8. července 2012

Knihy, ze kterých se bude nejlépe vyklepávat písek

Letní projekt Syki a VeEee.
Chystáte se letos na dovolenou do zahraničí? A už víte, jaké knihy si s sebou přibalíte do kufru? Že se nikam nechystáte a budete bručet doma? Nevadí! Představte si, že se jen tak válíte na pláži, slyšíte šplouchání vlnek a v rukou držíte to, co máte nejradši - tedy knihu (na co jste mysleli?!). Sestavte seznam 5 knih, ze kterých byste díky dovolené vyklepávali písek a napište proč jste si vybrali právě je.

Tohle je seznam knih, které se o prázdninách chystám přečíst a protože nejedu k moři, tak z nich budu vyklepávat jen pomyslný písek.


1. The Statistical Probability of Love at First Sight
Jennifer E. Smith


Bohužel moje angličtina není tak dobrá na to abych četla knížky bez slovníku nebo drobné nápovědy a tak tuhle knížku čtu přes měsíc. Ale řekla jsem si, že do konce prázdnin ji musím dočíst. 




2. Cinder
Marissa Mayerová

Pohádku o popelce mám ráda už od malička, ale nikdy by mě nenapadlo, že z mé oblíbené popelky udělají kyborga. Moc se těším až se k této knížce dostanu, protože přečíst si klasiku změněnou v YA se mi tak často nepoštěstí.




3. Rudá jako rubín
Kerstin Gierová

Ještě jsem nečetla žádnou knížku o cestování časem a chtěla bych to napravit a Rudá jako rubín se k tomu přímo vybízí :)







4. Marley a já
John Grogan

A teď trošku z jiného soudku. Tuhle knížku jsem si chci přečíst díku tomu úžasnému filmu, který podle téhle knížky vznikl. Valnou většinu jsem se nemohla přestat smát a na konci zase brečet. Kniha je ale prý ještě lepší než film a já se o tom hodlám přesvědčit.


5. Hostitel
Stephenie Meyerová

Tohle je jedna z nejlepších knížek co jsem četla a tak jsem se rozhodla pro re-reading. Ráda se zase "setkám" se svoji oblíbenou postavou Ianem a prožiji úžasnou atmosféru knihy ještě jednou. A že by se z ní musel vyklepávat písek? To si nemyslím, protože i když je Hostitel docela objemná kniha, tak ji přečtete jedním dechem a písek prostě nemá šanci.

4 komentáře:

  1. Hostitele bych tam asi nebrala :-D. Taková bichle :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bichle to tedy je :D ale já jsem na dovolenou schopná vzít 4 knížky a tohle je pro mě lepší varianta :D

      Vymazat
  2. Moc pěkně sepsané! :)
    Hostitel - áá , Iaaan! Miluju miluju a ještě jednou miluju (nebo spíš zbožňuju? :D)

    Jinak Marley a já - úžasný film, velmi smutný.. na konci.. byla to síla. Knihu jsem si moc chtěla přečíst, ale zakázala mi to mamka, že je prý knížka až moc smutná (a má asi pravdu) a tím pádem ji nechce koupit. Četla jsem, že knížka je opravdu úžasná a že je na konci daleko silnější než film (je to vůbec možné?!?) a zkrátka.. Marley a já je silný příběh. A nejsilnější je pro ty, kteří mají doma přímo psího kamaráda a žijí s ním, protože ten film je v podstatě o nich.

    Cinder - hele... vysvětlíš mi prosím, co to vlastně znamená KYBORG? Stydím se, ale prostě to nevím :-DDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju to mě těší :) a jestli máš ráda stejně jako já (což vím že máš) tak tě v pondělí nejspíš potěším :D
      Já film Marley a já miluju a teď už mám doma i knížku, takže se na ni budu moct brzy vrhnout :))
      No, kyborg je vlastně něco mezi robotem a člověkem - teda alespoň myslím :D :D

      Vymazat