3. července 2012

Vyjde v červenci 2012

V červenci vychází pár opravdu zajímavých knih, já se nejvíc těším na Poslouchej, Démona z Hex Hall a Soumrak civilizace.
Na kterou z nich se těšíte vy?


Vyjde: 4. 7. 2012
Název: Temná Horečka
Autor: Karen Marie Moning
Nakladatelství: Jota
Mac je obyčejná dívka z malého jižanského města, která se stará především o nehty a dokonalé opálení. Její bezstarostný život ale trvá jen do chvíle, kdy najdou tělo její mrtvé sestry, která jí stačila v hlasové schránce zanechat podivný vzkaz...
Ve snaze přijít tajemství na kloub vyráží do Dublinu, kde nachází sestřin rozházení byt a množství strop. Postupně se zaplétá do přediva klamu a lží a zjišťuje, že je stejně jako její mrtvá sestra obdařena zrakem, jímž dokáže nahlédnout do světa, který zůstává ostatním lidem utajen. Zajímá jí jediné: najít knihu, která možná stála její sestru život a může přivodit zkázu celému lidstvu.

Vyjde: 10. 7. 2012
Název: Soumrak civilizace
Autor: Mike Lancaster
Nakladatelství: Egmont
"Jmenuju se Kyle Straker a už neexistuju." Tak začíná příběh Kylea Strakera nahraný na starých magnetofonových deskách. Můžete si myslet, že ty pásky jsou nějaký nepovedený vtip. Ale možná jsou dokladem historie minulého světa. Ale pokud ty pásky mluví pravdu, pak to znamená, že všechno co si myslíme, že víme, je lež. A když je všechno lež, míníme tím také sebe? Nahrajte se zpět do světa nové generace.

Vyjde: 18. 7. 2012
Název: Volání netvora
Autor: Patrick Ness
Nakladatelství: Jota
Třináctiletému Conorovi se do snů vkrádají noční můry. A jakpak by taky ne - jeho maminka je vážně nemocná, táta žije kdesi za mořem v Americe, babička ho pořád jen peskuje a spolužáci jsou tak trochu tyrani. Pak se rozhádá se svou nejlepší kamarádkou a zůstane na všechno sám. Tedy, skoro sám. V noci, vždycky chvíli po půlnoci, ho totiž navštěvuje netvor - obrivitánský chodící a mluvící starý strom, který roste na kopci za domem. A překvapivě si chce...povídat! Postupně Conorovi vypráví tři starobylé příběhy a učí jej, že věci často nejsou takové, jakými se na první pohled zdají. A že našim největším nepřítelem je náš vlastní strach. Netvor chlapce ponouká, aby povyprávěl čtvrtý, poslední, příběh sám. Vlastně po něm chce tu vůbec nejtěžší věc - podívat se děsivé pravdě do očí. Dokáže to Conor?

Vyjde: 23. 7. 2012
Název: Noční cirkus
Autor: Erin Morgenstern
Nakladatelství: Ikar
Do města přijíždí bez ohlášení tajemný cirkus. Jeho šapitó je černobílé a představení se konají pouze v noci. Triky, které provádějí zdejší iluzionisté, však vypadají spíše jako mocná kouzla...Románový debut Erin Morgenstern s podmanivou magickou atmosférou sleduje v několika dějových liniích i časových rovinách hru kouzelníků, jejímž vítězem se má stát ten, jehož učedník zůstane na konci hry živý. Celie a Marco jsou však k sobě i k cirkusu, který má být jevištěm jejich hry, připoutáni mnohem více, než si jejich mistři dovedli představit.


Vyjde: 26. 7. 2012
Název: Démon z Hex Hall
Autor: Rachel Hawkins
Nakladatelství: Knižní klub

Sophie Mercerová si myslela, že je čarodějka. Proto byla ostatně poslána do Hex Hall. To si ale myslela ještě před tím, než zjistila, kdo že je vlastně její otec, a že Archer Cross patří k L'Occhio di Dio, které se snaží Prodigia vyhladit z povrchu zemského - a namísto dalšího polibku mu tak musela vrazit jednu pěstí. Že je čarodějnice si myslela do chvíle, než se ukázalo, že je démon. Velká moc však sebou přináší i velká rizika, a než vystavovat nebezpečí své blízké, bude možná lepší se jí zbavit...Co ale dělat, když se ukáže, že i její nové kamarádky jsou démoni a svou sílu rozhodně neplánují použít k žádným bohulibým účelům? Do toho se o Sophii začne zajímat L'Occhio di Dio, a koho jiného za Sophií poslat než Archera. Ještě štěstí, že k němu Sophie už nic necítí. Nebo ano?

Vyjde: konec července 2012
Název: Poslouchej!
Autor: Sarah Dessenová
Nakladatelství: CooBoo
Ještě vloni byla Annabel holka, co má úplně všechno - nebo aspoň tuhle roli hrála v televizní reklamě Obchodní dům Kopf. Letos nemá nic. Nejlepší kamarádka Sophie ji opustila, rodinné štěstí anorexie starší sestry a ve školní jídelně si není ke komu přisednout. Dokud nepotká Owena Armstronga. Vysoký, výrazný a hudbou posedlý Owen je polepšený mizera odhodlaný říkat lidem pravdu. Možná by Owen mohl Annabel pomoct vyrovnat se s tím, co se jí přihodilo tu noc, kdy se Sophií přestaly být kamarádky.


Vyjde: červenec 2012
Název: Pro hrst amuletů
Autor: Kim Harrison
Nakladatelství: Fantom print
Krutá noční stvoření, plížící se Cincinnati, čarodějku a lovkyni hlav Rachel Morganovou nenávidí. Zvěsti o její nové zálibě v temném umění poutají pozornost jak nemrtvých, tak i lidí. Všichni touží po jediném - Rachel ovládnout, dostat je do postele a zabít. Nicméně ne nutně v tomto pořadí...Nečekaně se vrací i Rachelin lidský milenec, který ji opustil a jehož teď dostihly hříchy minulosti. A pronásledují ho kruté bestie, připravené zničit Díru i všechny v ní, když to bude nutné, které touží po tom, co má Nick ve svém vlastnictví. Rachel ví, že se nesmí příliš vzpouzet, jinak jí hrozí věčné utrpení v rukou pomstychtivého démona. Přesto je nucena jednat. Poprvé za tisíciletí se totiž sbírá smečka odhodlaná pustošit a vládnout. A najednou je v ohrožení víc než jen Rachelina duše.

5 komentářů:

  1. Mě hodně zaujala ta Temná horečka a i obálku má nádhernou :-) no a taky se teď chystám číst Čarodějnici z Hex Hall takže jsem ráda, že hned vyjde i druhý díl :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čarodějnice z Hex Hall určitě doporučuju, je to dobrá a vtipná knížečka :)

      Vymazat
    2. Právě proto si ji chci přečíst přes léto, je taková oddechová :)

      Vymazat
  2. Ten Soumrak civilizace vypadá dost dobře!!

    OdpovědětVymazat