22. července 2012

Posuď knihu podle obalu #5

Toto je knižní meme pořádané Syki z Knižního doupěte.
Cílem je každou neděli zveřejnit obálku knihy (je jedno jestli teprve výjde nebo už vyšla), anotaci a vlastní názor na obálku.

Název: Tanec stínů
Originální název: Dance of Shadows
Autor: Yelena Black
Anotace: Vanessa Adle si není jista zda patří na školu Amerického baletu. Ale tanec je v její rodině důležitý. Je částí jejího život tak dlouho kam až její paměť sahá. Její babička a maminka byli primabaleríny a její starší sestra Margaret také. Ale Margaret před třemi roky záhadně zmizela. Vanessa je jediná dědička rodinného "daru" a jediným člověkem, který může naplnit sestřin osud. Vanessa tak nemá jinou možnost.
Nikdy by si ale nepomyslela jak nebezpečná může škola být. Neslavný choreograf, Josef, není jen nemilosrdný, ale také stráží hrozivé tajemství o školních tanečnicích - oceňovaných za jejich krásu, eleganci a disciplínu - které se mají stát pěšáky ve světe temnoty a démonů.


Můj názor: Tahle obálka mě opravdu zaujala. Moc se mi líbí dívčiny šaty z červených okvětních lístků (nejspíš růže), vytváří krásný kontrast s pozadím. Dívka stojí v nějaké baletní póze a má zvláštní výraz ve tváři, jako by se tanci poddávala. Font písma je jen poslední "třešničkou", která dává obálce tu správnou atmosféru. A anotace navíc nezní vůbec špatně.

Žádné komentáře:

Okomentovat