27. prosince 2012

Příběhy z mojí knihovničky

Rozhodla jsem se přidat ke projektu, který vymyslela Abyss. Jen jsem si maličko změnila název, ale to snad nevadí. A teď proč jsem ten název změnila... 

Můj blog se jmenuje Bookshelf Stories, což ve volném překladu znamená příběhy z knihovničky. Já jsem se vám tedy rozhodla ukázat, jaké příběhy jsou uloženy u mě doma. 

Samotný článek jsem rozdělila do dvou částí, a to na samotný článek a na videa. To protože ve videu nemůžu ukázat všechny knížky, mám je totiž naskládány i za sebou a trvalo by dlouho než bych to všechno oddělala a je dost možné, že by to zabralo většinu videa. Tím pádem se o některých knížkách zase víc rozpovídám ve video než v článku. Tak jdeme na to!

Tak tohle je moje knihovnička. Řekla bych, že knížek mám docela dost. Dřív mi stačilo si nějakou knížku půjčit v knihovně, ale poslední dobou mám pořád takovou potřebu si ty knížky kupovat. Určitou část viny na tom ponese i založení tohoto blogu. Momentálně totiž čtu víc knížek, než dříve a knihovna mi asi přestává stačit (to je ale jen můj pocit, protože knížky v knihovně pořád přibývají a já předstírám, že to nevidím).
Knížky, které mám v knihovničce nejsou jen mé ale i mého táty, jeho knížky ale z větší části zabírají spodní část a ve vrchní má knížky jen čtyři.


Tak dáme se do "drbání" první poličky. Mám tu jedny z prvních YA knížek, co jsme četla, potom tu jsou ty čtyři taťkovi knížky, a taky knížky, co se už jinam nevešly.
Začneme odleva. Jako první je Hostitel, což je jedna z mých nejoblíbenějších knížek a brzy bych si ji chtěla znovu přečíst. Dále je tu série Odkaz dračích jezdců, kterou už mám kompletní, ale poslední díl jsem ještě nestihla přečíst. Pak je tu také Ztracený svět v podzemí, tak tahle knížka se mi nelíbila a ani jsem ji nedočetla, takže v kupování této série pokračovat rozhodně nebudu. K přečtení Vyjímečné jsem se ještě nedokopala a stejně tak ani k Rudé jako rubín. Potom tu mám čtyři taťkovi knížky a to Šifru mistra Leonarda, Andělé a démoni, Ztracený symbol a Ostrov Duma Key - já jsem žádnou z těchto knížek nečetla, takže o nich nic moc říct nedokážu. A jak se tak dívám zapomněla jsem zmínit Tygrovo prokletí ke kterému možná brzy přibude druhý díl.

První půlka této poličky jsou upíři a ta druhá dětští tajní agenti. Netuším jak mě napadlo dát vedle sebe zrovna tyto série, ale po stěhování asi skončí každá jinde. 
Máme tu Stmívání, tahle série se rozhodně nemusí představovat, jsou na ni docela rozdílné názory, ale mě se tato série líbila a dokonce mě uvedla do světa fantasy knih, takže k ní mám dobrý vztah. Další upířina o Anitě Blake je jednou z mých nejoblíbenějších sérií vůbec. Doporučila mi ji kamarádka, za což ji neuvěřitelně děkuju. A jako poslední v této poličce mám sérii Cherub. Jsou to sice příběhy na jedno brdo, ale já jsem si hlavního hrdiny moc oblíbila (jeho sestra je ale jak osina v z****) a taky jsou chtěla mí všechny, tak jsem nakupovala dál.

A jedeme dál! V horní poličce je kompletní série o Harrym Potterovi, knížky jsou to úžasné a už teď lituji, že jsem se neúčastnila společného re-readingu, ale třeba se k nim brzy dostanu. Vampýrskou akademii jsem začala číst teprve nedávno a v tuhle chvíli má za sebou první dva díly, bohužel netuším, kdy mi do knihovničky přibudou i ty ostatní. Pak tu mám devátý díl Anity Blake, který se mi nevešel do předchozí poličky, ale knihovnička se bude brzy přeskládávat, takže budou pohromadě. Chybí mi tu knížka Marly a já, kterou momentálně čte mamka. Dvě poslední knížky v poličce jsou mangy, obě už jsem četla a můžu jen doporučit.
Ve spodní poličce je další klasika a tou je Narnie. Mám všechny díly a dokonce dvakrát (to uvidíte na dalších fotkách), také jsem je všechny četla a nejvíce se mi líbily (pokud si to správně pamatuji) Lev, čarodějnice a skříň, Plavba Jitříního poutníka a Kůň a jeho chlapec. Také tu jsou dvě knížky o kterých pomalu nemám tušení o čem jsou, takže bych to asi měla napravit. Tak padne náš svět jsem četla o prázdninách a knížka mě uchvátila, takže se neskutečně těším na další díl, který samozřejmě budu muset mít. Cinder jsem ještě nečetla, ale chci si ji přečíst, co nejdříve - přece jen popelka je jednou z mých oblíbených pohádek a já jsem moc zvědavá, jak bude Popelka vypadat jako kyborg. A jako poslední v této poličce jsou Padlí andělé, což je také velice dobrá série a jsou to také zároveň moje první knihy o andělech.

Pomalu ale jistě se přesouváme zpátky do mé minulosti. V pravé části poličky moje první anglické knížky, které jsem ale ještě nečetla, já vím je to hamba, ale co se dá dělat. Monster High jsem vyhrála na jednom blogu (tuším, že to bylo u Awekki) a díky tomu jsem dostala příležitost si je přečíst. Nevím ale jestli bych je četla, kdybych je nedostala. Neohroženou jsem četla strašně dávno a je velká škoda, že u nás bylo vydáno jen osm dílů a dál se nepokračovalo. Pak je tu pár dívčích románů, které jsem četla když jsem byla mladší.

