13. července 2016

Jde se rozbalovat!


Po dlouhé době mi došel balíček knih, tak jsem si řekla, že by nebyl špatný nápad udělat unboxing. Po úspěšně ukončeném semestru jsem si udělala radost a koupila si pár knížek. A co že mi to vlastně přišlo?



Dnes mi přišel balíček knih, které jsem si koupila od Kath z blogu Kath's World of Books. Na jejích facebookových stránkách se objevil bazárek, kde knížky prodávala jen za 50 Kč a ještě navíc bylo rozhodně z čeho vybírat! Takže jsem samozřejmě neodolala a koupila si hned tři knihy.


První knihou v balíčku je kniha Řeky Londýna od Bena Aaronovitche. Tahle kniha mě zaujala už před rokem, když u nás vycházela. Hlavně  proto, že obálka tak trochu apeluje na fanoušky Harryho Pottera, což já tedy jsem. Samozřejmě to beru s rezervou, protože je dost možné že by následovalo zklamání. Ale příběh je prý napsaný zajímavě a ještě navíc vtipnou formou, takže samozřejmě těším až si Řeky Londýna přečtu.


Dále jsem si koupila dvě knihy v angličtině i přesto, že doma už jich má dost. Tou první je What's Left of Me od Kat Zhang. Neskutečně mě zaujala anotace. Když se lidé narodí, tak mají v podstatě dvě osobnosti, ale postupem času jedna z nich získává navrch a ta druhá naopak ustupuje. V dospělosti už by měl být každý pouze sám sebou, ale Eva a Addie zůstávají stále jako dvě mysli v jednom těle a střídají se v kontrole pohybu. Ani jedna neustupuje a to dělá starosti lidem okolo nich. No, nezní to zajímavě? Jen doufám, že angličtina v této knize nebude moc složitá. 


Poslední koupenou knihou je Soulles od Gail Carriger. Tohle jméno je vám možná povědomé, protože od této autorky v ČR vyšly dvě knihy ze série Trochu jiný penzionát u nakladatelství CooBoo. Bohužel zbylé dvě knihy už asi nevydají. Mě od Gail Carriger ale více zaujala série The Parasol Protectorate, která se skládá z pěti knih. Hlavní postava Alexia nemá duši, což sebou přináší určité schopnosti. Nějakým způsobem dokáže potlačit nadpřirozené vlastnosti ostatních. Tuto sérii četla jedna z mých oblíbených booktuberek a neskutečně ji chválila, takže jsem si ji také chtěla přečíst, ale tím že je to pětidílná série a ještě navíc v angličtině, tak jsem váhala. Jakmile jsem ji ale viděla u Kath v bazárku, tak jsem hodila všechny obavy za hlavu a rozhodla jsem to risknout. Po prolistování jsem uznala, že ta angličtina asi bude trochu složitější, ale s nejvyšší pravděpodobností to zvládnu a když ne, tak mám vždycky v záloze slovník.


Do knihovny mi tedy přibyly další dvě anglické knihy a jedna kniha v češtině. Ale jelikož jsem za ně nezaplatila zrovna vysokou částku, tak se ani moc provinile necítím. Převažuje spíš nadšení z nových knih a nedočkavost se kterou se do nich brzy vrhnu.

Slyšeli jste o těchto knížkách? Jak jste na tom se čtením v angličtině?

14 komentářů:

  1. Řeky jsem dala do půlky...nic pro mě:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tak to jsi mě moc nepotěšila, ale i tam jsem na ni zvědavá :D

      Vymazat
  2. Ani jednu z knich neznám, každopádně gratuluju k ukončení semestru! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc krásné přírustky! Přeju hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  4. Od Carriger jsem četla Etiketu&Špionáž - skvělá kniha. :)

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Původně jsem si ji také chtěla přečíst, ale pokud zvládnu Soulless v angličtině a bude se mi líbit, tak Etiketu a Špionáž dám také v angličtině. Zvlášť když to nevypadá, že tu sérii dovydají.

      Vymazat
  5. Tak od vidění znám jen Řeky Londýna. Jsem zvědavá na recenzi. Třeba mě navnadíš a já si to konečně přidám na seznam :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě bude, jen to asi trochu potrvá. Nakupuju a přitom těch nepřečtených knížek mám doma strašně moc :D

      Vymazat
  6. Moc pěkné přírůstky :) Já nemám v plánu asi ani jednu knihu, ale tobě přeji krásné čtení! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné přírůstky!! :)
    Asi od ní také nějaké odkoupím :D
    Škoda, že What's Left of Me nevyšlo v ČJ. Hned bych pro knihu letěla, ale tak možná bych si ji mohla dát i v AJ :)
    Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Také mě to trochu mrzí, protože knížka vypadá neskutečně zajímavě, ale co se dá dělat. Za tím jsem si jin prolistovala, ale vypadá to, že ta angličtina je docela v pohodě :)

      Vymazat