučím každému, kdo hledá obchodní úvěr, Le_Meridianovi, který mi pomohl s úvěrem na čtyři miliony USD na spuštění mého podniku Quilting a bylo to rychlé. Mohou financovat až do výše 900.000.000.000 dolarů (devět set milionů dolarů) v každém regionu světa, pokud je možné zaručit na projektech 1,9% ROI. Proces byl rychlý a bezpečný. Rozhodně to byla pozitivní zkušenost. Vyhněte se podvodníkům a kontaktujte Le_Meridian Funding Service On. info@lemeridianfds.com WhatsApp ... + 19893943740. pokud hledáte obchodní úvěr, díky.
    Leslie,

    OdpovědětVymazat
  4. Kdy bude 8 díl Merry Gentry v Češtine ?

    OdpovědětVymazat