A tyto knížky se skrývají knížkami z předchozí poličky. Moc si z této poličky nepamatuji. Malého prince jsem četla jako povinnou četbu k maturitě a nebylo to špatné. A o to samé jsem se snažila i s Větrnou hůrkou, ale nedošla jsem dál než na stranu 40 a skončila a už nepokračovala. Čtyři a půl kamaráda jsem četla jako malá holka a asi se mi to líbilo, víc toho nedokáži říct. Boj o poklad velké pyramidy se mi zase moc líbil a dokonce si pamatuji jméno hlavního hrdiny i docela velkou část děje, což je po takové době docela výkon.

Tohle jsou poličky, kam patří tátovi knížky a knížky z mého dětství. Jako malá jsem milovala Witch, takže ty tu rozhodně nesmí chybět. Sbírala jsem jak knížky, tak i časopisy. Jsou tu také Děsivé dějiny, Děsivá věda a bůh ví co ještě by mohlo být takhle děsivý. Tyhle knížky jsem taky četla docela ve velkém. No a pak je tam taťkův Dick Francis. Za těmi knížkami jsou hlavně pohádky, které mi četli před spaním, když jsem ještě byla škvrně a neuměla číst a taky další tátovi knížky.
Když se posuneme o poličku níž, tak je tam znovu Narnie, ale tentokrát v souhrnném vydání. A zase jen pohádky a tátovi knížky.
V poličce vpravo jsou pohádkové knížky (jak jinak), knížky o fotbale a hokeji. A moje další oblíbená knížka Poklad Williema Kidda, což je knížka plná obrázků, úkolů, map a dalších vychytávek, které jsem ukázala ve videu.


A tohle je moje poslední polička. Jsou tu knížky, které se nekupovali zase tak dávno a vy jste je mohli vidět v měsíčních chvástačkách. Irises je moje první knížka podepsaná autorem, takže je logické, že je to takový můj poklad. Vzpomínky na zítřek jsou nádherná kniha od které jsem toho moc neočekávala a na konci mi tekly slzy proudem. Slepá vášeň je první knížka od Meg Cabot, kterou vlastním a také je první, kterou od ní budu číst. Noční lovci je série, ve které se objevuje Bones, no je potřeba k tomu říkat něco víc? V této poličce jsou také mé první recenzní výtisky vůbec - Aréna smrti, Lovkyně snů a Vidím to co vrah - takže bych za ně moc ráda poděkovala nakladatelství Fragment. Polibek pro Annu jsem si chtěla přečíst už strašně dlouho až jsem to nevydržela a knížku si koupila, bohužel ještě nepřečetla. Poslední dobou často se chodím dívat do Levných knih jestli tam není něco, co by mě zaujalo a skoro vždy si sebou něco odnesu. Smrtící polibekJméno hvězdy a Omnibus jsem koupila přesně takhle.

A jsme u konce. Páni, to jsem se ale rozepsala! Nečekala jsem, že toho napíšu tolik. Jestli jste dočetli až do konce, tak vám gratuluji, jste úžasní! A nakonec je tu ještě video, vlastně dvě :) 


1. část

2. část

17 komentářů:

  1. Musím říct, že jsem si opravdu oddechla. Včera jsem nadávala, že těch knih mám moc, že bych s tím měla něco dělat. Když vidím tvou knihovnu, no řekněme, že už nemám výčitky svědomí. :D Máš to pěkně urovnané, asi by se mi to nechtělo neustále přeskládávat (a to přeskládávám knihovnu skoro každý týden):)) Většinu knih znám, některé jsem četla. No a s tou knihovnou jsem na tom stejně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si pořád říkám, že bych jejich nákup měla maličko omezit, pak se ale jdu podívat do knihkupectví a už si nesu domů další :D
      Ty máš moc pěknou knihovničku a nad některými tvými knížkami přímo slintám :D a taky se mi nechce přeskládávat, takže nakoupený knížky dávám tam, kde je místo a vůbec mě nezajímá, že bych to mohla dát ke zbytku série :D dám to tam až se přestěhujeme :)

      Vymazat
  2. Páni :) Opravdu ti spoustu knížek závidím a máš moc pěknou knihovničku :D

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, to knihovna a ne knihovnička=D S nelákavější obálkou pro oči, s Anděli souhlasím=D Do Witch jsem byla jako malá, no menší dost zažraná. Nesměl mě chybět žádný díl časopisu a nejlepší byla Irma. Knížku od nich bohužel doma nemám ani jednu=( Super článek, fotografie i videa!=)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda obálky Padlých andělů jsou pastva pro oči :D Já měla nejradši Will, ale Irma byla na druhém místě. Já si ty knížky nemohla nechat ujít :D
      Děkuji :)

      Vymazat
    2. Will se mi nelíbila, už nevím proč =) Mě je nikdy nechtěli koupit=( Prý zbytečnost... Netušili o co mě připravují=D

      Vymazat
    3. To teda rozhodně netušili :D Koupili by ti jednu a už by ses jich nemohla vzdát! :D

      Vymazat
    4. V tom případě věděli proč to nedělat=D

      Vymazat
    5. Dělali to pro tvoje dobro :D :D

      Vymazat
    6. I pro jejich, asi by se to celkem prodražilo=D

      Vymazat
  4. Nádherný článek :) Máš pěknou knihovnu :) A úžasná videa! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravím, prodáváte nějaké knihy či časopisy s tématickou WITCH? Pokud ano, ozvěte se prosím na níže uvedený email. Děkuji

    Oliviia@email.cz

    OdpovědětVymazat