8. července 2014

Oblíbené klasiky

Týdenní meme, které vytvořila The Broke and the Bookish.

Po dlouhé době zase přispívám do tohoto meme. A zároveň jsem ho začala dělat trochu jiným způsobem - natočila jsem video! Doufám, že se vám bude líbit a podělíte se o své oblíbené klasické knihy.


Božská komedie - Dante Alighieri
Farma zvířat - George Orwell
Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry
Romeo, Julie a Tma - Jan Otčenášek
Kladivo na čarodějnice - Václav Kaplický

6 komentářů:

  1. Mezi mé oblíbené klasiky rozhodně patří Malý princ a Romeo, Julie a tma. Dále je to určitě Obraz Doriana Graye - Oscar Wilde, který se mi líbí jak v knižní podobě, tak i v té filmové.
    Jinak je to tvoje další hezké video a nemůžu si pomoct, ale po pár minutách jsem se musela zaměřit na slovo „jelikož“. :D Je to opravdu hodně opakované slovo, ale neříkám to jako výtku nebo tak, to ne. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, smím se zeptat, proč nemáš ráda české autory?

    OdpovědětVymazat
  3. MooX: Obraz Doriana Graye právě čtu a opravdu jsem si myslala, že se mi to bude líbit, ale jsem už zhruba v polovině a do čtení se vyloženě nutím :(
    Děkuju za upozornění, příště si na to budu snažit dávat pozor :) Mám vždycky období, kdy nadměrně používám jedno slovo a tahle to potom dopadá :D Příště se to budu snažit trochu obměňovat :)

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní: Ne že bych české autory neměla ráda. Upřímně si myslím, že v mnoha případech jsou velice podceňovaní a některé (není jich ale mnoho) knihy českých autorů jsou mé oblíbené.
    České autory nečtu hlavně proto, že ve svých knihách v mnohých případech májí postavy s českými jmény. Proto je nevyhledávám. Vždy si totiž na místo dané postavy dosazuji lidi s daným jménem, které opravdu znám a pak mi dělá docela velké potíže tyto knihy číst.

    OdpovědětVymazat
  5. Ano, s jmény to mám podobně :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Souhlasím, tyhle knihy se mi taky líbí, ale do top 10 by se nedostaly.

    OdpovědětVymazat