15. července 2012

Knihy pro temné noci na chatě

Letní projekt Syki a VeEee.
Tma jako v pytli, všichni okolo vás už dávno vesele spí, po celé chatě se sem tam zlověstně ozývá chrápání a vy sedíte u malého světýlka s knihou v ruce a prožíváte jedno dobrodružství za druhým. A zrovna v té nejstrašidelnější chvíli sebou divoce trhnete, protože zahouká sova. Sestavte seznam 5 knih, které byste četli i za té největší tmy, jen abyste si je přečetli a napište, proč jste si vybrali právě je.

Hororové  příběhy moc nečtu a ani mě nelákají, proto tu dnes bude knížek méně. 

1. Nejsem sériový vrah
Dan Wells

Tohle není tak docela hororový příběh, i když je pěkně děsivý. Doslova mi z této knihy běhal mráz po zádech. No uznejte už jenom to, že hlavní hrdina příběhu je posedlý sériovými vrahy je nezvyklé a do toto ještě jeho myšlenky a strašidelná atmosféra je na světě.
2. Série Anita Blake
Laurell K. Hamilton

Tato série je určitě děsivá. Najdete tu všechna možná nadpřirozená stvoření od upírů a vlkodlaků až po oživlé mrtvoly a ghůly. První díl této série byla moje první hororová knížka.
3. Les rukou a zubů
Carrie Ryanová

Takhle knížka sebou přináší strašidelnou atmosféru a zombíky. Vesnice je ohraničena plotem, za kterým se nachází Les rukou a zubů. V tom lese žijí nečistí a po celou dobu vydávají skřeky. A z vesnice ven nemůžete, jinak byste se stali jedním z nečistých. 
4. Řbitov zvířátek
Stephen King

Řbitov zvířátek mi doporučila kamarádka, která Kinga miluje a tohle je její nejoblíbenější kniha. Já jsem od krále hororu zatím četla pouze jednu knihu a tak si na doporučení asi přečtu i tuhle.

1 komentář:

  1. Nejsem sériový vrah , Les rukou a zubů - četla jsem a souhlasím :) Les si chci přečíst znovu (už si ho moc nepamatuju) a moc se těším :)
    Já jsem zkrátka takový hororový typ :D

    OdpovědětVymazat