6. července 2013

Knižní maraton - Konec

Česká variace na zahraniční maraton Read-a-Thon je tu! Knižní maraton pořádá Ettelëa a tady se můžete podívat o co se přesně jedná. 


Tak tento týden to semnou také moc slavné nebylo, ale přečetla jsem toho více než týden minulý. Přesto jsem jednu knihu ani nerozečtla a tou je Polibek pro Annu, což mě strašně mrzí. Chtěla jsem si ji nechat na konec a náležitě si ji vychutnat a ani jsem se k ní nedostala. Proto si ji budu chtí přečíst někdy příští týden.
Dočetla jsem Krásné, což je pokračování Ošklivých. A musím říct, že očekávání bylo poměrně vysoké a knížka ho neustála. Podle mě byl druhý díl slabší než-li ten první. Krásná Tally s jejími krásnými myšlenkami se mi prostě nelíbila. Postupně se sice zlepšovala, ale první díl je prostě první díl. V téhle knížce se mi také potvrdilo to, že Shay fakt nesnáším!

Byla jsem zvědavá, jak u mě obstojí všemi oblíbená Meg Cabot a tak jsem se vrhla na Slepou vášeň. Rozjezd ve mě moc důvěru nevzbuzoval, ale pak nastal obrat a já jen hltala jednu stránku za druhou. Jasně je kapánek předvídatelná, ale to mi plně vynahradil humor, který se v knížce vyskytoval. A obě hlavní postavy jsem oblíbila.
Další v pořadí je Nepřítel mého nepřítele. Tak na tuto knížku jsem se neskučteně těšila. První díl prostě úžasný a já tak trochu očekávála, že ten druhý bude také. No, nebylo to jednoduše ono. Roberta a Mikeho stále zbožňuju, ale Jo se mi pod kůži nedostala. Ani stránky mi nějak rychle neubíhali. Škoda, ale třeba mi třetí díl spravý chuť.

Tak a teď bych v krátkosti shrnula celý Knižní maraton. Z původních šesti knih jsem jich přečetla pouze pět. Což znamená, že můj Knižní maraton v podstatě ani maraton nebyl. Přesto jsem rádá, že jsem si mohla v klidu číst. Dohromady jsem zvládla přečíst 1640 stránek a to je docela pěkné číslo. 
Z těch pěti knížek se mi asi nejvíce líbila Slepá vášeň, která také zaručila, že si koupím (nebo alespoň přečtu) další knížky od Meg Cabot.

Jak jste s Knižním maraton skončili vy? Jste na tom také tak bledě nebo jste dokonce překročili svůj seznam?

11 komentářů:

  1. Tak se Ti to skoro povedlo, i tak skvělý výsledek, gratuluju :-)... a na Annu se určitě dostane někdy jindy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) rozhodně! Chtěla bych si ji přečíst ještě v červenci :)

      Vymazat
  2. S tou Annou jsi fakt zaváhala. :D Jinak skvělý výsledek! :) Já tenhle maraton měla týden a přečetla jsem 4 ze 6 knih, celkem mě to štve, že jsem to nezvládla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani nevíš jak a zvlášť když jsi mi ji vybrala v měsíčním párování :D ale do konce měsíce je ještě času dost, to zvládnu! :) Tak to jsi dobrá! Za týden dát 4 knížky, to není málo :)

      Vymazat
  3. Páni! Pět knih - Skvělé výsledky!:)
    Bohužel jsem se nezúčastnila kvůli nedostatku času. Tak třeba někdy! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych je přečetla všechny, tak jsem na sebe patřičně pyšná. Co si to nalhávám, pyšná jsem i tak :D
      Určitě budeš mít další příležitosti. Vypadá to, že maratony se teprve rozjíždějí :)

      Vymazat
  4. Já jsem se teda maratonu neúčasnila, ale jakmile mi začaly prázdniny, tak čtu jako o závod. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prázdniny jsou knižní hody :D jsem zvědavá kolik toho zvládneme přečíst :)

      Vymazat
  5. Vau 5 knih! si dobrá :)) mě nebaví číst a nevím čím to je!
    Giveaway u mě- http://barbarasway.blogspot.cz/2013/07/first-giveaway.html#comment-form

    OdpovědětVymazat
  6. slepa vasen je jedna z nejslabsich knih podle me od Meg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slepá vášeň je zatím jediná knížka, kterou jsem od Meg četla, takže to nemám jak posudit, ale slyšela jsem o tom. A když se mi líbila jedna z těch slabších, tak si myslím, že s těmi lepšími mít problém nebudu :)

      Vymazat