29. ledna 2016

Má TBR pro #TackleYourTBR Read-a-thon

Na Instagramu bude od 1.-7. února probíhat read-a-thon s názvem #TackleYourTBR a já jsem se rozhodla zapojit. Už je to poměrně dlouho, co jsem se do nějakého zapojila. A proč jsem si vyprala zrovna tento? V tomto maratonu mě zaujaly jednotlivé kategorie i způsob jakým je maraton postaven. Více se o něm dozvíte v následujících odstavcích.

Jak už jsem psala tak #TackleYourTBR probíhá na Instagramu a má hned několik kategorií (výzev) podle kterých mám v ten daný týden knihy přečíst. Díky těmto kategoriím se "dokopeme" k přečtení nejen knih, které máme na naší TBR (v mém případě na mé poličce) už dlouho dobu, ale také k přečtení knihy od autorů, které ostatní čtenáři vychvalují třeba až do nebes. A tady je seznam těch kategorií:


1. Přečíst knihu od populárního autora, jehož jsme ještě nečetli
2. Přečíst knihu, která je na naší TBR už více než rok
3. Přečíst první nebo poslední knihu ze série
4. Přečíst knihu mimo naši "pohodovou" zónu
5. Přečíst podceňovanou (underrated) knihu
6. Přečíst knihu, o které všichni mluví (hyped book)
+ bonusová výzva je přečíst alespoň 5 knih



A tady je seznam knih, které budu číst já, přičemž většina z nich se hodí do více než jedné z uvedených kategorií. Také je mi jasné, že šest knih za týden nepřečtu, ale pokud se budu snažit, tak bonusovou výzvu bych zvládnou mohla. Proto je na mé TBR pro tento maraton pět knih.

Spáčka a vřeteno - Neil Gaiman
Delirium - Lauren Oliver
Chyť mě - Lisa Gardnerová
Štvanice - Patricia Briggs
Fangirl - Rainbow Rowell

Zapojujete se rádi do různých maratonů, společných čtení a jiných výzev? Četli jste nějakou z knih, které se chystám číst?

7 komentářů:

  1. Z kníh som nečítala žiadnu, tak snáď sa ti budú páčiť :-) Ja osobne sa do maratónov nezapájam, lebo keby som si vopred povedala, že budem čítať, určite by mi do toho niečo prišlo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky doufám :) Já mám zrovna po zkouškovém, takže mám celý týden volno a času na čtení habaděj :D Ale vím, jak to myslíš a určitě v tom nejsi sama!

      Vymazat
  2. Maratony mám hodně ráda, dřív jsem se snažila účastnit snad každého, pokud to šlo. S prací mám ale teď výrazně méně času, takže mi už vyhovují jen jedno nebo dvou denní maratony. Tak ráda bych se zapojila, ale jsem ráda, když přečtu jednu nebo dvě knihy týdně a to se kolikrát stane, že ani to nestihnu :D
    Jinak z tvých knih jsem četla Delirium, už je to pár let zpátky. V té době se mi to ale hodně líbilo a Fangirl je naprosto boží kniha. Doufám, že se ti bude líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se naopak raději účastním těch týdenních maratonů. U čtení totiž moc nevydržím moc dlouho, často mě totiž začnou bolet oči a musím si dávat pauzy. Ale když to rozvrhnu do toho týdne, tak to snad půjde :)
      Tak to jsem ráda, že se ti ty knihy líbily! Na obě se těším už dlouho, tak uvidíme, jaké budou :)

      Vymazat
  3. Já bych se zapojila, kdybych neměla v dohledné době zkoušku, ale co.. Tak snad jindy.. Nicméně tobě budu držet palce, ať toho přečteš co nejvíce! :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! A já budu držet palce tobě ať ti ta zkouška dobře dopadne :)

      Vymazat
  4. Do tohohle jsem se nestihla zapojit, ale jelikož jsem teď upoutaná s nohou k posteli, asi si udělám nějaký vlastní. :D Prostě přečíst co nejvíc nepřečteného. :D

    OdpovědětVymazat