30. července 2012

Filmová podoba týdne #7


Jedná se o meme, které pořádá Niklaus.
Cílem tohoto meme je každé pondělí představit čtenářům i filmové a seriálové zpracování knih.

Název seriálu: Sběratelé kostí
Hrají: Emily Deschanel, David Boreanaz, Michaela Conlin, Eric Millegan, Patricia Belcher, T. J. Thyne, 
Podle knihy: Knihy od Kathy Reichs
O čem seriál je: Když se v hromadě slisovaného kartónu objeví obraz Panny Marie, agent Booth a Dr. Brennanová vyrazí do terénu. Zjistí, že nešlo o žádné zázračné zjevení, ale o obrys vysušeného lidského těla, které leží uvnitř slisovaného kartónu a je úplně zploštěné! Závisí jen na nich, aby přišli na to, kdo je obětí a kdo ji mohl zabít. Když chcete objasnit vraždu, musíte pátrat až do morků kostí oběti. 
Teprence Brennanocá vládne výjimečnou schopností odhalit stopy ukryté v kostech oběti. Proto také pomáhá vyšetřovat vraždy, při kterých jsou standardní metody na identifikaci mrtvého neúčinné. Sledujte napínavou práci vědců, kterým nechybí humor a lidskost, napříč tomu, že pracují v morbidním světě plném krutých a hrůzostrašných zločinů.

Můj názor: Tento seriál je jeden z mých nejoblíbenějších. V každém díle se snaží agent Booth a antropoložka Brennanová (nebo jak jí říká Booth, Kůstka) vyřešit vraždu. Někdy čerstvou, jindy starší. A jak už to v takových seriálech bývá, vždy ji vyřeší. 
Oblíbila jsem si snad všechny postavy. Líbí se mi jak se Booth a Kůstka doplňují. Booth je ten s intuicí a vtipem a Kůstka ta s mozkem a odpovědí na všechno (kromě společenských vztahů), ale žádná spolupráce se neobejde bez hádek a tak je to i v tomto případě. Musím říct, že ačkoli mám tyto dva opravdu ráda, tak mými nejoblíbenějšími postavami jsou Angela a Hogins. Angela vypomáhá s identifikací obětí a Hogins je trochu podivín, který má rád brouky a myslí si, že všichni okolo jsou bedlivě sledování vládou.
Celkově vzato se v něm dozvíte hodně věcí, o kterých jste ani neslyšely a další zajímavé informace. Takže pokud jste tento seriál ještě neviděli, tak mu zkuste dát šanci a třeba vás i překvapí.

Žádné komentáře:

Okomentovat